Laddboxar och Laddstolpar för Bostadsrättsföreningar

Våra elektriker hjälper er förening med rådgivning, köp och installation av laddboxar helt utan mellanhänder. 

Alla våra elektriker är certifierade och anställda på Dryft med kollektivavtal. Med oss är det enkelt, härligt och tryggt att få hjälp!

Finalist årets byggföretag

preview

Se vad andra säger om Dryft

Att hjälpa dig med renoveringen i din bostadsrättsförening är det bästa vi vet! Att renovera i bostadsrättsförening är inte bara att göra ett fint och hållbart resultat utan också att hjälpa dig hela vägen från tydligt beslutsunderlag, förslag på stil och utförande, planering och kommunikation med boende så att det blir en smidig upplevelse för alla.

Se fler referenser och filmer

Rådgivning och installation av laddboxar

Efterfrågan på att kunna ladda elbilar ökar snabbt i samhället och lika så i bostadsrättsföreningar. Vi gör analys och planering utefter ert behov och förutsättningar, val av system och hårdvara samt såklart installation och underhåll av laddboxar både i garage och utomhus. Vi kan även hjälpa er med system där betalning och fakturering för era medlemmar som laddar smidigt hanteras.

Kontakta oss direkt så går vi igenom er förenings behov och hittar den rätta lösningen för just er, eller boka en tid som passar er med våra laddboxproffs nedan!

Kontakta oss!

Prata med ett proffs på laddboxar

     Önskar du rådgivning för att hitta den bästa lösningen för er förening? 

Våra proffs finns redo att hjälpa dig. Här kan du få hjälp och svar på dina frågor av våra duktiga proffs, på en tid som passar dig och såklart helt kostnadsfritt!
     

Tydlig process från första kontakt till färdigt arbete

1. Berätta om ert projekt

     Vi bokar ett möte där vi gör en besiktning och ger råd om hur arbetet bör utföras för att det skall bli snyggt, hållbart och kostnadseffektivt. Såklart helt kostnadsfritt! Med experter inom vardera yrkesgrupp kommer vi med den kombination av kompetenser som passar just ert projekt bäst.
    

2. Detaljerad offert

     Vi tror på att tydlighet, transparens och bra kommunikation är grunden till ett bra samarbete, väl utfört arbete och en bra helhetsupplevelse för dig.

Våra offerter beskriver i detalj vad vi skall göra, material som skall användas och som noggrant specificerar arbets- och materialkostnader. Vi hör ofta att våra offert är det mest detaljerade beslutsunderlaget mottagaren har sett. Allt för att ni ska ha ett så bra beslutsunderlag som möjligt.
    

3. Tydlig projektplan

     Vår projektledare planerar arbetet i samråd med er, så att det också passar er bra i tid och att det blir så lite störningar som möjligt för alla boende. Vi sätter en tydlig tidsplan för arbetet för alla yrkesgrupper som är inblandade. Med alla olika yrkesgrupper inom Dryft så är koordinering och planering smidig och resulterar hög kvalitet på utförandet under ett effektivt utförande för att minimera störmoment för er och alla boende.
    

4. God kommunikation under hela arbetet

     För oss är det viktigt med en nära dialog med kunden under hela arbetets gång. Projektledaren finns alltid nära till hands och vid större projekt har vi kontinuerliga avstämningsmöten med kunden. Vi finns tillgängliga för både dig som beställare och era boende, samt informerar proaktivt på plats genom information på lämpliga ställen. Passa också på att prata med våra trevliga hantverkare som arbetar på projektet.
    

5. Besiktning och garanti

     Efter att arbetet har utförts besiktigar vi tillsammans med er och säkerställer att allt är korrekt gjort. Om ni önskar så medverkar vi också om ni vill besiktiga med en oberoende besiktningsman. Som extra trygghet ger vi generösa garantier på arbete och material. Vi lämnar ett kvalitetsdokument som innehåller en beskrivning av arbetet, materialbeteckningar samt besiktningsprotokollet och garantibevis.
    

Vad andra Bostadsrättsföreningar säger om Dryft

Arbetet var väldigt gediget och slutresultatet var utmärkt

Ett seriöst företag med känsla för kvalitet och yrkeskunnande. Personalen var lätta att kommunicera med och de hade alla en känsla för detaljer och meddelade oss när de hittade problem som behövde åtgärdas före målning.

BRF Ängssätra

Kul att jobba med duktigt folk

Dryft hjälpte oss att renovera trapphuset i vår Brf. De gjorde ett mycket bra jobb med professionella målare som dessutom fixade lite extra. Bra kommunikation på daglig basis gjorde att jobbet flöt på smidigt och avslutades enligt tidplan.

BRF URD 2

Supertydlig offert, bra kommunikation, trevlig och bra personal på plats och väl utfört arbete.

Vi målade om i våra fyra entréer och samtliga räcken i trapphusen i föreningen. Mycket bra och proffsigt från start till mål.

BRF Tavelsjön

Framtidens hantverksföretag

Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.

Läs mer om Dryft

 

Laddboxar, Laddstolpar och Laddstationer för din BRF

Laddboxar i en BRF kan skapa stort värde för boende med en elbil. Det kan även öka intresset bland spekulanter när bostadsrätter i föreningen är till salu. Om du representerar en BRF som överväger att installera laddboxar så kan ni få hjälp med det genom oss på Dryft. Vi hjälper även privatpersoner med att hitta rätt laddbox och installation av laddboxen.

 

 

Vilka regler gäller för laddboxar för BRF:er?

Man kan inte installera laddboxar eller laddstolpar själv. En elektriker med rätt behörighet för uppgiften måste ansvara för installationen och säkerställa hög elsäkerhet. Att installera en laddbox i en BRF kräver normalt inget bygglov, så länge ni inte behöver anlägga nya parkeringsplatser. Tänk på att en BRF kan ha äldre stadgar som påverkar hur ett beslut om installation av laddstationer ska tas. Det är vanligtvis styrelsen i en BRF som tar beslut om att installera en eller flera laddboxar. En medlem i föreningen kan också göra det, med styrelsens tillåtelse.

 

 

Så genomförs en installation av laddboxar i en BRF

En laddbox monteras i regel på en vägg, till skillnad från en laddstolpe som kan vara fritt placerad vid en parkeringsplats. Vid installationen görs hål i väggen för laddboxens fästen och en kabel dras från elcentralen till laddboxen. Efter driftsättning görs en överlämning med genomgång av laddboxens funktioner.

 

 

Välj en laddstation för elbilar i BRF:en som möter era behov

För en BRF kan det behövas flera laddboxar för att alla boende ska kunna tillgodose sina behov. Ett annat alternativ är laddstationer där flera elfordon kan laddas samtidigt, från samma laddbox. Om ni är osäkra på vilken lösning som är bäst för er BRF är ni välkomna att prata med en av våra experter. Vi på Dryft kan ge förslag på en laddstation som passar utifrån era förutsättningar. Ofta är det en fördel att tänka framåt och redan från början skapa bra förutsättningar för en framtida uppgradering av laddningskapaciteten.

En laddstation kan kompletteras med olika tillbehör. Med en lastbalanserare fördelas effekten utifrån andra funktioner som kräver el. På så sätt riskerar ni inte att överbelasta elsystemet när flera fordon laddas samtidigt.

 

Smart styrning av laddbox för bostadsrättsförening

Moderna laddboxar kan styras och kontrolleras. På så sätt blir det tydligt vem som förbrukar elen och när den förbrukas. Då kan fordon som inte måste bli körklara direkt laddas vid tidpunkter då elpriset är lägre.

 

Laddboxar i BRF:en gör bostäderna mer attraktiva

Många tittar på hur välskött och trevlig en bostadsrättsförening är, innan de köper en lägenhet. En av de faktorer som kan tala till en förenings fördel är parkeringsplatser och möjligheten att ladda en elbil utanför bostaden. Genom att installera laddboxar i er BRF kan ni alltså bidra till att höja värdet på lägenheterna i föreningen. 

 

 

Ansök om bidrag från Naturvårdsverket 2023 för laddbox för BRF

Genom Naturvårdsverket går det att ansöka om bidrag för laddbox till er BRF. Stödet kallas för “Ladda bilen” och innebär att en BRF kan få halva kostnaden för en laddpunkt, upp till 15 000 kronor, i bidrag per laddpunkt. Det går att ansöka om stödet innan ni installerar en laddbox i BRF:en men också i efterskott, när laddstationerna är på plats. Förutom bostadsrättsföreningar kan även företag och organisationer ansöka om bidraget. På Naturvårdsverkets hemsida kan du läsa mer om bidraget.

 

Andra sätt att finansiera laddboxar i en BRF

Även om inköp och installation av laddstationer berättigar till bidrag så behöver ni bestämma hur den resterande delen av kostnaden ska finansieras. Här finns det flera alternativ:

 

 • Kostnaden kan täckas genom höjd parkeringsavgift.
 • De medlemmar i föreningen som har elfordon kan stå för kostnaden.
 • Föreningen kan bekosta inköp och installation av laddplatser.


 

Vanliga frågor och svar om laddbox för BRF

Nedan följer svar på frågor som ofta ställs till våra experter på installation av laddboxar i BRF:er.

 

 

Vad behövs för installation av laddbox i BRF?

Det krävs en tillräckligt stor huvudsäkring och tillräckligt mycket kabel för att kunna koppla laddboxen till elcentralen. Förarbete kan ofta göras genom att ni skickar bilder på befintliga elinstallationer och platsen där laddboxen ska monteras.

 


Finns laddsystem anpassat för BRF:er?

En laddbox för en privatperson skiljer sig inte från en laddbox för en BRF. Däremot kan ett laddsystem skalas upp så att ni får den kapacitet ni behöver. Ta kontakt med oss på Dryft så ger vi förslag på ett system som passar utifrån era förutsättningar och behov.