Charge Amps Aura 1
Charge Amps Aura 1
Charge Amps Aura 2
Charge Amps Aura 3

Charge Amps Aura

14 950 kr med installation

Laddbox där du kan ladda två elbilar samtidigt! Såklart wifi-uppkopplad för smidig styrning och att enkelt kunna koppla på lastbalansering. Boxen passar alla elbilar och är 37 x 41 x 16 cm (bredd x höjd x djup). Priser är efter grönt teknik-avdrag

Vanliga frågor och svar

Färger

Svart
Röd
Vit
Mörkblå
Antracit

Tillbehör

Lastbalansering

Lastbalansering

Lastbalansering säkerställer att ditt hus elsystem inte överbelastas av laddboxen. Rekommenderas!

2 750 kr

Läs mer
Uppgradera till 22 kw

Uppgradera till 22 kw

Uppgradera kabel och säkring anpassat för att klara upp till 22 kw istället för 11 kw. Rekommenderas!

950 kr

Läs mer
Laddkabel

Laddkabel

Denna laddbox klarar att ladda två bilar samtidigt, så då kan två laddkablar vara en bra ide. Rekommenderas!

från

1 345 kr

Ytterligare en laddkabel

Ytterligare en laddkabel

Denna laddbox klarar att ladda två bilar samtidigt, så då kan två laddkablar vara en bra ide med en laddkabel till Rekommenderas!

från

1 345 kr

Kabelhållare

Kabelhållare

Kabelhållare för att smidigt hålla laddkabel. Kabelhållaren är 22 x 24 x 8 cm. Rekommenderas!

450 kr

Montering på stolpe istället för på fasad

Vill du ha din laddbox på stolpe istället för på fasaden? Det fixar vi! Allt från grävning till montage

Offert

Vi ser fram emot att hjälpa dig med laddbox på stolpe! Vi hjälper dig med lämplig stolpe, grävning, framdragning och montering - men behöver lite mer information. Boka rådgivning över video med oss så går vi tillsammans igenom vad som behöver göras. Direkt därefter får du en offert!

50% grönt teknik-avdrag

Avdraget Grönt teknik är likt ROT ett skatteavdrag. Men istället för de vanliga 30% för arbetskostnaden som det är för ROT så får du 50% på kostnaderna för både arbete och material vid installation av laddbox. Avdraget är upp till 50 000 kr per person och år. För att få avdraget även på laddboxen så behöver den köpas tillsammans med installation. Genom Dryft kan du både köpa laddbox och installation, och därmed få avdraget för både arbetskostnaden och laddboxen. Vi hjälper dig såklart med detta och avdraget kommer direkt på fakturan.

Charge Amps Aura - 

kompakt och kraftfull

 

Laddboxen Charge Amps Aura är en kompakt och kraftfull laddstation. Den är tillverkad av återvunnen aluminium vilket är positivt ur en miljösynpunkt. Laddstationen har även en mycket hög IP-klassning som gör att den tål utomhusklimat

Charge Amps Aura premiumladdare

 

Modellen Charge Amps Aura har en premiumladdare som är konstruerad på ett snyggt och effektivt sätt. Det finns dubbla uttag så att det går att ladda två bilar samtidigt, dessutom är den utformad av återvunnen aluminium som är lämpat efter det Nordiska klimatet. 

Charge Amps molntjänst

 

Genom att kunna vara uppkopplad till internet skapar det fler möjligheter än bara själva laddningen. Genom Charge Amps Auras tre administratiosnivåer, Partner, Admin och Slutanvändare, väljer du nivå beroende på vilket position du har. Tjänsten hämtar och lämnar ifrån sig data. På ett enkelt sätt kan det förklaras som byggstenar för att kunna använda data på ett effektivt och smidigt sätt.  

Kapacitet

Charge Amps Aura kan anslutas till 3-fas, här kan två fordon ladda samtidigt med upp till 22kW per uttag. Både Halo och Aura modellerna är kompatibla med OCPP och kan därmed anslutas till valfri molntjänst.

Hög standard

Charge Amps Aura är en laddstation som uppfyller höga standarder med hårda krav på form och funktion. Denna modell har utformats med svensk innovationsteknik. Modellen är kompatibel med det flesta hybrid och helelektriska bilarna.

Charge Amps Aura Lastbalansering

Med enkel och smart lastbalansering till Charge Amps Aura laddboxen kan du på ett effektivt sätt kontrollera så att inte en propp går medan du laddar din bil tack vare en effektvakt. Lastbalanseringen mäter den totala energiförbrukningen och därefter regleras laddningen efter behov.

< style="margin-bottom: 12px" class="h4 ">

Vanliga frågor om laddboxar

Vad ingår i en standardinstallation?

            I priset för din laddbox ingår en standardinstallation som beskrivs nedan. Vill du eller behöver ditt hus en annan installation än standard så fixar vi det såklart! Priserna för det visas nedan och såklart görs inget utöver standardinstallationen utan ditt godkännande.

Ingår 11 kw (16 A) installation. Uppgradering till installation dimensionerad för 22kw kostar 950 kr efter Grönt teknik-avdrag.

Laddboxen monteras på vägg med upp till 10 meter installationskabel från elcentral. För kabel över 10 meter tillkommer 125 kr per extra meter 11 kW-kabel och 175 kr per extra meter 22 kw-kabel efter Grönt teknik-avdrag.

Om du vill ha den monterad på stolpe så kan vi såklart ordna både stolpe och installation som ett tillägg. Kontakta oss så hjälper vi dem med en offert på det.

En håltagning i vägg av trä, gips, lättbetong eller leca ingår. Extra hål kostar 300 kr styck efter Grönt teknik-avdrag. Håltagning i hårdbetong kostar 350 kr efter Grönt teknik-avdrag.

Behöver elcentralen byggas ut för att få plats med installationen tillkommer en kostnad på 1000 kr för elcentral inomhus och 1250 kr för elcentral utomhus efter Grönt teknik-avdrag.

Kabelskydd är en bra ide om kabel monteras öppet. Kabelskydd kostar 125 kr per meter efter Grönt teknik-avdrag.

Vid installation så driftsätter och testar vi laddboxen och såklart städar efter oss.

Behöver du en annan installation än standardinstallation så är det såklart inga problem! Boka ett videomöte med oss så ser över ditt hus elsystem så får du en offert för den installation som passar dig.
          

Hur betalar jag för köpet av laddbox med installation?

            Först efter att installationen är klar och att du är helt nöjd så får du en faktura från oss. Vi gör ditt Grönt teknik-avdrag direkt på faktura och sköter ansökan till Skatteverket.
          

Vilken laddbox passar min bil?

            Vad som styr om en laddbox passar för en bil är typ av kontakt. Det finns Typ 1 och Typ 2-kontakt, där den senare är absolut vanligast.

Alla våra laddboxar, förutom Charge Amps Halo, har lös kabel och därmed passar de till alla bilar genom att välja en lämplig kontakttyp på laddkabeln. Charge Amps Halo har fast kontakt och passar då bara med Typ 2-kontakter.

Vid köp av laddkabel skickar vi en Typ 2-kontakt om inte annat önskas.
          

Vad är en lastbalanserare och varför behöver jag det?

            En lastbalanserare känner av hur elsystemet används och fördelar effekten så att den räcker till för allt i ditt hem även när du laddar elbilen. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringarna löser ut pga överbelastning.

Vissa laddboxar har lastbalansering inbyggt och för vissa behöver man komplettera det. Kontakta oss så hjälper vi dig få den laddbox, med lämplig utrustning, som passar dig.
          

Kan man ladda i eluttaget istället för att skaffa laddbox?

            Det går, men det är inte att rekommendera pga brandrisk. Vanliga elinstallationer är inte anpassade för så hög effekt under lång tid som det är när man laddar en elbil. Du kan också ladda mycket snabbare i en laddbox - vilket gör att det är en bra investering både för säkerhet och din upplevelse att vara elbilsägare.
          

Vilken laddbox ska jag välja?

            Det finns många olika märken och modeller av laddboxar på marknaden - där alla är bra på olika saker. Att välja rätt är inte alltid helt lätt att göra själv. Vi hjälper dig med att hitta rätt laddbox - boka en kostnadsfri videokonsultation med oss så går vi tillsammans igenom vilken laddbox som passar dig och ditt hus.
          

Vilken effekt på laddboxen ska jag välja?

            Effekt på laddboxen kan i "fosilbränsle-språk" liknas med hur snabbt man kan fylla tanken med bränsle. För laddboxar brukar man prata om 3,7 kW, 11 kW och 22 kW. Även bilens batteri kan vara begränsande i hur snabbt det går att ladda. Vi rekommenderar att du väljer en model större än vad du behöver idag för att vara trygg att du har en framtidssäkrad laddbox.

Boka en kostnadsfri videokonsultation med oss så går vi tillsammans igenom vilken effekt som passar dig, din bil och ditt hus.
          

Hur vet jag att min elanläggning klarar av en laddbox?

            Laddboxar brukar behöva minst 16 ampare i din huvudsäkring. Om du inte har det behöver det säkras upp. En jordfelsbrytare behövs också installeras om det inte finns.

Är du osäker på allt detta el-snack? Ingen fara! Kontakta oss så hjälper vi dig med att både reda ut vad din elanläggning klara av och uppgradering av den om det behövs.
          

Är ni certifierade för att installera laddboxar?

            Självklart! Våra elektriker är certifierade. Det betyder att de är utbildade och har erfarenhet - så du kan du vara trygg att du får en säker och snygg installation av din laddbox.
          

Jag behöver hjälp att skaffa en laddbox - hur går jag till väga?

            Kontakta oss!
Vi hjälper dig hitta rätt laddbox för just dina behov och anpassade efter din fastighet förutsättningar. Om några uppgraderingar behöver göras av ditt elsystem så hjälper vi dig såklart även med det.
          
Fråga oss direkt

Läs/lyssna om när Mattias på Dryft installerar en laddbox för tidningen Vi Bilägare

Populära uppgraderingar inför laddbox

Säkra upp

Läs mer

Byta elcentral

Läs mer

Lastbalansering

Läs mer

Jordfelsbrytare

Läs mer

Möt framtidens hantverksbolag

Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.

Läs mer om Dryft