Laddbox med installation i Stockholm

Köp en laddbox genom Dryft med rätt tillbehör och installation - och såklart rådgivning om du önskar. Läs mer och boka installation av våra olika laddboxar längre ner på sidan. 
Expressinstallation utan extra kostnad av certifierade elektriker på Dryft.
Köp en laddbox genom Dryft med rätt tillbehör och installation - och såklart rådgivning om du önskar. Läs mer och boka installation av våra olika laddboxar längre ner på sidan. Expressinstallation utan extra kostnad av certifierade elektriker på Dryft.

Hitta rätt laddbox för dig

Zaptec Go

6 960 kr 5 990 kr

Installerat och klart

Zaptec Go

Läs mer och boka installation
preview

8 390 kr 7 490 kr

Installerat och klart

Charge Amps Halo

Läs mer och boka installation
preview

15 450 kr 14 950 kr

Installerat och klart

Charge Amps Aura

Läs mer och boka installation

Se när Oscar på Dryft installerade laddbox hemma hos Anna

Anna berättar hur det gick till hela vägen från när Dryft hjälpte henne hitta laddboxen som passade henne till att den installerades hemma hos henne.

Boka videomöte för att hitta rätt laddbox för ditt hus

Det är många saker att tänka på vid val av laddbox. Vilket märke, modell och effekt passar mina behov? Kommer min elanläggning klara av laddboxen? Boka ett videomöte med våra laddboxexperter så går vi tillsammans igenom ditt behov och ditt hus förutsättningar för laddbox. Såklart är mötet helt kostnadsfritt och du får en offert i samband med mötet. För att kunna göra en bra genomgång så är det viktigt att du är hemma så vi tillsammans kan kolla på ditt hus installationsmöjligheter.

Vanliga frågor om laddboxar

Vad ingår i en standardinstallation?

      I priset för din laddbox ingår en standardinstallation som beskrivs nedan. Vill du eller behöver ditt hus en annan installation än standard så fixar vi det såklart! Priserna för det visas nedan och såklart görs inget utöver standardinstallationen utan ditt godkännande.

För laddboxarna ingår 11 kW (16 A) installation. Uppgradering till installation dimensionerad för 22 kW kostar 950 kr efter Grönt teknik-avdrag.

Laddboxen monteras på vägg med upp till 10 meter installationskabel från elcentral. För kabel över 10 meter tillkommer 125 kr per extra meter 11 kW-kabel och 175 kr per extra meter 22 kw-kabel efter Grönt teknik-avdrag.

Vid köp av två laddboxar, som finns som tillval, så är det med installation inom en meter från varandra som ingår. Installation av längre avstånd mellan boxarna medför extrakostnad.

Om du vill ha den monterad på stolpe så kan vi såklart ordna både stolpe och installation som ett tillägg. Kontakta oss så hjälper vi dig med en offert på det.

En håltagning i vägg av trä, gips, lättbetong eller leca ingår. Extra hål kostar 300 kr styck efter Grönt teknik-avdrag. Håltagning i hårdbetong kostar 350 kr efter Grönt teknik-avdrag.

Behöver elcentralen byggas ut för att få plats med installationen tillkommer en kostnad på 1000 kr för elcentral inomhus och 1250 kr för elcentral utomhus efter Grönt teknik-avdrag.

Kabelskydd är en bra idé om kabel monteras öppet. Kabelskydd kostar 125 kr per meter efter Grönt teknik-avdrag.

Vid installation så driftsätter och testar vi laddboxen och såklart städar efter oss.

Behöver du en annan installation än standardinstallation så är det såklart inga problem! Boka ett videomöte med oss så ser över ditt hus elsystem så får du en offert för den installation som passar dig.
     

Hur betalar jag för köpet av laddbox med installation?

      Först efter att installationen är klar och att du är helt nöjd så får du en faktura från oss. Vi gör ditt Grönt teknik-avdrag direkt på faktura och sköter ansökan till Skatteverket.
     

Vilken laddbox passar min bil?

      Vad som styr om en laddbox passar för en bil är typ av kontakt. Det finns Typ 1 och Typ 2-kontakt, där den senare är absolut vanligast.

Alla våra laddboxar, förutom Charge Amps Halo, har lös kabel och därmed passar de till alla bilar genom att välja en lämplig kontakttyp på laddkabeln. Charge Amps Halo har fast kontakt och passar då bara med Typ 2-kontakter.

Vid köp av laddkabel skickar vi en Typ 2-kontakt om inte annat önskas.
     

Vad är en lastbalanserare och varför behöver jag det?

      En lastbalanserare känner av hur elsystemet används och fördelar effekten så att den räcker till för allt i ditt hem även när du laddar elbilen. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringarna löser ut pga överbelastning.

Vissa laddboxar har lastbalansering inbyggt och för vissa behöver man komplettera det. Kontakta oss så hjälper vi dig få den laddbox, med lämplig utrustning, som passar dig.
     

Kan man ladda i eluttaget istället för att skaffa laddbox?

      Det går, men det är inte att rekommendera pga brandrisk. Vanliga elinstallationer är inte anpassade för så hög effekt under lång tid som det är när man laddar en elbil. Du kan också ladda mycket snabbare i en laddbox - vilket gör att det är en bra investering både för säkerhet och din upplevelse att vara elbilsägare.
     

Vilken laddbox ska jag välja?

      Det finns många olika märken och modeller av laddboxar på marknaden - där alla är bra på olika saker. Att välja rätt är inte alltid helt lätt att göra själv. Vi hjälper dig med att hitta rätt laddbox - boka en kostnadsfri videokonsultation med oss så går vi tillsammans igenom vilken laddbox som passar dig och ditt hus.
     

Vilken effekt på laddboxen ska jag välja?

      Effekt på laddboxen kan i "fosilbränsle-språk" liknas med hur snabbt man kan fylla tanken med bränsle. För laddboxar brukar man prata om 3,7 kW, 11 kW och 22 kW. Även bilens batteri kan vara begränsande i hur snabbt det går att ladda. Vi rekommenderar att du väljer en model större än vad du behöver idag för att vara trygg att du har en framtidssäkrad laddbox.

Boka en kostnadsfri videokonsultation med oss så går vi tillsammans igenom vilken effekt som passar dig, din bil och ditt hus.
     

Hur vet jag att min elanläggning klarar av en laddbox?

      Laddboxar brukar behöva minst 16 ampare i din huvudsäkring. Om du inte har det behöver det säkras upp. En jordfelsbrytare behövs också installeras om det inte finns.

Är du osäker på allt detta el-snack? Ingen fara! Kontakta oss så hjälper vi dig med att både reda ut vad din elanläggning klara av och uppgradering av den om det behövs.
     

Är ni certifierade för att installera laddboxar?

      Självklart! Våra elektriker är certifierade. Det betyder att de är utbildade och har erfarenhet - så du kan du vara trygg att du får en säker och snygg installation av din laddbox.
     

Jag behöver hjälp att skaffa en laddbox - hur går jag till väga?

      Kontakta oss!
Vi hjälper dig hitta rätt laddbox för just dina behov och anpassade efter din fastighet förutsättningar. Om några uppgraderingar behöver göras av ditt elsystem så hjälper vi dig såklart även med det.
     
Fråga oss direkt

Läs/lyssna om när Mattias på Dryft installerar en laddbox för tidningen Vi Bilägare

50% grön teknik skatteavdrag

50% grönt teknik-avdrag

Avdraget Grönt teknik är likt ROT ett skatteavdrag. Men istället för de vanliga 30% för arbetskostnaden som det är för ROT så får du 50% på kostnaderna för både arbete och material vid installation av laddbox. Avdraget är upp till 50 000 kr per person och år. För att få avdraget även på laddboxen så behöver den köpas tillsammans med installation. Genom Dryft kan du både köpa laddbox och installation, och därmed få avdraget för både arbetskostnaden och laddboxen. Vi hjälper dig såklart med detta och avdraget kommer direkt på fakturan.

Tänk på att du också får avdraget på tillbehör som du köper tillsammans med laddbox med installation. Till exempel lastbalansering som är en bra ide att installera samtidigt som din nya laddbox.

 

Enkelt att köpa laddbox i Stockholm!

 

1. Boka kostnadsfri rådgivning eller välj själv den laddbox du vill ha och boka tid direkt på sidan

2. Om du bokat rådgivning träffar du en av våra laddboxexperter på ett videosamtal på den tiden du bokat
3. Installationen av laddboxen utförs på bokade installationstiden av en av våra egna elektriker

4. Efter installationen går elektrikern igenom laddboxen tillsammans med dig

5. Efter utförd installation, och du är nöjd, får du faktura där vi sköter ditt grön teknik avdrag

 

Populära uppgraderingar inför laddbox

Säkra upp

Läs mer

Byta elcentral

Läs mer

Lastbalansering

Läs mer

Jordfelsbrytare

Läs mer

Vi hjälper också bostadsrättsföreningar som vill ha hjälp med att kunna ladda elbilar. Se mer här hur vi kan hjälpa din bostadsrättsförening skaffa laddboxar, laddstolpar eller laddstationer

Möt framtidens hantverksbolag

Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.

Läs mer om Dryft