Akustikpanel med montering

En akustikvägg, eller ribbvägg som de också kallas, är inte bara en riktigt snygg inredningsdetalj utan hjälper också att få ett skönare ljudklimat i rummet.

Välj och vraka mellan alla färger och luta dig tillbaka medan våra duktiga hantverkare hjälper dig med installationen!

Få offert på akustikpaneler

Finalist årets byggföretag

preview

Skapa din egen stil med akustikpaneler

Ingen har väl missat hur populärt det blivit med trä i hemmet och än mer med akustikpaneler! 

Saknas det något i hemmet eller är du trött på de vanliga formerna av fondväggar? Med en akustikpanel eller ribbvägg kan du skapa en helt annan känsla i ditt hem och samtidigt få till ett behagligare ljudklimat i rummet. Dessa kommer i flera olika träfärger för att kunna passa in i just ditt hem och din stil. Med ribbväggar finns det oändligt med stilar att få till, en lyxigare känsla med vackert trä som pryder en eller flera av väggarna, eller så kanske du är ute efter en varmare stil och vad är då inte bättre än trä? 

Vill du bolla idéer eller få en offert så finns våra proffs tillgängliga för att hjälpa dig få just ditt hem till det du önskar dig!

Kontakta oss

Hur är det att renovera med Dryft?

Akustikpaneler i många olika färger 

Akustikpanelerna finns i flera olika färger och toner så du kan hitta den som passar just dig! Vet du inte vad du vill ha? Inga problem, vi hjälper dig hitta den rätta panelen för ditt hem. Boka in en tid med ett av våra proffs eller kontakta oss direkt, oavsett om du vet vad du vill ha eller helt enkelt behöver tips och råd, så finns vi tillgängliga för dig! 

Akustikpanelerna vi använder kommer från vår samarbetspartner WoodUp där panelerna tillverkas i Danmark. I bilden kan du se några av de populäraste färgerna och HÄR på WoodUp's hemsida kan du se fler bilder och färger på akustikpaneler samt beställa hem färgprover.

Kontakta oss

Paneler på väggen, i taket, bakom sängen och mycket mer

Låt endast fantasin stoppa dig! Vanligast är att ha akustikpaneler på väggen. Men självklart passar även akustikpaneler att ha i taket - både för att det är snyggt och att ge bättre akustik. Vill du skapa en otrolig effekt över matbordet med paneler i taket för att sedan låta vackra lampor hänga ner så går såklart även det. Eller har du kanske snedtak och vill få en varmare känsla i rummet så är paneler i en varm ton en bra inredningsdetalj. 

Ribbväggar går även att ha bakom sängen för en snygg inramning, i hallen för ett lyxigt välkomnande eller bakom TV:n i vardagsrummet. Oändligt med alternativ och varianter för att skapa en unik känsla i ditt hem. 

Kontakta oss

Material och underhåll

Det akustiska duken bakom ribborna är skapat utifrån återvunnen plast och ribborna är av MDF med en yta av träfanér. Ribborna kan lätt dammas av med en dammkvast, dammsugare eller urvriden trasa. Så du behöver inte oroa dig för ytterligare en dammfälla i hemmet.

Ribbvägg, ribbpanel eller akustikvägg

Kärt barn har många namn!

Akustikpanel går under flera namn så som till exempel ribbvägg, ribbpanel, ekribbor och ljudpanel. Många frågar oss vad skillnaden egentligen är och svaret är helt enkelt - ingen skillnad! Akustikpaneler är ribbor på väggar och fungerar som ljuddämpande paneler. Deras huvudsyfte var att skapa behagligare akustik i rummet genom att placera ribborna på väggarna. Idag finns syftet fortfarande kvar men det har även blivit en snygg inredningsdetalj som många använder sig av på olika sätt i hemmet. Men har du till exempel ett vardagsrum med mycket eko så är akustikpaneler ett utmärkt alternativ för att dels skapa snygg design i rummet men även för att få en ljuddämpande effekt. 

Kontakta oss

Vanliga frågor om akustikpaneler

Jag vill ha en offert på akustikpaneler, hur gör jag då?

      Kontakta oss! 
Du kan antingen boka in ett videomöte med ett proffs där du får visa oss runt, bolla idéer och sedan få en offert på dina paneler och installation. Eller kontakta oss direkt!
     

Finns det flera färger av akustikpanelerna?

      Panelerna kommer i flera olika färger så du kan hitta just rätt för ditt hem. Allt från ljust trä, flera olika varma och kalla toner, till svart. 

Kontakta oss så hjälper vi hitta färgen som passar dig!
     

Kommer akustikpanelerna samla massa damm?

      Du kan enkelt damma av panelerna med en dammkvast, dammsugaren eller en uppvriden trasa så du behöver inte oroa dig för ytterligare en dammfälla i hemmet.
     

Vad är akustikpanelerna gjorda av?

      Panelerna är gjorda av hållbara material och återvunnen plast. Det akustiska fältet är skapat utifrån återvunnen plast främst från plastflaskor och lamellerna är av MDF med en yta av fanér.
     

Det ekar mycket i rummet, kan akustikpanelerna hjälpa mot det?

      Absolut! 
Akustikpanelernas ursprungliga funktion var just det, minska ekot och ljudnivån i rummet. Panelerna är ljuddämpande och tar bort eko i rummet och skapar därmed markant förbättrad akustik. Har du problem med att det ekar och vill ha en lösning som även är snygg, då är akustikpaneler definitivt för dig!
     

Vad är skillnaden på akustikpanel och ribbvägg?

      Svaret är att det inte är någon skillnad! Akustikpaneler kallas även för ribbväggar och är egentligen precis samma sak.
     
Fråga oss direkt

Varför välja Dryft?

Tryggt och Smidigt

     Med en tydlig offert till fast pris så kan du vara trygg med vad din renovering kommer att kosta. Projektet leds av en av våra erfarna projektledare så du är informerad om vad du kan förvänta dig under varje steg vi tar tillsammans.
    

Helhetsansvar

     Med alla yrkesgrupper under samma tak, med gemensamma processer, arbetssätt och vision så tar vi ett helhetsansvar för ditt projekt. Utan mellanhänder kan vi då leverera med hög kvalitet till ett bra pris.
    

Schysst och Hållbart

     Våra anställda har schyssta villkor med kollektivavtal. Engagerade medarbetare, positiv kultur och laganda.
    

Framtidens hantverksföretag

Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.

Läs mer om Dryft

Dryft för ett hållbart samhälle

Vi har alla ett ansvar för en hållbar framtid. För oss är det en självklar del i ett ansvarfullt företagande. Som ett företag i byggsektorn har vi ett extra ansvar för miljö och hälsa. Vi arbetar kontinuerligt för att minimera företagets direkta och indirekta miljö- och klimatpåverkan. Våra medarbetare skall ha en trygg och säker arbetsplats, där jämställdhet, sunda värderingar och avtalsenliga arbetsvillkor är självklarheter. Det skall råda en öppenhet inom företaget och alla skall ges goda möjligheter till personlig utveckling.