Hantverkstjänster för dig i BRF Exempelgatan

På Dryft tycker vi det ska vara lätt att få hjälp av hantverkare. Vi hjälper dig med allt ifrån småfix till att renovera hela bostaden och renoveringar i bostadsrättsföreningen - och allt däremellan.

Alla våra hantverkare är anställda på Dryft med kollektivavtal. Med oss är det enkelt, härligt och tryggt att renovera!
preview

Vilka är Dryft?

Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag för privatpersoner och bostadsrättsföreningar - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi är idag strax över 100 st duktiga snickare, målare, plattsättare, elektriker, rörmokare och konstruktörer - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.

Läs mer om Dryft
Snickare på Dryft

För dig som boende:
Hantverkstjänster i ditt hem - smått som stort

Vi finns här för dig när du behöver råd, inspiration eller hjälp av hantverkare. Med alla hantverksgrupper inom Dryft - snickare, målare, plattsättare, elektriker, rörmokare och konstruktörer - så hjälper vi dig med allt från att montera en gardinstång till att renovera hela bostaden.

Skriv till oss eller boka kostnadsfritt videosamtal med oss där vi ser fram emot att hjälpa dig!

För dig i styrelsen som vill ha hjälp med underhåll och renovering i er bostadsrättsförening så finns vi självklart också här för dig. Läs mer här om hur vi kan hjälpa er som bostadsrättsförening 

Prata med hantverkare på Dryft

Hur är det att renovera med Dryft?

     Se Kim berätta hur det var när Dryft renoverade hans radhus. En trygg upplevelse där renoveringsglädjen behålls genom hela projektet.
    
Se fler referenser och filmer

Viktigt att tänka på vid renovering i BRF Exempelgatan

Vad säger stadgarna?

      Enligt BRF Exempelgatan stadgar:

Bostadrättsinnehavaren får inte utan styrelsens tillstånd i lägenheten utföra åtgärd som innefattar

ingrepp in en bärande konstruktion
ändring av befintliga ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten eller
annan väsentlig förändring av lägenheten
Styrelsen får inte vägra att medge tillstånd till en åtgärd som avses i första stycket om inte åtgärden är till påtaglig skada eller olägenhet för föreningen.
     

Vad är väsentliga ändringar och vad ska man tänka på då?

      För att du ska få lov att göra väsentliga ändringar i din lägenhet, måste du anmäla detta till styrelsen senast två månader före planerad start. Styrelsen fattar sedan beslut om det är ok.

Självklart har Dryft alla kompetenser och certifikat som nämns i texten nedan. 

Kontakta oss på Dryft så hjälper vi dig! 

Väsentliga ändringar är sådana som t ex berör bärande konstruktioner, som avsevärt förändrar planlösningen, eller som påverkar ventilation, vatten och avlopp. Du måste kunna visa upp intyg om väggarnas kvalitet. Om det är osäkert huruvida en vägg är bärande eller inte, måste du anlita en byggnadskonstruktör eller hämta in säkra uppgifter via byggnadsnämnden.

Om du känner osäkerhet om en planerad åtgärd fordrar styrelsens tillstånd, dvs om åtgärden ligger i gränszonen mellan icke väsentliga eller väsentliga, åligger det bostadsrättsinnehavaren att samråda med styrelsen innan åtgärden vidtas.

Icke bärande innerväggar är ditt ansvar som bostadsrätts innehavare. Dessa får du ändra, så länge det inte påverkar fastigheten enligt ovan.

All våtrumsarbete ska utföras av en auktoriserad entreprenör. För att undvika framtida vattenskador ska du vid renovering/ombyggnad i våtrum följa Byggkeramikrådets branschregler för våtrum (BBV), samt råd och anvisningar för vattenskadesäkert byggande enligt Golvbranschens våtrumskontroll (GVK).

Ombyggnad eller andra ingrepp i elsystem får endast utföras av behörig elektriker. Ska du göra ombyggnad som berör fastighetens stigarledning, elcentral eller det ordinarie nätet, måste den först dokumenteras på ritning och godkännas av föreningens styrelse.

Ombyggnad av fastighetens VVS-system får endast utföras av för uppgiften utbildad och godkänd person. Även i detta fall behövs styrelsens medgivande.

Du får inte sätta igen befintlig ventilation, eller ändra till annan typ av ventilation.
     

Under vilka tider får renoveringsarbeten utföras?

      Vid renovering är det viktigt att inte störa dina grannar. Renoveringsarbete får inte utföras på kvällar eller nätter.

På Dryft är arbetstiderna kl 7-16 på vardagar. Vid starten på renoveringen informeras grannar informeras med vart de kan höra av sig om det är något som vi på Dryft kan göra för att underlätta för dem under tiden renoveringsarbetet pågår.
     
Kontakta oss

Prata med proffs

     Har du frågor eller funderingar? Våra proffs finns redo att hjälpa dig. Här kan du få hjälp och svar på dina frågor av våra duktiga medarbetare, på en tid som passar dig. Såklart helt kostnadsfritt! Det är bra om du under videosamtalet kan visa det du vill ha hjälp med.

Vem vill du prata med?

Behöver du flera kompetenser? Inga problem! Välj den du tror berörs mest så hjälper vi dig med allt.
     
    
Josefine från Dryft

Har du frågor kring pågående renovering?

Vi gör alltid vårt bästa för undvika att störa dig när renovering pågår - oavsett om det är hemma hos dig, hos en granne eller i bostadsrättsföreningen. Om det är något vi kan göra för att underlätta för dig så ser vi fram emot att höra från dig. Prata också gärna med våra trevliga hantverkare på plats!
 

Du når oss mellan 08:00-17:00 på vardagar:

 • 08-641 20 20
 • Chatten i nedre högre hörnet på denna sidan
 • eller genom kontakt@dryft.se
   

Våra arbetstider för utförandet av hantverkstjänster är vardagar mellan 07:00 - 16:00

Varför välja Dryft?

Tryggt och Smidigt

     Med en tydlig offert till fast pris så kan du vara trygg med vad din renovering kommer att kosta. Projektet leds av en av våra erfarna projektledare så du är informerad om vad du kan förvänta dig under varje steg vi tar tillsammans.
    

Helhetsansvar

     Med alla yrkesgrupper under samma tak, med gemensamma processer, arbetssätt och vision så tar vi ett helhetsansvar för ditt projekt. Utan mellanhänder kan vi då leverera med hög kvalitet till ett bra pris.
    

Schysst och Hållbart

     Våra anställda har schyssta villkor med kollektivavtal. Engagerade medarbetare, positiv kultur och laganda.
    
Pernilla Lundgren på Dryft

För dig som styrelse:
Hantverkstjänster för din bostadsrättsförening

Som styrelse så är ansvaret stort i att förvalta fastigheterna och vara ett stöd för alla medlemmar. När det kommer till underhåll och renoveringar så kan det dessutom milt sagt vara utmanande att ha att göra med hantverksbranschen för att få rätt experthjälp precis då ni behöver det. Därför finns Dryft! Med alla hantverkskompetenser du behöver finns vi här för dig i allt från att ge råd och inspiration till planering av framtida underhåll och utförandet av små till stora renoveringar. Allt såklart helt kostnadsfritt och förutsättningslöst tills du vill att vi gör renoveringsarbetet.

Pernilla Lundgren på Dryft är er kontaktperson för alla er bostadsrättsförenings behov. Med sina 35 års erfarenhet av renoveringar i bostadsrättsföreningar så ser hon fram emot att hjälpa er med smått som stort. Boka ett samtal med henne här på en tid som passar dig så kan vi prata vidare om hur vi bäst kan vara till hjälp för er!

Vi finns också här för alla era medlemmar för alla hantverksrelaterade frågar och behov - och självklart har vi koll på era stadgar kring hur renovering i er bostadsrättsförening ska gå till samt ser till att informera alla grannar för en trivsam renovering för alla.

Vi ser fram emot att hjälpa dig med våra duktiga snickare, målare, plattsättare, elektriker, rörmokare och konstruktörer!

Prata med Pernilla

Se vad andra bostadsrättsföreningar säger om Dryft

     Att hjälpa dig med renoveringen i din bostadsrättsföreningen är det bästa vi vet! Att renovera i bostadsrättsföreningen är inte bara att göra ett fint och hållbart resultat utan också att hjälpa dig hela vägen från tydligt beslutsunderlag, förslag på stil och utförande, planering och kommunikation med boende så att det blir en smidig upplevelse för alla.
    
Fler filmer och referenser

Från smått till stort

Småfix och mindre renoveringar

      Det ska vara lätt att få hjälp även med det lilla! Detta är ofta sånt som man ofta vill ha hjälp med snabbt och smidigt.

Precis därför finns vi här för att fixa det snabbt och smidigt!
     

Större renoveringar

      För större renoveringar är god planering grunden för ett effektivt utförande till god kvalitet - där både ni som styrelse och era boende är informerade om hur arbetet kommer gå tillväga.

Involvera oss gärna så tidigt som möjligt när ni börjar tänka på att renovera. Vi hjälper även gärna till i att ge råd och inspiration - och sen såklart, om vi får möjligheten från er, att utföra renoveringen.
     

Underhållsplan

      Att veta vad som bör göras, när det bör göras och hur det bör göra är inte lätt att göra själv för en styrelse i en bostadsrättsförening! För det behövs en bredd av yrkeskompetens inom hantverk samt förvaltning.

På Dryft har vi alla experter ni behöver för detta och ser fram emot att hjälpa till att ta fram en underhållsplan som passar er.
     
Kontakta oss

Boka videomöte med din kontaktperson på Dryft

     Har du frågor eller funderingar?
Pernilla Lundgren finns redo att hjälpa dig sina 35 år av erfarenhet av underhåll och renoveringar av bostadsrättsföreningar.

Boka en tid med Pernilla som passar dig. Såklart helt kostnadsfritt!
     

Tydlig process från första kontakt till färdigt arbete

1. Berätta om ert projekt

     Vi bokar ett möte där vi gör en besiktning och ger råd om hur arbetet bör utföras för att det skall bli snyggt, hållbart och kostnadseffektivt. Såklart helt kostnadsfritt! Med experter inom vardera yrkesgrupp kommer vi med den kombination av kompetenser som passar just ert projekt bäst.
    

2. Detaljerad offert

     Vi tror på att tydlighet, transparens och bra kommunikation är grunden till ett bra samarbete, väl utfört arbete och en bra helhetsupplevelse för dig.

Våra offerter beskriver i detaljvad vi skall göra, material som skall användas och som noggrant specificerar arbets- och materialkostnader. Vi hör ofta att våra offert är det mest detaljerade beslutsunderlaget mottagaren har sett. Allt för att ni ska ha ett så bra beslutsunderlag som möjligt.
    

3. Tydlig projektplan

     Vår projektledare planerar arbetet i samråd med er, så att det också passar er bra i tid och att det blir så lite störningar som möjligt för alla boende. Vi sätter en tydlig tidsplan för arbetet för alla yrkesgrupper som är inblandade. Med alla olika yrkesgrupper inom Dryft så är koordinering och planering smidig och resulterar hög kvalitet på utförandet under ett effektivt utförande för att minimera störmoment för er och alla boende.
    

4. God kommunikation under hela arbetet

     För oss är det viktigt med en nära dialog med kunden under hela arbetets gång. Projektledaren finns alltid nära till hands och vid större projekt har vi kontinuerliga avstämningsmöten med kunden. Vi finns tillgängliga för både dig som beställare och era boende, samt informerar proaktivt på plats genom information på lämpliga ställen. Passa också på att prata med våra trevliga hantverkare som arbetar på projektet.
    

5. Besiktning och garanti

     Efter att arbetet har utförts besiktigar vi tillsammans med er och säkerställer att allt är korrekt gjort. Om ni önskar så medverkar vi också om ni vill besiktiga med en oberoende besiktningsman. Som extra trygghet ger vi generösa garantier på arbete och material. Vi lämnar ett kvalitetsdokument som innehåller en beskrivning av arbetet, materialbeteckningar samt besiktningsprotokollet och garantibevis.
    

Vad andra Bostadsrättsföreningar säger om Dryft

Arbetet var väldigt gediget och slutresultatet var utmärkt

Ett seriöst företag med känsla för kvalitet och yrkeskunnande. Personalen var lätta att kommunicera med och de hade alla en känsla för detaljer och meddelade oss när de hittade problem som behövde åtgärdas före målning.

BRF Ängssätra

Kul att jobba med duktigt folk

Dryft hjälpte oss att renovera trapphuset i vår Brf. De gjorde ett mycket bra jobb med professionella målare som dessutom fixade lite extra. Bra kommunikation på daglig basis gjorde att jobbet flöt på smidigt och avslutades enligt tidplan.

BRF URD 2

Supertydlig offert, bra kommunikation, trevlig och bra personal på plats och väl utfört arbete.

Vi målade om i våra fyra entréer och samtliga räcken i trapphusen i föreningen. Mycket bra och proffsigt från start till mål.

BRF Tavelsjön