preview

Köp köksblandare och boka byte

Att köpa en köksblandare på en vanlig webshop är ofta lätt - men att hitta en rörmokare för byte är däremot klurigt. På Dryft får du köksblandare och installation tillsammans - smidigt! Har du frågor? Boka videomöte med en rörmokare på Dryft! Hur funkar det? Välj den köksblandare du vill köpa, boka installationstid direkt i vår onlinekalender och sedan kommer rörmokaren från Dryft som tar med sig den nya köksblandaren på tiden du valt.

Välj blandare och se lediga installationstider

Fast pris!
Prismatch på blandaren!
FM Mattsson 9000E II

FM Mattsson 9000E II

4 260 kr med installation

varav produktens pris: 1 660 kr

FM Mattsson 9000E III

FM Mattsson 9000E III

4 350 kr med installation

varav produktens pris: 1 750 kr

Hansgrohe Talis 220 rak

Hansgrohe Talis 220 rak

4 995 kr med installation

varav produktens pris: 2 395 kr

Hansgrohe Talis 220 rund

Hansgrohe Talis 220 rund

5 495 kr med installation

varav produktens pris: 2 895 kr

Hansgrohe Talis 270

Hansgrohe Talis 270

4 995 kr med installation

varav produktens pris: 2 395 kr

Hansgrohe Cento XXL

Hansgrohe Cento XXL

5 990 kr med installation

varav produktens pris: 3 390 kr

Oras Inspera

Oras Inspera

6 850 kr med installation

varav produktens pris: 4 250 kr

Tapwell Arman ARM887

Tapwell Arman ARM887

6 195 kr med installation

varav produktens pris: 3 595 kr

Boka rådgivning över video med en expert på Dryft

Boka ett videomöte med oss så svarar vi på alla dina frågor. Såklart är mötet helt kostnadsfritt och du får en offert i samband med mötet. För att ge dig bäst råd så är det bra om du är hemma under videomötet så du kan visa oss de platser du önskar få installationen utförd.

Frågor och svar

Varför köpa köksblandare och installation samtidigt?

      Vi tycker inte bra service ska kosta mer och det ska vara smidigt att köpa en köksblandare. Att smidigt hitta en rörmokare för en köksblandare du har köpt kan minst sagt vara knepigt. Därför har vi gjort så du kan boka installationstid direkt här på sidan efter att du har valt köksblandare. Så klart alltid med en certifierad rörmokare fullt anställd på Dryft!
     

Vad ingår i installationen?

      I installationen ingår följande:

● Om kund inte anger annat vid beställning så ingår modellen av blandaren som har avstängning för diskmaskin.

● Demontering och urkoppling av befintlig blandare.

● Montering av ny blandare.

● Inkoppling av blandare mot befintliga vattenanslutningar.

● Grovstädning av installationsplatsen.
     

Vad är det för förutsättningar som behövs?

      För att installationen ska kunna utföras så är det viktigt att följande förutsättningar finns:


● Den nya blandaren skall passa i diskbänkens existerande håltagning.

● Avstånd från koppling till underkant av blandare får max vara 30 cm.

● Det skall finnas fungerande ballofix/kulventiler så att det går att stänga av vattnet.

● Befintliga anslutningar skall vara godkända enligt Boverkets
byggregler.

● Vid utbytesinstallation skall tidigare montage vara utfört på ett
fackmannamässigt vis.
     

Vem installerar köksblandaren?

      Alla våra rörmokare är certifierande och anställda på Dryft med kollektivavtal och bra villkor. Så med en rörmokare från Dryft kan du vara trygg med att din vvs-installation sker säkert av certifierande rörmokare.

Din installation sker alltid av en rörmokare från Dryft.
     

Hur fungerar ROT-avdraget?

      ROT-avdraget är ett skatteavdrag som är 30% av arbetskostnaden upp till 50 000 kr per år och person.

Här kan du läsa mer om ROT-avdrag och dess förutsättningar:
https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/rotochrutarbete.4.2e56d4ba1202f95012080002966.html

Dryft sköter såklart din ansökan för ROT-avdraget. Om det inte skulle godkännas av Skatteverket så står du som kund för beloppet som inte godkändes.
     

Vad kostar det att byta köksblandare?

      Arbetet och installationsmaterialet för att byta köksblandare är liknande för de flesta modeller. Så skillnader i kostnaden för att byta köksblandare beror mest på priset på köksblandaren.

En billigare köksblandare kostar strax under 2000 kr och en mer exklusiv kostar närmare 5000 kr. Totalt med installation efter rot-avdrag kostar då byte av köksblandare inklusive montering mellan ca 4000 till 7500 kr.

Utöver det tillkommer lite om du vill att den köksblandaren tas med efter installation av den nya för att återvinnas. 

Med Dryft kan du smidigt välja den köksblandare du vill ha och boka en installationstid direkt i online-kalendern på en tid som passar dig. Smidigt!
     

Vilken köksblandare passar mig och hur vet jag att den passar där min köksblandare sitter idag?

      Köksblandarna vi säljer här är standardmått på hål i bänkskivan och har standardanslutningar. Du kan se måtten på en bild på respektive köksblandares sida. Har du för litet hål i bänkskivan så kan vi förstora hålet för en liten extrakostnad. Säg till oss i förväg om du misstänker att nya blandaren inte passar det nuvarande hålet i bänkskivan.

Behöver du hjälp med vilken köksblandare som passar dig? Kontakta oss så hjälper vi dig! Om du vill kan du boka gratis videorådgivning med rörmokare här på Dryft så får du råd om köksblandare och vad som passar dig och ditt kök.
     

Vill du ha en annan köksblandare än de som visas på sidan?

      Inga problem! Kontakta oss så hjälper vi dig med installation om du redan har en köksblandare eller hjälper dig köpa den du vill ha. Vi har väldigt bra priser på de flesta köksblandare på marknaden!
     

Vill du ha en färg på köksblandaren som inte visas på sidan?

      Vissa köksblandare kommer i fler färger är krom och svart som visas på denna sida – till exempel mässing. Vill du ha en annan färg är de som visas här? Inga problem! Kontakta oss så hjälper vi dig!
     

Är det lönt att byta packning i kökskranen?

      En köksblandare som läcker/droppar kan ibland åtgärdas med att byta insats eller packningar. Reservdelar är ofta rätt så dyra och det gäller att man skaffar rätt modell på dem.

När en köksblandare läcker så är den ofta gammal och det kanske ändå är dags att uppgradera köket med en ny kran. Arbetet med att laga en gammal köksblandare och byta ut till en ny är ofta snarlikt och då är det relativt inte så mycket dyrare att köpa en ny köksblandare om din gamla börjar ge upp.

Kontakta oss så hjälper vi dig reda ut vad som är lämpligast i ditt fall!
     

Köksblandare med eller utan diskmaskinsavstängning – vilken ska man välja?

      Reglerna kring vatten är viktiga att följa för att undvika vattenskador och för att din försäkring ska gälla. För vattenanslutning till diskmaskin ska en manuell eller elektronisk på/avstängning finnas synligt och lättillgänglig.

De flesta köksblandare kommer i modeller med och utan diskmaskinsavstängning. De flesta som visas på denna sida är med manuell diskmaskinsavstängning som sitter på köksblandaren - som också är de vanligaste och mest populära.

Om man inte har en diskmaskin, och inte planerar att skaffa i framtiden, så finns det också modeller utan manuell diskmaskinsavstängning. Säg till om du vill ha en sådan modell så fixar vi det!

Elektronisk diskmaskinsavstängning är en elektronisk koppling som sitter under diskbänken på vattenledningen till diskmaskinen. Den styrs av en trådlös dosa som du har på köksbänken. Den dosan trycker du på för att sätta igång vattnet till diskmaskinen och den stängs sedan automatiskt av efter några timmar. På så sätt minskas risken för vattenskador då diskmaskinen inte har tillgång till vatten när den inte körs. Vill du ha en elektronisk diskmaskinsavstängning? Kontakta oss så hjälper vi dig med det!
     
Kontakta oss

Hur är det att renovera med Dryft?

Se Kim berätta hur det var när Dryft renoverade hans radhus. En trygg upplevelse där renoveringsglädjen behålls genom hela projektet.

Se fler filmer och referenser

Möt framtidens hantverksbolag

Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.

Läs mer om Dryft