Byta kommod eller handfat

Våra erfarna rörmokare hjälper dig med ditt byte av kommod eller handfat. Få smartare, snyggare och mer praktisk förvaring med rätt kommod!

Alla våra hantverkare är anställda på Dryft med kollektivavtal. Med oss är det enkelt, härligt och tryggt att renovera!

Finalist årets byggföretag

Rörmokare på Dryft
Dryfts rörmokare

Vi hjälper dig byta kommod eller handfat

 

Kommod är vad man kallar skåpet som har handfatet. Genom att byta kommod i badrummet eller på en toalett kan du både få bättre plats för förvaring och ge rummet en ordentlig uppfräschning. Kontakta gärna oss på Dryft om du vill byta kommod eller installera en kommod istället för ett handfat. Vi kan hjälpa dig med allt från inspiration och råd till att få den kommod du vill till ett bra pris med installation av våra rörmokare.

Kontakta oss
Byte av kommod av Dryfts rörmokare

En kommod ger elegant förvaring

De flesta badrum blir snyggare och mer praktiska med en kommod. Genom att montera en kommod får du smart förvaring. En annan stor fördel, jämfört med ett handfat som sitter fast med väggkonsoler, är att skåpet under handfatet döljer rören.


 

Byt kommod och få bättre förvaring

Tidigare var det vanligt att kommoder fanns i sovrum och då förvarade man ofta en potta i skåpet under tvättstället. Idag står det flesta kommoder i badrum där det finns avlopp och rinnande vatten. Att montera ett tvättställskåp ger dig möjlighet att få plats med just det du behöver ha i badrummet. Några exempel på vad du kan förvara i en kommod är handdukar, toalettpapper, hygienartiklar och rengöringsprodukter - som du då slipper ha framme!

Kontakta oss

 

Installera en kommod där du vill ha den

Med hjälp av en rörmokare från Dryft är du inte begränsad till hur vatten och avlopp är draget i ditt badrum. Du kan byta kommod och placera den nya precis där du vill ha den. Det ger dig möjlighet att använda badrummet på ett nytt sätt. Du får inte dra om rör eller avlopp på egen hand utan det är reglerat i lag och ska utföras av en VVS-montör. Ofta vill man också ha ett eluttag i kommoden - det fixar våra elektriker!


 

Kommod av Dryft

Tips inför montering av kommod

 

Om du ska fästa en kommod med skruvar är det mycket viktigt att du använder rätt skruvar och pluggar utifrån vad väggen är gjord av. Det gäller särskilt om kommoden är vägghängd och hela tyngden ska vila på skruvarna. Använd gärna skruvhålen från kommoden du byter ut, om det är möjligt.

 

Vill du ha hjälp med att installera en ny kommod eller handfat - boka ett kostnadsfritt videomöte med våra proffs eller kontakta oss direkt!

Kontakta oss

Prata med ett proffs

     Har du frågor eller funderingar? Våra rörmokare finns redo att hjälpa dig. Här kan du få hjälp och svar på dina frågor av våra duktiga rörmokare, på en tid som passar dig. Såklart helt kostnadsfritt!

Det är bra om du under videosamtalet kan visa det du vill ha hjälp med.
     

Vanliga frågor och svar om att byta kommod

Kan man byta kommod själv?

      

Du kan byta eller montera en kommod på egen hand så länge det inte kräver omdragning av rör eller avlopp. Det kräver dock viss känsla för hur saker och ting fungerar och det kan vara skönt att låta en hantverkare från Dryft ta hand om uppgiften.

Vad kostar det att byta kommod?

      

Att byta kommod behöver inte kosta så mycket då det finns billiga modeller med praktisk och snygg förvaring. Själva installationen är också förhållandevis snabbt gjord av en van hantverkare och därmed ingen större kostnad. Du kan också byta kommod själv. 

 

Givetvis finns det även exklusiva tvättställsskåp och möjlighet att designa en platsbyggd möbel som lever upp till alla dina önskemål och krav, men det kostar också därefter.

Kan man byta kommod men behålla handfatet?

      

I vissa fall sitter handfatet fast i skåpet och kan inte bytas ut. Det finns också kommoder som består av två separata delar och då kan du behålla handfatet och bara byta ut själva skåpdelen. 

Är Dryfts rörmokare certifierade?

      

Självklart!

 

Alla våra rörmokare är certifierade enligt Säker Vatteninstallation för VVS-installationer. Vilket innebär att de är utbildade och har erfarenhet och du på så sätt kan vara säker på att du får trygg och professionell hjälp.

Jag behöver hjälp att byta kommod eller handfat av en rörmokare, hur gör jag?

      

Kontakta oss! 

Du når oss via mejl, chatt, telefon eller genom att boka ett kostnadsfritt videomöte med en rörmokare direkt på sidan. 

Vi har certifierade rörmokare som kan hjälpa dig med smått till stort.

Fråga oss direkt
Daniel Lindgren

Skrivet av Daniel Lindgren

Daniel Lindgren är uppvuxen i hantverksbranschen. Han har gjort resan från att jobba som hantverkare till att arbeta som projektledare och med ledningsgruppen på ett av Sveriges största hantverksföretag. Med den erfarenheten grundande han Dryft och leder nu över 100 duktiga snickare, elektriker, målare, plattsättare och rörmokare.