preview

Köp toalettstol och boka byte direkt

Att köpa en toalettstol på en vanlig webshop är ofta lätt - men att hitta en rörmokare för byte är däremot klurigt. På Dryft får du toalett och installation tillsammans - alltid till lägst-pris-garanti! Hur funkar det? Välj den toalett du vill köpa, boka installationstid direkt i vår onlinekalender och sedan kommer rörmokaren från Dryft som tar med sig toaletten på tiden du valt. Har du frågor? Boka videomöte med en rörmokare på Dryft!

Välj toalett och se lediga installationstider

Fast pris!
Billigast på både installation och toalett!
Gustavsberg Nautic 1500

Gustavsberg Nautic 1500

4 740 kr med installation

varav produktens pris: 2 750 kr

Laufen Rigo

Laufen Rigo

4 985 kr med installation

varav produktens pris: 2 995 kr

Gustavsberg Nautic 1546

Gustavsberg Nautic 1546

5 780 kr med installation

varav produktens pris: 3 790 kr

Gustavsberg Estetic 8300

Gustavsberg Estetic 8300

6 685 kr med installation

varav produktens pris: 4 695 kr

IFÖ Spira Art 6240

IFÖ Spira Art 6240

7 485 kr med installation

varav produktens pris: 5 495 kr

Enbart byte av toalett

Enbart byte av toalett

1 990 med installation

varav produktens pris: 0 kr

Annan toalett

Annan toalett

1 990 kr med installation

varav produktens pris: Offert

Boka rådgivning över video med en expert på Dryft

Boka ett videomöte med oss så svarar vi på alla dina frågor. Såklart är mötet helt kostnadsfritt och du får en offert i samband med mötet. För att ge dig bäst råd så är det bra om du är hemma under videomötet så du kan visa oss de platser du önskar få installationen utförd.

Frågor och svar

Vad betyder lägst-pris-garanti?

      Det är inte bara supersmidigt att köpa produkt med installation av Dryft utan det är också till jättebra priser!

Vi har marknadens bästa pris för toalett med installation. Hittar du installation och toaletten billigare någonstans? Kontakta oss innan köp så matchar vi priset!
     

Varför köpa toalett och installation samtidigt?

      Vi tycker inte bra service ska kosta mer och det ska vara smidigt att köpa en toalett. Att smidigt hitta en rörmokare för en toalett du har köpt kan minst sagt vara knepigt. Därför har vi gjort så du kan boka installationstid direkt här på sidan efter att du har valt toalett. Så klart alltid med en certifierad rörmokare fullt anställd på Dryft!
     

Vad ingår i installationen?

      I installationen ingår följande:

● Nedmontering av befintlig toalettstol.

● Byte av gummimanschett.

● Montering av toalettstol.

● Fastsättning av toalettstol med silikon alternativt med skruv
och plugg. Rörmokaren väljer det som lämpar sig bäst.

● Anslutning av vatten från befintlig vattenanslutning.

● Grovstädning av installationsplatsen.
     

Vad är det för förutsättningar som behövs?

      För att installationen ska kunna utföras så är det viktigt att följande förutsättningar finns:

● Det skall finnas fungerande ballofix/kulventiler så att det går att stänga av vattnet.

● Avloppet ska vara från marken och vara minst 8 cm från andra rör eller vägg (mätt från mitten på avloppet).

● Kapning av gjutjärnsanslutning till toalettstol ingår inte.
     

Vem installerar toalettstolen?

      Alla våra rörmokare är certifierande och anställda på Dryft med kollektivavtal och bra villkor. Så med en rörmokare från Dryft kan du vara trygg med att din vvs-installation sker säkert av certifierande rörmokare.

Din installation sker alltid av en rörmokare från Dryft.
     

Hur fungerar ROT-avdraget?

      ROT-avdraget är ett skatteavdrag som är 30% av arbetskostnaden upp till 50 000 kr per år och person.

Här kan du läsa mer om ROT-avdrag och dess förutsättningar:
https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/rotochrutarbete.4.2e56d4ba1202f95012080002966.html

Dryft sköter såklart din ansökan för ROT-avdraget. Om det inte skulle godkännas av Skatteverket så står du som kund för beloppet som inte godkändes.
     

Vad kostar det att byta toalettstol?

      Arbetet och installationsmaterialet för att byta toalettstol är liknande för de flesta golvstående toalettstolar.

Så skillnader i kostnaden för att byta toalettstol beror mest på priset på toaletten. En billigare toalett kostar strax under 3000 kr och en lite mer exklusiv kostar runt 5000 kr. 

Totalt med installation efter rot-avdrag kostar då byte av toalettstol inklusive montering mellan ca 5500 till 8500 kr.

Utöver det tillkommer lite om du vill att den gamla toaletten tas med efter installation av den nya för att återvinnas.
     

Vilken toalettstol passar mig och hur vet jag att den passar där min toalett sitter idag?

      Toaletterna vi säljer här passar när avloppsröret kommer upp ur golvet och sitter minst 8 cm från andra rör eller vägg (mätt från mitten på avloppet). Kommer ditt avloppsrör ut från väggen? Inga problem! Kontakta oss så hjälper vi dig istället med en modell som passar för det.

Behöver du hjälp med vilken toalett som passar dig? Kontakta oss så hjälper vi dig! Om du vill kan du boka kostnadsfritt videorådgivning med rörmokare här på Dryft så får du råd om toalett och vad som passar dig och ditt badrum.
     

Varför är det bra med en toalettstol utan dold spolkant eller med öppen spolkant?

      En dold spolkant är när vattnet vid spolning i toalettstolen kommer ut bakom en kant nära sitsen. Det är ofta svårt att städa bakom denna kanten. Utan dold spolkant, eller med öppen spolkant som det också kallas, så finns inte denna kanten så det blir lättare att komma åt vid städning.

De flesta av toaletterna du hittar på denna sidan har öppenspolkant. Har du frågor vilket toalett som passar dig? Kontakta oss!
     

Vita toaletter är vanligast, men hur får jag tag på en svart toalett?

      Kontakta oss så hjälper vi dig med modeller som finns i svart. Det är populärt med svarta detaljer så som kran, dusch och handduktork i badrum – och med en svart toalett till det skapar det en fin helhet!
     

Vill du ha en annan toalettstol än de som visas på sidan?

      Inga problem! Kontakta oss så hjälper vi dig med installation om du redan har en toalettstol eller hjälper dig köpa den du vill ha. Vi har väldigt bra priser på de flesta toaletter på marknaden!
     

Hur får man toaletten att sluta dropp, läcka eller rinna?

      En toalett som rinner slösar mycket vatten och kan också leda till störande ljud. Det kan bero på flera orsaker men oftast är det att kalkavlagringar som bildats gör att i spolmekanismen inte fungerar som den ska eller att en ventil eller packning är trasig. Dessa delar går att ersätta men det gäller att hitta exakt rätt reservdel – som ofta brukar vara rätt så dyra relation till vad de är, en plastbit.

När en toalett börjar rinna så är den oftast gammal och även fast den går att reparera så är det nog dags att börja tänka på att byta ut den. Förutom att en ny toalett ger ditt badrum ett lyft så kan det spara mycket vatten, både för att det slutar rinna men också för att moderna toaletter spolar mycket effektivare och därmed förbrukar mycket mindre vatten vid en spolning.
     

Hur gör jag för att få en vägghängd toalett istället för golvstående toalettstol?

      De toaletter som finns att boka installation för direkt på denna sidan är golvstående toalettstolar. Detta då en golvstående toalettstol kan bytas ut till en ny golvstående toalettstol utan ombyggnad.

Med en vägghängd toalett så gömmer man vattentanken och spolmekanismen bakom väggen i en så kallas fixtur, där bara fästen och avloppsröret kommer ut ur väggen för att fästa den vägghängda toaletten på. Vid renovering av badrummet så kan man, om väggens tjocklek tillåter, bygga in fixturen helt i väggen. Om man inte vill renovera badrummet helt nytt eller att väggen inte är så tjock så är det populärt att bygga ut en ”låda” på väggen där fixturen för toaletten placeras. Det blir riktigt snyggt och toppen på ”lådan” skapar en bra hylla.

Om du vill ha en vägghängd toalett istället för din nuvarande golvstående toalett så hjälper vi dig såklart med det. Kontakta oss så berättar vi mer!
     

Hur gör jag för att få en ny vägghängd toalett?

      Har du redan en vägghängd toalett? Då är det oftast enkelt att byta ut den till en ny vägghängd givet att fixturen i väggen passar.

Kontakta oss så hjälper vi dig hitta en bra lösning och byta ut din vägghängda toalett!
     
Kontakta oss

Hur är det att renovera med Dryft?

Se Kim berätta hur det var när Dryft renoverade hans radhus. En trygg upplevelse där renoveringsglädjen behålls genom hela projektet.

Se fler filmer och referenser

Möt framtidens hantverksbolag

Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.

Läs mer om Dryft

Vi kan hjälpa dig med det mesta!