Platsbyggd bokhylla

Platsbyggda möbler är både snygga och praktiska och kan anpassas utefter dina behov och din egna stil. Våra möbelsnickare hjälper dig med din platsbyggda bokhylla!

Alla våra hantverkare är anställda på Dryft med kollektivavtal. Hos oss är det enkelt, härligt och tryggt att renovera!
Snickare på Dryft
Hantverkare på Dryft

Praktiskt med platsbyggd bokhylla

 

Med en platsbyggd bokhylla får du ett rum som är helt anpassat efter din stil och dina behov. Oavsett hur dyr bokhylla du hittar i en butik så blir det aldrig riktigt lika bra som en som är byggd på plats för att passa utrymmet perfekt. När vi på Dryft lämnar en offert blir många överraskade av att det inte kostar mer med platsbyggda möbler så som en platsbyggd bokhylla eller en platsbyggd garderob.

 

Vill du ha offert på en platsbyggd bokhylla - boka ett kostnadsfritt videomöte med våra proffs eller kontakta oss direkt!

 

Kontakta oss
Platsbyggd bokhylla av Dryft

Det finns flera fördelar med en platsbyggd hylla

 

Genom att låta snickare göra en platsbyggd bokhylla kan du utnyttja ett utrymme maximalt. Är du trångbodd tjänar du mycket plats på att skapa förvaringsmöjligheter som inte konkurrerar med andra funktioner och för större rum kan de, beroende på design, vackert smälta in eller bli rummets stolthet.

 

En platsbyggd hylla kan följa rummets form och till exempel runda ett hörn eller byggas hela vägen från golvet upp till taket för att rymma så mycket som möjligt. Målar man in bokhyllan i samma färg som resten av rummet så smälter den fint in. En inbyggd bokhylla kan vara en del av en vägg, eller bli en rumsavdelare. Det är också möjligt att skapa ett vackert och praktiskt förvaringsutrymme för böcker under en trappa, som smälter in fint när trappan målas, eller under taket där du kommer åt böckerna med hjälp av en stege. 

 

Vi på Dryft kan hjälpa dig som vill ha en platsbyggd bokhylla i sekelskiftesstil eller förvaring i modern stil. Vi lyssnar på dina idéer och kan även komma med tips på vilken typ av platsbyggd hylla som passar hemma hos dig. Bokhyllan kan vara försedd med skåpsdörrar om du vill det där det är populärt att ha nedre delen av bokhyllan som skåp med dörrar och övre delen med öppna hyllor. Om en bokhylla inte är platsbyggd är det svårt att få den exakt som du vill ha det. Riktigt välgjorda platsbyggda bokhyllor kan också höja värdet på din bostad inför en försäljning.

Kontakta oss

 

Du kan bygga en bokhylla i flera olika material

 

Något som är ganska avgörande när det gäller utseende och kvalitet är vilket material som används för att bygga bokhyllan. Vi bygger din bokhylla med det material, eller kombination av material, som passar sig bäst för just din platsbyggda bokhylla.


 

MDF-skiva

MDF är ett mångsidigt material som består av träfiber och lim som tillsammans skapar en lättarbetad skiva som passar perfekt för att bygga en platsbyggd bokhylla

Furu

Furu är ett träslag som absolut har goda allround-egenskaper och som även är ganska billigt i Sverige.

Ek

Ek är ett tåligt och väldigt vackert träslag, men relativt dyrt och är svårare att bearbeta än mjukare träslag.

< style="margin-bottom: 12px" class="h4 ">

Fanér och spånskivor

Fanér och spånskivor är billigare material men även med sämre hållbarhet.

< style="margin-bottom: 12px" class="h4 ">

Fanér och spånskivor

Fanér och spånskivor är billigare material men även med sämre hållbarhet.

Många varianter

Som sagt finns det många olika material att välja mellan för att bygga en platsbyggd bokhylla. För att välja rätt får man hitta sin balans mellan önskad kvalité och budget.

Dryfts erfarna snickare

Vad kostar det att bygga en platsbyggd bokhylla?

 

Priset för att få en platsbyggd bokhylla baseras på hur stor och komplicerad design det handlar om, vad hyllan ska vara gjord av för material och hur lång tid det tar att bygga den. Att bygga en bokhylla i MDF behöver ofta inte bli så dyrt. Allra billigast brukar det bli att använda färdiga skåp från till exempel IKEA som byggs in snyggt med täckskivor för att se platsbyggda ut. En platsbyggd bokhylla i exklusiva material kan kosta tiotusentals kronor om den ska vara stor och utöver det vanliga.

 

Våra proffs hjälper dig med en offert på din platsbyggda bokhylla. Boka in ett kostnadsfritt videomöte med våra erfarna snickare eller kontakta oss direkt!

Kontakta oss

Prata med en snickare

     Har du frågor eller funderingar eller vill ha en offert på din platsbyggda bokhylla?

Boka in ett videomöte med våra snickarproffs på en tid som passar dig - såklart helt kostnadsfritt!

Det är bra om du under mötet kan visa det du vill ha hjälp med.
     

Vanliga frågor och svar om platsbyggd bokhylla

Hur gör man en platsbyggd bokhylla?

      

Hur du går till väga beror helt på hur du vill ha hyllan. Det enklaste sättet att få en platsbyggd bokhylla är att kontakta oss på Dryft så hjälper vi dig planera och bygga din nya bokhylla.

Hur djup ska en bokhylla vara?

      

Ett lagom djup för en bokhylla för vanliga böcker är 23–25 centimeter. Om du även vill ha plats för större böcker eller andra saker kan hyllplanen behöva ha ett djup på 50 cm. Vad du ska ha för avstånd mellan hyllplanen beror också på hur stora böcker du har men 30 cm är lagom som standard men det kan vara bra att ha ett större avstånd mellan två av hyllplanen så att du kan ha högre böcker på en av hyllorna. Det är också populärt att bygga ett större utrymme i den platsbyggda bokhyllan för en vägghängd TV.

Är det enkelt att bygga en platsbyggd bokhylla?

      

En händig och noggrann person som har den tid det tar kan fixa enklare typ av platsbyggd hylla själv. Mer avancerade lösningar kan dock vara svåra utan erfarenhet och tillgång till bra verktyg. Snickare med erfarenhet av att platsbygga möbler jobbar betydligt snabbare, det är en av fördelarna med att anlita proffs.

Vad kostar det att bygga en platsbyggd bokhylla?

      

Priset för en platsbyggd bokhylla är beroende på hur stor och komplicerad möbel du önskar, vad för material du använder dig av samt hur lång tid det tar att bygga den. För att få det billigare kan du även använda dig av färdiga skåp från till exempel IKEA som byggs in med täckskivor.

 

Vill du ha en offert på en platsbyggd bokhylla - kontakta oss så hjälper vi dig! 

Jag behöver hjälp med en platsbyggd bokhylla, hur gör jag?

      

Kontakta oss! 

Du når oss via mejl, chatt, telefon eller genom att boka ett kostnadsfritt videomöte med en snickare direkt på sidan. 

Vi har erfarna snickare som kan hjälpa dig med smått till stort. 

Fråga oss direkt
Daniel Lindgren

Skrivet av Daniel Lindgren

Daniel Lindgren är uppvuxen i hantverksbranschen. Han har gjort resan från att jobba som hantverkare till att arbeta som projektledare och med ledningsgruppen på ett av Sveriges största hantverksföretag. Med den erfarenheten grundande han Dryft och leder nu över 100 duktiga snickare, elektriker, målare, plattsättare och rörmokare.