Golvläggning utan krångel

Nytt golv kan göra en enorm skillnad i hemmet. Våra duktiga snickare hjälper dig med din golvläggning.

Alla våra snickare är anställda på Dryft med kollektivavtal. Med oss är det enkelt, härligt och tryggt att renovera!

Finalist årets byggföretag

Ett helt nytt rum med golvläggning!

 

Nytt golv kan göra en enorm skillnad i hemmet. Känns rummet mörkt och trångt kanske ett ljusare och kallare golv är rätt väg att gå för att skapa en yta som känns luftig och öppen. Eller bryt av de ljusa väggarna och möblerna med ett mörkare rustikt golv som skapar ett djup och en värme i rummet. Möjligheterna är oändliga! 

 

Våra duktiga snickare ser fram emot att hjälpa dig med din golvläggning! Vill du ha offert på golvläggning, få tips och råd på vad som passar dig eller helt enkelt få svar på några frågor - kontakta oss direkt eller boka in ett kostnadsfritt videomöte med våra proffs!

Boka videomöte

Pris på golvläggning

 

Det ska inte vara svårt att ta reda på pris på golvläggning, våra proffs finns tillgängliga via kostnadsfritt videomöte, mail, chatt eller telefon. Oavsett om du vet vad för golv du vill ha, vill bolla tankar och idéer eller redan har köpt in golvet du vill lägga - vi hjälper dig med en tydlig och detaljerad offert.  

 

Vi kan hjälpa dig köpa de flesta golv till bra priser eller lägga det golv du redan har köpt. Vill du ta reda på pris på att lägga parkettgolv hemma hos dig? Hör av dig idag!

Prata med ett proffs

     Har du frågor eller funderingar kring din golvläggning, eller har du kanske något annat du önskar hjälp med?

Våra proffs finns redo att hjälpa dig. Här kan du få hjälp och svar på dina frågor av våra duktiga medarbetare, på en tid som passar dig. Såklart helt kostnadsfritt! Det är bra om du under videosamtalet kan visa det du vill ha hjälp med.
     

Vanliga frågor om golvläggning

Vad ingår i offerten?

      I offerten ingår allt som krävs för att du ska ha ett färdigt golv redo att njuta av. Vi räknar med allt material som behövs för att utföra golvläggningen, golvet du valt och såklart snickaren. En helt färdig offert helt enkelt.
     

Jag har eget golv, kan jag ändå få en offert från er?

      Vi hjälper dig såklart även om du redan har köpt ett eget golv. Kontakta oss så ordnar vi med en offert till dig.
     
Fråga oss direkt

Andra populära tjänster!

Bygga innervägg

Läs mer

Byta elcentral

Läs mer

Montera kök

Läs mer

Laddbox

Läs mer

Byta strömbrytare

Läs mer

Byta eluttag

Läs mer

Möt framtidens hantverksbolag

Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.

Läs mer om Dryft

Golvläggning kan ge en stor positiv förändring i ditt hem

Golvläggning är en insats som ger ett slående resultat. Det handlar om stora ytor och det innebär att det verkligen syns, när det är klart. Att lägga nytt golv kan också innebära att det blir enklare att städa ett rum och att det känns bättre under fötterna när du går på det.

Våra golvläggare här på Dryft har stor erfarenhet och kan ge förslag på vilka golv som kan passa hemma hos dig – om du inte redan har bestämt dig. Du kan också passa på att förbättra värmesystemet med energieffektiv golvvärme som höjer komforten i rummet.


Parkett och laminat passar i många hem

Vi på Dryft jobbar mycket med att lägga parkettgolv och laminatgolv och kan erbjuda bra priser på både material och arbete. På Dryft har vi golv från de flesta märkena så kontakta oss så hjälper vi dig hitta det som passar dig.

Parkett är hållbart, tidlöst och elegant. Genom att lägga laminatgolv får du ett prisvärt golv som håller bra. Du kan välja mellan flera olika utseenden och varianter. Om du har ett eget golv kan du få en offert på själva arbetet. Vi kan lägga de flesta typer av golv.

 

Golvslipning kan vara ett alternativ till golvläggning

Om du har trägolv som börjar se slitna ut så går det i regel att slipa om dem så att de blir som nya. Vi kan hjälpa dig med omslipning och förse de nyslipade golven med ytskikt som gör att de håller bra, blir lätta att underhålla och får det utseende du vill att de ska ha.

När det gäller ytbehandling av trägolv kan du välja mellan alternativ som:

 • såpat golv
 • matt eller blank lack
 • olja
 • vaxolja
 • målat golv

 

Alla varianterna har sina för- respektive nackdelar. Du kan gärna vända dig till oss på Dryft om du vill veta mer om vad du kan förvänta dig för resultat, beroende på hur du väljer att behandla golvet.

 

Vanliga frågor och svar om golvläggning

Här följer svar på några av de vanligaste frågorna om golvläggning.

 

Vad kostar det med golvläggning?

Vid golvläggning spelar valet av material stor roll för priset. Ett massivt trägolv kan kosta omkring 1 000 kr/m2 medan ett laminatgolv ligger på ca 300 kr/m2. Hur ekonomiskt det blir i längden beror på hur länge golvet håller. Det är alltså inte säkert att det är billigast i längden att välja ett golv som har lågt inköpspris. Arbetet för läggning tillkommer och beror på vilket underarbetet som behövs, hur stora ytorna är och om ytorna är uppdelat i flera rum.

 


Krävs det förberedelser inför golvläggning?

Vilka förberedelser som krävs vid golvläggning beror på vad det är för underlag och på vilken typ av golv du ska lägga. Att lägga golv på betongplatta brukar sällan vara några problem. Att avlägsna ett befintligt golv, om du inte kan lägga det nya direkt på det, tar ofta minst lika lång tid som att lägga ett golv.

 


Vilken färg är bäst när man ska lägga nytt golv?

Om ditt nuvarande golv är mörkt och rummet känns litet kommer ett ljusare golv att ge en känsla av rymd. Mörka golv kan dock bryta av på ett snyggt sätt mot ljusa tak och väggar samtidigt som rummet får mer karaktär.