Charge Amps Halo
7 490 kr med installation
Kompakt laddbox på 11 kW med fast 7,5 m laddkabel som ingår. Med inbyggd led-belysning lyser laddboxen upp fint. Den har även ett extra schuko uttag. Såklart wifi-uppkopplad för smidig styrning och att enkelt kunna koppla på lastbalansering. Boxen passar alla elbilar och är 26 x 20 x 16 cm (bredd x höjd x djup). Priser är efter grönt teknik-avdrag
Vanliga frågor och svarFärger
Tillbehör
Lastbalansering
Lastbalansering säkerställer att ditt hus elsystem inte överbelastas av laddboxen. Rekommenderas!
2 750 kr
Montering på stolpe istället för på fasad
Vill du ha din laddbox på stolpe istället för på fasaden? Det fixar vi! Allt från grävning till montage
Offert
50% grönt teknik-avdrag
Avdraget Grönt teknik är likt ROT ett skatteavdrag. Men istället för de vanliga 30% för arbetskostnaden som det är för ROT så får du 50% på kostnaderna för både arbete och material vid installation av laddbox. Avdraget är upp till 50 000 kr per person och år. För att få avdraget även på laddboxen så behöver den köpas tillsammans med installation. Genom Dryft kan du både köpa laddbox och installation, och därmed få avdraget för både arbetskostnaden och laddboxen. Vi hjälper dig såklart med detta och avdraget kommer direkt på fakturan.
Charge Amps Halo premiumladdare
Charge Amps Halo är utrustad med en premiumladdare som är optimalt anpassad till det nordiska klimatet. Designen är enkel och stilren och är dessutom tillverkad i miljövänligt och återvunnet aluminium. Den har marknadens hösta IP-klassning (IP 66), vilket innebär vilket sorts fuktskydd produkten besitter. Denna produkt har således ett av marknadens bästa skydd mot yttre påverkan av exempelvis vatten, damm och andra partiklar som annars hade kunnat skada produkten. Laddaren är utrustad med en 7,5 meter fast kabel som både är flexibel och böjbar även i temperaturer så låga som -25 grader vilket gör att den passar utmärkt för det svenska klimatet.
Charge Amps Halo molntjänst
Charge Amps Halos smarta molntjänst ingår vid köp av denna produkt. Charge amps app låter dig schemalägga din laddning, låsa laddaren, du kan se både din laddningsstatus, statistik och historik och styra över styrkan av LED-belysningen. Som användare av denna tjänst optimerar du din laddning samtidigt som du enkelt och när som helst kan övervaka elkonsumtionen.
Optimal mjukvara
Likt din mobiltelefon är Charge Amps Halo uppkopplingsbar med tillhörande mjukvara vilket gör att när du gör en uppdatering så skickas det ut uppdateringar over-the-air som försäkrar dig om att laddstationen alltid har den senaste mjukvaran med all funktionalitet. Alla funktioner till laddboxen styrs via mjukvaran där både rapportering, statistik och historik tillgänglig.
Charge Amps Halo lastbalansering
Genom att installera smart lastbalansering har du en smidig och uppkopplad effektvakt som ser till att proppen inte går när du laddar din elbil. Den mäter kontinuerligt bostadens totala effektuttag och anpassar laddningen vid behov. Detta gör att du samtidigt kan hålla på med vardagssysslor såsom att tvätta, laga mat, diska och samtidigt ladda din bil utan att behöva oroa dig för att proppen ska gå. Du kan välja lastbalansering som tillval när du beställer Charge Amps Halo av oss så installeras lastbalanseringen samtidigt som laddboxen. 50 % grönt teknik-avdrag appliceras då även på lastbalanseringen!
Kapacitet på upp till 11kW
Charge Amps Halo stöttar både 1-fas och 3-fas-laddning vilket ger den upp till 11kW laddningseffekt som är tillräckligt för de allra flesta nuvarande elbilar som finns på marknaden.
Ladda bilen med solenergi
Från dina egna solpaneler kan du också ladda bilen med egenproducerad, förnybar och hållbar el. Under dagtid kan du ta vara på den solenergi som lagrats av dina solpaneler för att sedan under kvällstid automatiskt gå över till vanlig laddning. Du kan dock också välja grön laddning och därmed enbart ladda bilen med hjälp av solenergi.
Extra schukouttag
Charge Amps Halo är även uttrustad med ett extra schukouttag vilket ger dig tillgång till också ett vanligt eluttag där du enkelt kan koppla in till exempel kupevärmare till din bil, men också exempelvis trädgårdsmaskiner eller dammsugare men också ladda el-cykel. Uttaget är diskret placerat på undersidan av laddboxen med ett lock som skyddar det.
Vanliga frågor om laddboxar
Vad ingår i en standardinstallation?
I priset för din laddbox ingår en standardinstallation som beskrivs nedan. Vill du eller behöver ditt hus en annan installation än standard så fixar vi det såklart! Priserna för det visas nedan och såklart görs inget utöver standardinstallationen utan ditt godkännande. Ingår 11 kw (16 A) installation. Uppgradering till installation dimensionerad för 22kw kostar 950 kr efter Grönt teknik-avdrag. Laddboxen monteras på vägg med upp till 10 meter installationskabel från elcentral. För kabel över 10 meter tillkommer 125 kr per extra meter 11 kW-kabel och 175 kr per extra meter 22 kw-kabel efter Grönt teknik-avdrag. Om du vill ha den monterad på stolpe så kan vi såklart ordna både stolpe och installation som ett tillägg. Kontakta oss så hjälper vi dem med en offert på det. En håltagning i vägg av trä, gips, lättbetong eller leca ingår. Extra hål kostar 300 kr styck efter Grönt teknik-avdrag. Håltagning i hårdbetong kostar 350 kr efter Grönt teknik-avdrag. Behöver elcentralen byggas ut för att få plats med installationen tillkommer en kostnad på 1000 kr för elcentral inomhus och 1250 kr för elcentral utomhus efter Grönt teknik-avdrag. Kabelskydd är en bra ide om kabel monteras öppet. Kabelskydd kostar 125 kr per meter efter Grönt teknik-avdrag. Vid installation så driftsätter och testar vi laddboxen och såklart städar efter oss. Behöver du en annan installation än standardinstallation så är det såklart inga problem! Boka ett videomöte med oss så ser över ditt hus elsystem så får du en offert för den installation som passar dig.
Hur betalar jag för köpet av laddbox med installation?
Först efter att installationen är klar och att du är helt nöjd så får du en faktura från oss. Vi gör ditt Grönt teknik-avdrag direkt på faktura och sköter ansökan till Skatteverket.
Vilken laddbox passar min bil?
Vad som styr om en laddbox passar för en bil är typ av kontakt. Det finns Typ 1 och Typ 2-kontakt, där den senare är absolut vanligast. Alla våra laddboxar, förutom Charge Amps Halo, har lös kabel och därmed passar de till alla bilar genom att välja en lämplig kontakttyp på laddkabeln. Charge Amps Halo har fast kontakt och passar då bara med Typ 2-kontakter. Vid köp av laddkabel skickar vi en Typ 2-kontakt om inte annat önskas.
Vad är en lastbalanserare och varför behöver jag det?
En lastbalanserare känner av hur elsystemet används och fördelar effekten så att den räcker till för allt i ditt hem även när du laddar elbilen. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringarna löser ut pga överbelastning. Vissa laddboxar har lastbalansering inbyggt och för vissa behöver man komplettera det. Kontakta oss så hjälper vi dig få den laddbox, med lämplig utrustning, som passar dig.
Kan man ladda i eluttaget istället för att skaffa laddbox?
Det går, men det är inte att rekommendera pga brandrisk. Vanliga elinstallationer är inte anpassade för så hög effekt under lång tid som det är när man laddar en elbil. Du kan också ladda mycket snabbare i en laddbox - vilket gör att det är en bra investering både för säkerhet och din upplevelse att vara elbilsägare.
Vilken laddbox ska jag välja?
Det finns många olika märken och modeller av laddboxar på marknaden - där alla är bra på olika saker. Att välja rätt är inte alltid helt lätt att göra själv. Vi hjälper dig med att hitta rätt laddbox - boka en kostnadsfri videokonsultation med oss så går vi tillsammans igenom vilken laddbox som passar dig och ditt hus.
Vilken effekt på laddboxen ska jag välja?
Effekt på laddboxen kan i "fosilbränsle-språk" liknas med hur snabbt man kan fylla tanken med bränsle. För laddboxar brukar man prata om 3,7 kW, 11 kW och 22 kW. Även bilens batteri kan vara begränsande i hur snabbt det går att ladda. Vi rekommenderar att du väljer en model större än vad du behöver idag för att vara trygg att du har en framtidssäkrad laddbox. Boka en kostnadsfri videokonsultation med oss så går vi tillsammans igenom vilken effekt som passar dig, din bil och ditt hus.
Hur vet jag att min elanläggning klarar av en laddbox?
Laddboxar brukar behöva minst 16 ampare i din huvudsäkring. Om du inte har det behöver det säkras upp. En jordfelsbrytare behövs också installeras om det inte finns. Är du osäker på allt detta el-snack? Ingen fara! Kontakta oss så hjälper vi dig med att både reda ut vad din elanläggning klara av och uppgradering av den om det behövs.
Är ni certifierade för att installera laddboxar?
Självklart! Våra elektriker är certifierade. Det betyder att de är utbildade och har erfarenhet - så du kan du vara trygg att du får en säker och snygg installation av din laddbox.
Jag behöver hjälp att skaffa en laddbox - hur går jag till väga?
Kontakta oss! Vi hjälper dig hitta rätt laddbox för just dina behov och anpassade efter din fastighet förutsättningar. Om några uppgraderingar behöver göras av ditt elsystem så hjälper vi dig såklart även med det.
Hittar du inte svaret på din fråga?
Fråga oss direktLäs/lyssna om när Mattias på Dryft installerar en laddbox för tidningen Vi Bilägare
Populära uppgraderingar inför laddbox
Möt framtidens hantverksbolag
Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.
Läs mer om DryftAllt för din renovering under samma tak!
Vi kan hjälpa dig i hela Stockholm! Här är några av områdena våra elektriker finns:
Elektriker i Stockholm - Nacka - Täby - Huddinge - Sollentuna - Bromma - Åkersberga - Södertälje - Värmdö - Lidingö - Södermalm - Järfälla - Haninge - Solna - Tyresö - Upplands Väsby - Ekerö - Vallentuna - Hägersten - Sundbyberg - Kungsholmen - Älvsjö - Danderyd - Enskede - Knivsta - Vasastan - Östermalm - Årsta - Farsta - Märsta - Spånga - Hässelby - Sigtuna - Botkyrka - Nykvarn - Tumba - Vällingby - Vaxholm - Norrort - Tullinge - Saltsjöbaden - Saltsjö Boo - Segeltorp