Platsbyggd garderob

Våra snickare hjälper dig med platsbyggda garderober för olika utrymmen. Oavsett om det är en praktisk lösning för ett bökigt utrymme eller en stilren möbel du önskar. 

Alla våra hantverkare är anställda på Dryft med kollektivavtal. Med oss är det enkelt, härligt och tryggt att renovera.

Finalist årets byggföretag

Snickare på Dryft

Smidig lösning med platsbyggd garderob

 

En platsbyggd garderob är en unik möbel som är helt anpassad utifrån dina behov och dina utrymmen. Förvaring behövs i alla hem och en platsbyggd garderob är en inredningsdetalj som verkligen kan göra skillnad i din vardag. Den kan också konstrueras så att du får den i önskad stil och matchar resten av din inredning.

 

Ta kontakt med oss på Dryft om du är intresserad av en platsbyggd garderob. Vi har snickare med lång erfarenhet av möbeldesign och inredningssnickerier. Vi kan hjälpa både dig som vet exakt vad du vill ha och dig som vill ha förslag på hur en platsbyggd garderob kan se ut för att passa hemma hos dig. 

 

Vill du ha offert på en platsbyggd garderob? Boka in ett kostnadsfritt videomöte med våra proffs eller kontakta oss direkt!

Kontakta oss

Olika varianter av platsbyggda garderober

Platsbyggd förvaring kan göra nytta i flera olika rum. En platsbyggd garderob i en hall innebär att det är lätt att hålla ordning på till exempel ytterkläder, skor och accessoarer. I sovrum kan platsbyggda garderober som går från golv till tak ge ett vilsamt intryck samtidigt som de rymmer väldigt mycket. Det är också populärt att bygga garderober på sidorna och över sängen på sängens gavelvägg för en fin inramning av sängen. Leksaker som ett barn inte leker med kan också förvaras snyggt och praktiskt i en platsbyggd garderob. 

Till skillnad från en öppen hylla har garderober den fördelen att sakerna inte syns när dörrarna är stängda. Men en större platsbyggd garderob kan även ha öppna sektioner för föremål eller plagg som du vill låta vara synliga. Det är också populärt med platsbyggd bokhyllor som kan vara antingen helt öppna eller ha en del med stängda skåp och en del med öppna hyllor.

Platsbyggd garderob under trappa

Platsbyggd garderob under trappa, snedtak eller runt säng

 

Beroende på vad du har för utrymmen kan speciella typer av platsbyggda garderober vara aktuella. Du har kanske behov av en:

 

 • Platsbyggd garderob under snedtak
 • Platsbyggd garderob runt säng
 • Platsbyggd garderob under en trappa och passa på att måla in den med trappan

 

Inte minst i hem där det är ont om utrymme kan en platsbyggd garderob göra stor skillnad. Dryft har snickare som är vana vid att bygga garderober som tar till vara på möjligheter i ett hem. En väldesignad garderob kan vara en av de viktigaste inredningsdetaljerna i hemmet och vara något som håller i flera decennier.

Spara plats genom att bygga in garderober

Poängen med en garderob som är platsbyggd brukar vara att skapa effektiv förvaring som inte tar för mycket plats eller uppmärksamhet. Tänk på att dörrarna kan ta mycket plats i rummet, när de öppnas. Om du inte har så stort utrymme framför garderoben kan det därför vara en fördel att välja skjutdörrar istället. 

Platsbyggda garderober är ofta inbyggda. Det innebär att de inte kan flyttas runt utan att de är konstruerade för att passa perfekt, just där de står. En inbyggd garderob kan vara en del av en vägg, snarare än en konstruktion som skjuter ut från väggen. Det ger ett lugn till rummet.

Kontakta oss

Platsbyggd garderob med färdiga stommar från IKEA

Du behöver inte alltid bygga en garderob från grunden för att den ska passa i ett befintligt utrymme. Att skaffa stommar från IKEA kan vara ett bra sätt att skapa förvaring med skräddarsydd inredning utan att behöva börja helt från scratch. Ikeas Pax-system är ett exempel på en lösning som kan utgöra grunden för en platsbyggd garderob. Det kan vara ett sätt att förenkla projektet och komma ner i pris samtidigt som det blir en personlig lösning. Vi kan hjälpa dig med montering och anpassning av en Pax-garderob i de fall då du har ett utrymme med mått som gör det till ett passande alternativ. Med en IKEA-garderob som grund är det också lätt att ändra inredning i framtiden om dina behov ändras.

Stommar från IKEA byggs in genom att täcksidor sätts runt omkring garderoben så det ser ut att passa perfekt för utrymmet även fast stommarna egentligen inte helt fyller ut utrymmet. Målar man också in garderoben och täcksidorna i samma färg som väggarna i rummet så blir det en väldigt fin helhet där garderoberna smälter in in i väggen. Om du har en takhöjd som tillåter en högre garderob än stommarna från IKEA så kan antingen ett mindre skåp sättas ovanpå eller så kan stommen monteras en bit ovanför golvet. När den monteras en bit ovanför golvet så kan man få in plats för skor under. Perfekt i en hall!

 

Garderobsluckor till din platsbyggda garderob

Luckorna till garderoben kan användas som inredningsdetalj. Om till exempel stommar från IKEA används så är det ofta smidigt att använda tillhörande luckor som målas in för att smälta in i omgivningen. Men det går också att bygga egna luckor - släta, med mönster, inmålade eller med faner - möjligheterna är oändliga!

Kontakta oss gärna om det är något annat du undrar över eller om du vill ha hjälp att bygga en platsbyggd garderob hemma hos dig.

Kontakta oss

Prata med en snickare

     Har du frågor eller funderingar eller vill ha en offert på din platsbyggda garderob? 

Boka in ett videomöte med våra snickarproffs på en tid som passar dig - såklart helt kostnadsfritt!

Det är bra om du under mötet kan visa det du vill ha hjälp med.
     

Vanliga frågor och svar om platsbyggda garderober

Hur mycket kostar en platsbyggd garderob?

      När det gäller pris på platsbyggda garderober så beror det naturligtvis på hur stor den ska vara, hur komplicerad design som behövs och vad du vill att den ska vara gjord av för material. Att bygga en platsbyggd garderob med stommar från IKEA som bas är mycket billigare än att bygga en helt skräddarsydd platsbygg garderob. Av oss på Dryft kan du få ett fast pris utan dolda kostnader med avdrag för ROT.
     

Hur gör man en platsbyggd garderob?

      En platsbyggd garderob kan konstrueras på många olika sätt och i olika material. I grund och botten handlar det om att skapa förvaring med funktioner som fyller de behov du har, utifrån det utrymme du har tillgängligt. Antingen byggs den från grunden för att perfekt passa utrymmet där den är tänkt eller så använder man färdiga garderobsstommar och bygger in dem så det ser platsbyggt ut.
     

Hur bygger man in en Pax-garderob från IKEA?

      Pax är ett garderobssystem från Ikea som är relativt enkelt att installera efter att du tagit noggranna mått och gjort olika val av stommar och inredning. Genom att klä in garderobsstommar med skivor runt omkring så ser det ut som garderoben är platsbyggd. Ett smidigt och billigt sätt att få känslan av en platsbyggd garderob!
     

Är det enkelt att bygga en platsbyggd garderob själv?

      Att bygga öppna hyllor kan vara relativt enkelt om designen inte är för avancerad. En garderob med dörrar är mer komplicerad. Vill du ha en garderob som håller länge och som höjer värdet på huset eller lägenheten är det för de flesta bäst att låta proffs stå för arbetet.
     
Fråga oss direkt
Daniel Lindgren

Skrivet av Daniel Lindgren

Daniel Lindgren är uppvuxen i hantverksbranschen. Han har gjort resan från att jobba som hantverkare till att arbeta som projektledare och med ledningsgruppen på ett av Sveriges största hantverksföretag. Med den erfarenheten grundande han Dryft och leder nu över 100 duktiga snickare, elektriker, målare, plattsättare och rörmokare.