Koppla in spishäll eller spis i Stockholm
Har du bytt spishäll eller spis och behöver hjälp att koppla in din nya? Inga problem! Våra certifierade elektriker hjälper dig koppla ur din befintliga och kopplar in din nya spishäll/spis. Boka en tid som passar dig i kalendern nedan - smidigt!
Fast pris: 2450 kr efter ROT-avdrag
Läs villkor här för inkoppling av spishäll/spis
Boka inkoppling av spishäll eller spis när det passar dig
Välj dag och tid för inkoppling av spishäll eller spis som passar dig. Ingen tid som passar? Kontakta oss!
På den tid du bokat kommer elektrikern från Dryft hem till dig. Du behöver vara hemma under tiden spishällen/spisen kopplas in. Först efter att vi varit där, och att du är nöjd, får du en faktura från oss.
Ange ditt postnummer för att se och boka lediga installationstider:
Att tänka på och vanliga frågor
Villkor för inkoppling av spishäll
- Befintligt kablage samt perilexuttag/kopplingsdosa går att nyttja.
- Ingår ej framdragning utav neutralledare om detta saknas.
- Perilexuttag/kopplingsdosa ska vara åtkomlig.
- Ingår ej anpassning utav ny spishäll i bänkskiva om mått ej passar.
Finns det inte framdragen el så är det ett lite mer arbete som vi självklart också hjälper dig med. Om du vill ha offert för att dra fram el till spishällen - kontakta oss!
Kontakta oss så hjälper vi dig!
Kontakta ossMöt framtidens hantverksbolag
Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.
Dryft hjälper dig koppla in spishällAllt för din renovering under samma tak!
Koppla in spis eller installera spishäll
Att koppla in en spishäll är ofta ett något som görs vid en köksrenovering men kan också göras om du bara vill byta din spishäll. Spishällar är platta och får därmed en diskret formfaktor som gör att de passar in väl i moderna kök. En spishäll byggs in i bänkskivan och kan sedan kombineras med valfri inbyggnadsugn. En fördel med att koppla in en spishäll är att den är enkel att rengöra. Det gäller särskilt om du väljer en induktionshäll.
Så gör du för att koppla in en spishäll
Genom att koppla in en spishäll på 400V får du en kraftfull och snygg spis som du kommer att ha glädje av i många år. Men det gäller att allt blir rätt vid själva installationen.
Detaljerade instruktioner för hur du ska göra för att koppla in en spishäll ska finnas i manualen för den produkt du skaffat. Hur man ska göra kan variera lite beroende på vad det är för typ av häll och fabrikat. Har du en induktionshäll med separat inbyggnadsugn så kan det krävas mer än vid inkoppling av en spis.
Om du har ett perilexuttag och om din spishäll har en stickpropp är det enkelt att göra anslutningen. En perilexkontakt är ett fempoligt kontaktdon som används vid 3-fas inkoppling av spisar och spishällar. Det är dock inte alltid du ska koppla in en spishäll på 3-fas utan det kan finnas många olika typer av spismatning (alltså elförsörjning) i ett kök. Är det 1-fas kan du inte koppla in en spishäll på mer än 230V.
Då behöver du ta hjälp av en elektriker
Om du inte ansluter spishällen med en stickpropp utan om det krävs en fast installation ska du låta en behörig elektriker stå för arbetet. Det krävs för att installationen ska kunna genomföras utifrån gällande lagar om elsäkerhet. En felaktigt inkopplad spishäll kan gå sönder och även orsaka brand i värsta fall.
Genom att kontakta oss på Dryft kan du också planera ditt kök på ett friare sätt. Du måste inte utgå från var du har dina anslutningar idag utan vi kan dra fram el för inkoppling av spis och andra vitvaror precis där du vill ha dem. Fördelarna med att anlita en elektriker från Dryft är alltså att:
- Arbetet utförs säkert och enligt gällande lagar om elsäkerhet
- Du slipper lägga tid på arbetet och på att förstå hur det ska göras
- Vi kan dra fram el så att du kan koppla in hällen varsomhelst i köket
Vanliga frågor och svar om att koppla in spishäll
Här ger vi svar på de vanligaste frågorna om att koppla in en spishäll.
Vilka är de största fördelarna med spishällar jämfört med vanliga spisar?
Att koppla in en induktionshäll eller en annan typ av spishäll innebär att du får spisplattor integrerade i bänkskivan som du sedan kompletterar med en inbyggnadsugn. Det ger dig stor valfrihet och det ger ett snyggt och enhetligt intryck. Induktionshällar är också lätta att rengöra.
Vad kostar det att koppla in en spishäll?
Det går fort att koppla in en spishäll om det finns el framdraget till den plats där du vill ha den. På Dryft kan du boka en tid för 1880 kr efter ROT-avdrag för inkoppling av spishällen. Finns inte det framdragen el så är det ett lite mer arbete som vi självklart också hjälper dig med. Om du vill ha offert för att dra fram el till spisen - kontakta oss!
Får man koppla in spishäll själv?
Ja, du kan koppla in din spishäll själv om du har rätt typ av uttag i köket och om din spishäll har en stickpropp som passar i uttaget.
Vad krävs för att koppla in en spishäll?
Har du ett femspoligt uttag och rätt typ av kontakt krävs inget mer vid inkopplingen av spis eller spishäll. Ett perilexkontakt-kopplingsschema visar hur du ska sticka in kontakten.
Skrivet av Daniel Lindgren
Daniel Lindgren är uppvuxen i hantverksbranschen. Han har gjort resan från att jobba som hantverkare till att arbeta som projektledare och med ledningsgruppen på ett av Sveriges största hantverksföretag. Med den erfarenheten grundande han Dryft och leder nu över 100 duktiga snickare, elektriker, målare, plattsättare och rörmokare.
Vi hjälper dig koppla in spishäll i hela Stockholm! Här är några av områdena våra elektriker finns:
Elektriker i Stockholm - Nacka - Täby - Huddinge - Sollentuna - Bromma - Åkersberga - Södertälje - Värmdö - Lidingö - Södermalm - Järfälla - Haninge - Solna - Tyresö - Upplands Väsby - Ekerö - Vallentuna - Hägersten - Sundbyberg - Kungsholmen - Älvsjö - Danderyd - Enskede - Knivsta - Vasastan - Östermalm - Årsta - Farsta - Märsta - Spånga - Hässelby - Sigtuna - Botkyrka - Nykvarn - Tumba - Vällingby - Vaxholm - Norrort - Tullinge - Saltsjöbaden - Saltsjö Boo - Segeltorp