preview

Köp toalettstol och boka byte direkt

Att köpa en toalettstol på en vanlig webshop är ofta lätt - men att hitta en rörmokare för byte är däremot klurigt. På Dryft får du toalett och installation tillsammans - alltid till lägst-pris-garanti! Hur funkar det? Välj den toalett du vill köpa, boka installationstid direkt i vår onlinekalender och sedan kommer rörmokaren från Dryft som tar med sig toaletten på tiden du valt. Har du frågor? Boka videomöte med en rörmokare på Dryft!

Välj toalett och se lediga installationstider

Fast pris!
Billigast på både installation och toalett!
Gustavsberg Nautic 1500

Gustavsberg Nautic 1500

4 740 kr med installation

varav produktens pris: 2 750 kr

Laufen Rigo

Laufen Rigo

4 985 kr med installation

varav produktens pris: 2 995 kr

Gustavsberg Nautic 1546

Gustavsberg Nautic 1546

5 780 kr med installation

varav produktens pris: 3 790 kr

Gustavsberg Estetic 8300

Gustavsberg Estetic 8300

6 685 kr med installation

varav produktens pris: 4 695 kr

IFÖ Spira Art 6240

IFÖ Spira Art 6240

7 485 kr med installation

varav produktens pris: 5 495 kr

Enbart byte av toalett

Enbart byte av toalett

2450 kr med installation

varav produktens pris: 0 kr

Annan toalett

Annan toalett

2450 kr med installation

varav produktens pris: Offert

Boka rådgivning över video med en expert på Dryft

Boka ett videomöte med oss så svarar vi på alla dina frågor. Såklart är mötet helt kostnadsfritt och du får en offert i samband med mötet. För att ge dig bäst råd så är det bra om du är hemma under videomötet så du kan visa oss de platser du önskar få installationen utförd.

Frågor och svar

Vad betyder lägst-pris-garanti?

      Det är inte bara supersmidigt att köpa produkt med installation av Dryft utan det är också till jättebra priser!

Vi har marknadens bästa pris för toalett med installation. Hittar du installation och toaletten billigare någonstans? Kontakta oss innan köp så matchar vi priset!
     

Varför köpa toalett och installation samtidigt?

      Vi tycker inte bra service ska kosta mer och det ska vara smidigt att köpa en toalett. Att smidigt hitta en rörmokare för en toalett du har köpt kan minst sagt vara knepigt. Därför har vi gjort så du kan boka installationstid direkt här på sidan efter att du har valt toalett. Så klart alltid med en certifierad rörmokare fullt anställd på Dryft!
     

Vad ingår i installationen?

      I installationen ingår följande:

● Nedmontering av befintlig toalettstol.

● Byte av gummimanschett.

● Montering av toalettstol.

● Fastsättning av toalettstol med silikon alternativt med skruv
och plugg. Rörmokaren väljer det som lämpar sig bäst.

● Anslutning av vatten från befintlig vattenanslutning.

● Grovstädning av installationsplatsen.
     

Vad är det för förutsättningar som behövs?

      För att installationen ska kunna utföras så är det viktigt att följande förutsättningar finns:

● Det skall finnas fungerande ballofix/kulventiler så att det går att stänga av vattnet.

● Avloppet ska vara från marken och vara minst 8 cm från andra rör eller vägg (mätt från mitten på avloppet).

● Kapning av gjutjärnsanslutning till toalettstol ingår inte.
     

Vem installerar toalettstolen?

      Alla våra rörmokare är certifierande och anställda på Dryft med kollektivavtal och bra villkor. Så med en rörmokare från Dryft kan du vara trygg med att din vvs-installation sker säkert av certifierande rörmokare.

Din installation sker alltid av en rörmokare från Dryft.
     

Hur fungerar ROT-avdraget?

      ROT-avdraget är ett skatteavdrag som är 30% av arbetskostnaden upp till 50 000 kr per år och person.

Här kan du läsa mer om ROT-avdrag och dess förutsättningar:
https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/rotochrutarbete.4.2e56d4ba1202f95012080002966.html

Dryft sköter såklart din ansökan för ROT-avdraget. Om det inte skulle godkännas av Skatteverket så står du som kund för beloppet som inte godkändes.
     

Vad kostar det att byta toalettstol?

      Arbetet och installationsmaterialet för att byta toalettstol är liknande för de flesta golvstående toalettstolar.

Så skillnader i kostnaden för att byta toalettstol beror mest på priset på toaletten. En billigare toalett kostar strax under 3000 kr och en lite mer exklusiv kostar runt 5000 kr. 

Totalt med installation efter rot-avdrag kostar då byte av toalettstol inklusive montering mellan ca 5500 till 8500 kr.

Utöver det tillkommer lite om du vill att den gamla toaletten tas med efter installation av den nya för att återvinnas.
     

Vilken toalettstol passar mig och hur vet jag att den passar där min toalett sitter idag?

      Toaletterna vi säljer här passar när avloppsröret kommer upp ur golvet och sitter minst 8 cm från andra rör eller vägg (mätt från mitten på avloppet). Kommer ditt avloppsrör ut från väggen? Inga problem! Kontakta oss så hjälper vi dig istället med en modell som passar för det.

Behöver du hjälp med vilken toalett som passar dig? Kontakta oss så hjälper vi dig! Om du vill kan du boka kostnadsfritt videorådgivning med rörmokare här på Dryft så får du råd om toalett och vad som passar dig och ditt badrum.
     

Varför är det bra med en toalettstol utan dold spolkant eller med öppen spolkant?

      En dold spolkant är när vattnet vid spolning i toalettstolen kommer ut bakom en kant nära sitsen. Det är ofta svårt att städa bakom denna kanten. Utan dold spolkant, eller med öppen spolkant som det också kallas, så finns inte denna kanten så det blir lättare att komma åt vid städning.

De flesta av toaletterna du hittar på denna sidan har öppenspolkant. Har du frågor vilket toalett som passar dig? Kontakta oss!
     

Vita toaletter är vanligast, men hur får jag tag på en svart toalett?

      Kontakta oss så hjälper vi dig med modeller som finns i svart. Det är populärt med svarta detaljer så som kran, dusch och handduktork i badrum – och med en svart toalett till det skapar det en fin helhet!
     

Vill du ha en annan toalettstol än de som visas på sidan?

      Inga problem! Kontakta oss så hjälper vi dig med installation om du redan har en toalettstol eller hjälper dig köpa den du vill ha. Vi har väldigt bra priser på de flesta toaletter på marknaden!
     

Hur får man toaletten att sluta dropp, läcka eller rinna?

      En toalett som rinner slösar mycket vatten och kan också leda till störande ljud. Det kan bero på flera orsaker men oftast är det att kalkavlagringar som bildats gör att i spolmekanismen inte fungerar som den ska eller att en ventil eller packning är trasig. Dessa delar går att ersätta men det gäller att hitta exakt rätt reservdel – som ofta brukar vara rätt så dyra relation till vad de är, en plastbit.

När en toalett börjar rinna så är den oftast gammal och även fast den går att reparera så är det nog dags att börja tänka på att byta ut den. Förutom att en ny toalett ger ditt badrum ett lyft så kan det spara mycket vatten, både för att det slutar rinna men också för att moderna toaletter spolar mycket effektivare och därmed förbrukar mycket mindre vatten vid en spolning.
     

Hur gör jag för att få en vägghängd toalett istället för golvstående toalettstol?

      De toaletter som finns att boka installation för direkt på denna sidan är golvstående toalettstolar. Detta då en golvstående toalettstol kan bytas ut till en ny golvstående toalettstol utan ombyggnad.

Med en vägghängd toalett så gömmer man vattentanken och spolmekanismen bakom väggen i en så kallas fixtur, där bara fästen och avloppsröret kommer ut ur väggen för att fästa den vägghängda toaletten på. Vid renovering av badrummet så kan man, om väggens tjocklek tillåter, bygga in fixturen helt i väggen. Om man inte vill renovera badrummet helt nytt eller att väggen inte är så tjock så är det populärt att bygga ut en ”låda” på väggen där fixturen för toaletten placeras. Det blir riktigt snyggt och toppen på ”lådan” skapar en bra hylla.

Om du vill ha en vägghängd toalett istället för din nuvarande golvstående toalett så hjälper vi dig såklart med det. Kontakta oss så berättar vi mer!
     

Hur gör jag för att få en ny vägghängd toalett?

      Har du redan en vägghängd toalett? Då är det oftast enkelt att byta ut den till en ny vägghängd givet att fixturen i väggen passar.

Kontakta oss så hjälper vi dig hitta en bra lösning och byta ut din vägghängda toalett!
     
Kontakta oss

Hur är det att renovera med Dryft?

Se Kim berätta hur det var när Dryft renoverade hans radhus. En trygg upplevelse där renoveringsglädjen behålls genom hela projektet.

Se fler filmer och referenser

Möt framtidens hantverksbolag

Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.

Läs mer om Dryft

Ge badrummet ett lyft genom att byta toalettstol

En ny och skinande toalettstol kan ge ett badrum ett efterlängtat lyft! Toaletten hamnar ofta i blickfånget och får inte alltid den uppmärksamhet den förtjänar. Vi på Dryft hjälper dig gärna att få det badrum du drömmer om genom en badrumsrenovering eller att bara byta toalettstol.

 

Olika typer av toalettstolar

Om du ska byta toalettstol så handlar det kanske mest grundläggande valet om ifall du vill att den ska vara vägghängd eller golvstående. Att byta till en vägghängd toalett innebär att det blir lättare att städa och du kan välja hur högt du vill sitta. En golvstående toalettstol täcker eventuella märken på golvet om du tidigare haft en golvstående modell och är lättare att montera. 
När det handlar om design kan du göra många olika val och till exempel välja om du vill ha en färgglad pjäs eller en minimalistisk toalettstol som inte väcker så mycket uppmärksamhet.

 

Det finns flera anledningar att byta toalettstol

En toalettstol används många gånger varje dag i ett normalt hem och det finns mycket att vinna på att montera en ny toalettstol, om du inte är nöjd med din befintliga. Men det är inte alltid man tänker på toalettstolar som föremål med olika design och funktioner som faktiskt kan göra skillnad. Därför listar vi här några av de saker som du kan uppnå genom ett byte av toalettstol:

 

 • Högre sittkomfort
 • Byta en läckande toalett
 • Möjlighet till ekonomisk besparing med en snålspolande toalett
 • Du kan få en toalettstol i en färg och design du gillar
 • Minskad risk för läckage och vattenskador
 • Det är hygieniskt och en fräsch känsla att byta när du flyttar in i en ny bostad

 

 

Så gör du för att byta toalettstol

Hur det går till att byta toalettstol beror på vad det är för modell. Följande är ett exempel på vilka moment du behöver utföra vid en installation av en vanlig golvstående toalettstol. Vill du ha hjälp så ser våra rörmokare fram emot att hjälpa dig.

 

 1. Stäng av vattnet med avstängningsventil eller huvudkranen
 2. Töm toaletten som ska bytas ut på vatten
 3. Avlägsna skruvarna som toalettstolen är fäst med och vattenkopplingen
 4. Skär bort fogen
 5. Lossa toalettstolen från avloppet
 6. Fyll de gamla skruvhålen med silikon
 7. Gör en markering där den nya toalettstolen ska stå
 8. Applicera silikon strax innanför markeringen
 9. Placera toalettstolen där du ska ha den
 10. Skruva eller limma fast den nya toalettstolen
 11. Lägg en fog runt stolen och skruva fast den
 12. Koppla in vattnet och funktionstesta

 

 

Dryft kan hjälpa dig med installationen

Visst kan du montera en ny toalettstol på egen hand om du har rätt verktyg, tålamod och kunskap om hur du ska gå tillväga. Genom att anlita en behörig VVS-montör från Dryft kan du dock byta toalettstol utan att du själv behöver anstränga dig. Ofta är de tunga och otympliga så det är skönt att slippa köpa in, installera nya toaletten och frakta bort den gamla toaletten. Om du vill ändra placeringen på toaletten så behöver golvbrunnen till toaletten flyttas. Att flytta toaletten är därmed ett större ingrepp och brukar göras bara i samband med en badrumsrenovering. Vi kan också hjälpa dig att fixa en rinnande toalettstol, byta spolknapp eller byta flottör på din toalett. Du kan montera toalettstol i en bostadsrätt utan tillstånd från din förening. Bor du i en hyresrätt är det fastighetsägarens ansvar att byta toalettstol vid behov.

 

Vanliga frågor och svar om att byta toalettstol

Här är svar på några av de frågor som vi på Dryft ofta får om att byta toalettstol.

 

 

Hur lång tid tar det att byta toalettstol?

För den som vet hur man gör och har alla verktyg är det en ganska enkel insats att installera en toalettstol. Det tar ungefär 1-2 timmar. Vägghängda toaletter kan vara mycket svårare att montera. Ofta görs det i samband med att andra uppgifter utförs under en badrumsrenovering.

 

 

Vad är det för pris på att byta toalettstol?

Installationskostnaden beror på vad det är för toalettstol du ska byta till och om befintligt avlopp kan användas. Du kan få ett bra pris på en toalettstol samt installation av oss på Dryft.

 

 

När behöver man byta toalettstol?

En toalettstol kan i bästa fall användas i uppemot 30 år innan den behöver bytas på grund av försämrad funktion. Men du vinner ofta på att skaffa en modern och snålspolande variant med tilltalande design.