Installera Laddbox

Grattis till elbilen och tack för att du bidrar till ett grönare samhälle! Men att själv hitta rätt laddbox för just dina behov kan minst sagt vara en djungel. Hos Dryft får du rådgivning, köp av laddbox, installation och service helt utan mellanhänder. Alltid med expressinstallation utan extra kostnad och såklart utfört den av våra certifierade elektriker.

Utöver elektriker har Dryft också duktiga målare, snickare, plattsättare och rörmokare - så vi kan hjälpa dig med det mesta! Alla pratar flytande svenska, är utbildade inom sitt yrke och har erfarenhet.
Kontakta oss så hjälper vi dig!

Laddbox med installation helt utan mellanhänder

      När du köper laddbox genom Dryft får du både rådgivning, lämplig box med tillbehör och installation från oss. Smidigt och utan mellanhänder. Självfallet utförs installationen av en certifierad elektriker. 

Det ska vara lätt att äga elbil - och vi finns här för dig inte bara när du ska köpa laddbox utan också vid framtida service. Smidigt och tryggt med laddbox utan mellanhänder.
     
Kontakta oss

Rätt laddbox för dig och din fastighet

      Det är många saker att tänka på vid val av laddbox. Vilket märke, modell och effekt passar mina behov? Kommer min elanläggning klara av laddboxen? 

Vi hjälper dig hitta rätt laddbox för dina behov, samt att när det behövs uppgradera din elanläggning för att klara av laddboxen. Då vi är märkesobereonde och har alla populära märken och modeller på menyn (till exempel Garo, Easee, Zaptec och Charge amps Halo/Aura med flera) så kan vi tillsammans hitta den som passar dig bäst.

Nedan hittar du mer information om möjliga uppgraderingar av din elanläggning som gör den redo för en framtidssäkrad laddbox.
     

Populära uppgraderingar inför laddbox

Säkra upp

Läs mer

Byta elcentral

Läs mer

Lastbalansering

Läs mer

Jordfelsbrytare

Läs mer

50% grönt teknik-avdrag

      Avdraget Grönt teknik är likt ROT ett skatteavdrag. Men istället för de vanliga 30% för arbetskostnaden som det är för ROT så får du 50% på kostnaderna för både arbete och material vid installation av laddbox. Avdraget är upp till 50 000 kr per person och år. För att få avdraget även på laddboxen så behöver den köpas tillsammans med installation. Genom Dryft kan du både köpa laddbox och installation, och därmed få avdraget för både arbetskostnaden och laddboxen.

Vi hjälper dig såklart med detta och avdraget kommer direkt på fakturan.
     

Vanliga frågor om laddboxar

Kan man ladda i eluttaget istället för att skaffa laddbox?

      Det går, men det är inte att rekommendera pga brandrisk. Vanliga elinstallationer är inte anpassade för så hög effekt under lång tid som det är när man laddar en elbil. Du kan också ladda mycket snabbare i en laddbox - vilket gör att det är en bra investering både för säkerhet och din upplevelse att vara elbilsägare.
     

Vilken laddbox ska jag välja?

      Det finns många olika märken och modeller av laddboxar på marknaden - där alla är bra på olika saker. Att välja rätt är inte alltid helt lätt att göra själv. Vi hjälper dig med att hitta rätt laddbox - så kontakta oss så hittar vi tillsammans den som är rätt för just ditt behov och din fastighets förutsättningar.
     

Vilken effekt på laddboxen ska jag välja?

      Effekt på laddboxen kan i "fosilbränsle-språk" liknas med hur snabbt man kan fylla tanken med bränsle. För laddboxar brukar man prata om 3,7 kW, 11 kW och 22 kW. Även bilens batteri kan vara begränsande i hur snabbt det går att ladda. Vi rekommenderar att du väljer en model större än vad du behöver idag för att vara trygg att du har en framtidssäkrad laddbox.
     

Hur vet jag att min elanläggning klarar av en laddbox?

      Laddboxar brukar behöva minst 16 ampare i din huvudsäkring. Om du inte har det behöver det säkras upp. En jordfelsbrytare behövs också installeras om det inte finns.

Är du osäker på allt detta el-snack? Ingen fara! Kontakta oss så hjälper vi dig med att både reda ut vad din elanläggning klara av och uppgradering av den om det behövs.
     

Vad är en lastbalanserare och varför behöver jag det?

      En lastbalanserare känner av hur elsystemet används och fördelar effekten så att den räcker till för allt i ditt hem även när du laddar elbilen. Utan en lastbalansering finns risk att säkringar löser ut pga överbelastning.

Vissa laddboxar har lastbalansering inbyggt och för vissa behöver man komplettera det. Kontakta oss så hjälper vi dig få den laddbox, med lämplig utrustning, som passar dig.
     

Är ni certifierade för att installera laddboxar?

      Självklart! Våra elektriker är certifierade. Det betyder att de är utbildade och har erfarenhet. På sätt kan du vara trygg att du får en säker och snygg installation av din laddbox.
     

Jag behöver hjälp att skaffa en laddbox - hur går jag till väga?

      Kontakta oss!
Vi hjälper dig hitta rätt laddbox för just dina behov och anpassade efter din fastighet förutsättningar. Om några uppgraderingar behöver göras av ditt elsystem så hjälper vi dig såklart även med det.
     
Fråga oss direkt

Möt framtidens hantverksbolag

      Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar.

Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.
     
Läs mer om Dryft

Vi kan hjälpa dig med det mesta!