3D-badrum

Vad kostar det att renovera badrum?

 

Det ingår många olika steg och beslut i en badrumsrenovering. Det kan kännas svårt att ha koll på allt och vad det kostar att renovera badrummet. Vi på Dryft tycker därför att det är viktigt för dig som kund att ha kännedom om hur processen ser ut, allt från tid till kostnad och olika val under processens gång. Detta kommer både underlätta för dig och för de hantverkare som är inblandade i badrumsrenoveringen. Det ska kännas tryggt att renovera. En badrumsrenovering har fler steg än vad många tror och dessutom är det mycket jobb innan allt det “roliga” börjar med badrummets ytskikt och inredning.

 

Är du intresserad av en badrumsrenovering? Kontakta oss!

Kontakta oss!
Badrum gjort av hantverkare på Dryft

Rivning av badrum

 

Det första steget i en badrumsrenoveringprocess är rivningsprocessen. Här börjar urkoppling och demontering av all befintligt el. Här rivs också samtliga ytskikt såsom golv, väggar, tak etc. När det kommer till ytskikten pratar man om att det antingen är ytskikt som befinner sig på betongvägg eller på en gipsvägg. Det uppskattas ta lika lång tid i processen av rivningen oavsett ytskiktet och det brukar oftast ta ca två dagar att riva ett helt badrum.  

Snyggt badrum gjort av våra plattsättare

Underarbete när renovera badrum

 

Det krävs mycket underarbete i en badrumsrenovering. Flera olika enheter behöver därför finnas på plats för att utföra olika typer av arbeten. Först kommer en elektriker att se till att ingen el eller vatten finns inkopplad. Därefter kommer en plattsättare riva allt. I nästa steg sker arbetet kring om ditt badrum ska behålla sin befintliga placering, dvs dusch, wc på samma ställe etc. Om du istället vill ha en ny placering för till exempel din wc måste man först se underlaget/bjälklaget, det man också måste förhålla sig till är avloppsstammen, desto längre man kommer ifrån avloppsstammen desto svårare blir det. Det beror också på vilken konstruktion badrummet är gjort av om det är betong eller trä. I många fall går det att göra en ny placering, men inte alltid. Det är wc:n som kan göra det svårt, då handfat och annat är lättare att placera om. 

Rörmokare på Dryft badrum

Återuppbyggnad golv/vägg/tak i badrum

 

I återuppbyggnadsfasen är det viktigt för dig som kund att fundera över olika tillval som exempelvis nischhyllor, golvvärme, sänkt tak etc. Det man börjar med under återuppbyggnadsfasen är att bila ur väggarna för att sedan kunna bygga på en ny vägg på väggen. Här är det också noga med vad som får bilas ur och inte. I denna fas ska du därför funderat över om du exempelvis skulle vilja ha en nischhylla i väggen eftersom detta steg måste ske nu i renoveringsprocessen. Nishchyllan bör vara minst 10cm djup och ha en lutning utåt för att vattnet ska kunna rinna ut ur hyllan. Under denna fas börjar man först med att stänga alla väggar. Vid betongvägg putsar man igen väggarna och vid trävägg skivar man igen med plywood och gips. På själva skivkonstruktionen finns det krav på att det måste vara en viss styvhet för att hålla. I badrum brukar man säga 15mm plywood, det ska vara tilltaget och rejält gjort i ett badrum då det sätts tunga plattor på och det ska hålla under en lång tid framöver

Golvbrunn-unidrain

Golvbrunn i badrum

I majoriteten av alla fall byter vi den befintliga golvbrunnen. Här vill VVS säkerställa att brunnen är ny och rätt och passar den kommande utformningen. Det är alltid ett krav att byta golvbrunnar från år 1992. Det finns olika varianter och modeller på golvbrunnar som blir mer populärt.

 

Unidrain  

Unidrain är ett populärt tillval för kunder när det kommer till golvbrunnar. Denna golvbrunn är snyggt konstruerad och leder bort vattnet från duschen. Viktigt är att det är rätt lutning på golvet för att den ska ha sin fulla funktion. Innan just unidrain kom ut på marknaden fanns endast runda golvbrunnar placerade i mitten, som krävde rätt fall från alla vinklar. Unidrain finns både som ränna längs med golvet men det finns även en triangelformad variant. Vanligast är att kunder väljer unidrain som ränna. Har du fler frågor om unidrian kontakta våra plattsättare eller rörmokare direkt, så hjälper de dig.

 

Sänkt tak i badrum

När det kommer till sänkt tak gör man detta i majoriteten av fallen för att kunna få in spotlights eller så kan det vara för att få en bra ventilation. Processen är densamma för både trä och betongkonstruktion. Med sänkt tak menar man nytt tak. Värt att tänka på här är att du förlorar lite yta från ditt nuvarande badrum då taket sänks.

 

Förbered för el i badrummet

Vid en badrumsrenovering kan det vara värt att i tidigt skede veta om man vill ha dold rördragning vid eluttag, om man vill installera en tvättmaskin för framtiden eller i samband med renoveringen. I fall man kanske skulle vilja ha en handdukstorkare att kunna hänga upp sina blöta handdukar på. Detta för att man i tidigt skede kan installera och dra rör till detta som sedan inte kan göras lika snyggt när badrummet väl är klart. Du kan inte heller installera eluttag i väggen när badrummet väl är klart eftersom man då behöver förstöra tätskiktet. Det man kan göra är att försöka koppla elen mot en annan befintlig ström i badrumme

Dold eller synlig rördragning

Värt att fundera över är om du vill att dina rör ska vara dolda eller synliga i badrummet. Om du exempelvis skulle vilja ha ett stilfullt badrum med rör i väggen måste detta bestämmas innan ytskiktet. Här kan du lägga rören infält i väggen så att det blir snyggt, du kan även installera el till badrummet där sladdar och annat inte är synligt.

Golvvärme

Golvvärmen i ditt badrum är ett tillval och det är viktigt för dig som kund att ha funderat innan över om du vill ha det eller inte för att detta steg sker tidigt i processen. I 95% av fallen installeras elektrisk golvvärme och i vissa enstaka fall kan vattenburen golvvärme installeras, men detta om det finns möjlighet att koppla på det till ett befintligt vattenburet värmesystem. Det går att säga att ett vattenburen värmesystem kostar 10X så mycket som ett elektriskt. Elektrisk golvvärme brukar ta cirka 4h att installera medan ett vattenburet golvvärmesystem tar mellan 2-3 dagar.

< style="margin-bottom: 12px" class="h4 ">

Dryft kollega - badrum

Flytspackling i badrum

 

Flytspackling är en metod som används för att skapa ett nytt jämnt undergolv. Spacklingen är perfekt för eventuella kermaikplattor, men det kan också bli ett färdigt golv utan någon annan påläggning. Flytspacklingen görs främst för att det behöver finnas ett fall för att vattnet i badrummet ska kunna rinna ner mot golvbrunnen. Fallet ska ligga på 6 mm/m utanför dusch, minst 10 mm/m och max 20 mm/m innanför duschen för att hålla sig till branschens förhållningsregler. 

kakel och badkar

Tätskikt i badrum

 

I en badrumsrenovering är tätskiktet oerhört viktigt för att hindra att fukt eller vatten ska komma i kontakt med vägg- och golvkonstruktioner. Det är vanligt att tro att tätskiktet är kakel och klinker men så är det inte. Tätskikten sitter bakom kakel, klinker eller natursten som klär väggar och golv. Ett tätskikt, en vattentät duk, så kallat foliesystem, eller en massa som rollas på väggen för att sen torka till en tät yta. Det finns även så kallade diffusionsöppningsystem som brukar förekomma när badrummet befinner sig  i en källare med tillskjutande från ytterväggen. Det är ett krav på tätskikt i badrum. 

 

Kostnad för underarbete badrum 
 

När du kommit hit i din renoveringsprocess så är ca 70% av jobbet gjort. Underarbetet brukar mynna ut i någorlunda samma kostnader för alla badrum men kan komma att variera på badrummets storlek givetvis. Underarbetet för ett litet badrum på 2-4 kvm, där inredningen är standardutbud, ligger någonstans mellan 140 000-200 000 kr för arbete och material. Ett mellan badrum med standardutbud på 4-6 kvm kostar någonstans mellan 200 000-240 000 kr. Större badrum på ca 6-10 kvm med standardutbud ligger någonstans mellan 220 000-260 000 kr för både arbete och material. Kostnadsspannet skiljer sig en hel del och detta är såklart för att ett större badrum kräver mer jobb och fler arbetstimmar. 

Badrum med nishhylla

Ytskikt i badrummet

 

Ytskiktet i badrummet är det man klär väggar och tak med. Vanligast är kakel och klinker, men även microcement blir mer och mer populärt. Plastmatta är också ett typ av ytskikt, som också fungerar som tätskikt, men det blir mindre och mindre vanligt. I delar av badrummet som inte utsätts för vatten kan väggar även målas eller kläs med tapet.

Kakel och klinker

Kakel och klinker 

När det kommer till ytskikt finns det upplagor i fråga om utbud. Det finns olika kakel och klinker och storleken varierar. Standardplattorna ligger på 10x10 till 30x60, plattor mellan dessa storlekar tar ungefär lika lång tid att lägga och är därför kostnadsmässigt lika. Plattor i mindre storlek, exempelvis mosaik, tar längre tid att lägga och därför blir arbetskostnaden för sådana plattor dyrare. Större plattor som idag är väldigt modernt kräver mer material vilket innebär mer arbete och större materialkostnader vilket kan vara bra att ha i åtanke. 

 

Skillnaden mellan kakel och klinker är att kakel endast sitter på väggarna. Klinker är däremot plattor som är mer tåliga och kan på så sätt användas på både golv och väggar. Det finns oerhört många olika typer av kakel och klinkers och storleken varierar. Mellan plattorna ska det även fogas. Här finns det många olika sätt för att skapa olika effekter. Välj ett mer stilfullt utseende med fog i samma färg som ditt kakel eller så väljer du en fog som har en annan färg än kaklet vilket skapar mer markanta linjer och det blir ett mer lekfullt intryck. Priset för kakel i standardutbud ligger någonstans mellan 250-350 kr/m2. Ett par standard klinkerplattor kostar någonstans mellan 400-600 kr/m2. Men du kan givetvis välja mer kostsamma kakel och/eller klinkerplattor som kan kosta 1450-1550 kr/m2. 

Fog

Det finns en rad olika sätt och färger som kan skapa otroliga effekter i ditt badrum när det gäller fogning. När man fogar mellan plattorna används en cementfog, silikonfog används i hörnen för att detta är ett rörligt material och latexfog används mot gipstak. Fördelen med de olika fogarna i ditt hem är att med latexfog i taket kunna skapa möjligheter till förändring i framtiden. Med denna typ av fog finns det möjlighet till övermålning vilket är positivt om man vill måla om taket senare. Vill man exempelvis ha ett mer stilfullt badrum kanske man väljer en fog som rättar sig efter kulören i plattorna och till den övriga inredningen i själva badrummet. Vill man istället ha ett mer effektfullt badrum och skapa ett annat djup, finns det möjlighet till olika mönster och färger som bryter av mot kaklet och skapar en annan känsla. 

 

Målat 

Målad väggyta är möjligt om det är utanför plats för dusch. Vi följer alltid BKR:byggkeramikrådets riktlinjer, läs mer om detta här. 

 

Tapet 

Tapet är möjligt på mindre wc:s där det inte är samma krav på tätskikt. Där kan man täta golvet upp till 50 cm på väggen och därefter kunna sätta dit tapet. Om du har frågor kan du kontakta oss så hjälper vi dig framåt. Mer om tapetsering 

Microcement i badrum

Microcement 

Microcement är en tunn cementbeläggning som många idag vill investera i och som ger en känsla av ett modernt, minimalistiskt och stilrent badrum. Det som är fördelaktigt med microcement är att man direkt kan applicera det i badrummet på alla befintliga ytskikt exempelvis på klinker eller kakel. Mer om microcement

Inredning i badrummet

 

Vid val av inredning finns det en hel uppsjö av alternativ. Valet av din inredning kommer givetvis påverka priset. Det går att göra väldigt enkla och stilrena badrum på en budget nivå men man kan också välja dyrare och mer påkostade material och uppnå en riktigt lyxig känsla. Givetvis gör vi alla typer av badrum och det är du som ska trivas i ditt badrum så anpassa stilen efter dina egna behov och budget. 

Kommod

När det kommer till just kommod finns det många olika varianter och storlekar och det beror såklart också på ditt badrums storlek. Vill man ha en kommod med flera lådor eller med lampor så blir det såklart tillval och det ökar kostnaden. Vid installationen av din kommod ingår även installationen av din tvättställsblandare.

WC/toalett

Det finns två val vid wc-installationer. Antingen har du en wc som är golvplacerad eller en vägghängd wc. Om du önskar en vägghängd toalett ska detta ha bestämt långt innan i processen då det steget redan ligger i återuppbyggnadsfasen så den kan byggas in i väggen. Om väggen inte är tjock nog för att få plats i väggen så kan en box byggas på utsidan av väggen.

Nisch

Det är vanligt att välja till nishhyllor när man genomför en badrumsrenovering. Det kan vara nishhyllor i duschutrymmet för att kunna ställa schampoflaskor och annat där i. Men de kan även vara andra nishhyllor, det finns många vägar att gå och vi hjälper dig med hitta din

Förvaring i badrum

I ditt badrum kan det vara bra med förvaring för att gömma undan saker som man kanske inte alltid vill ska synas. Ett populärt tillval vid badrumsrenoveringar är att montera in ett eller flera högskåp som ger ett stilfullt intryck men också bra med förvaring. Det är perfekt för att ha handdukar i eller andra saker som önskas, det är helt upp till dig.

Modernt badrum - gjort av Dryfts hantverkare

Belysning i badrum

 

Belysning i badrummet kan göra schyssta effekter och få badrummet att se lyxigt ut. För många är spotlights ett självklart val men det finns såklart massa andra varianter. Det kan vara snyggt att ha en belysning runt spegeln för att ge bra ljus men också för att det är stilfullt. Du kan även med spotlights reglera ljuset och installera dimmer som reglerar ljuset i badrummet. Mer om badrumsbelysning 

 

Spotlights 

I ett badrum finns det oändliga möjligheter till att justera ljuset med olika snygga och effektfulla spotlights. Märket och antalet spotlights påverkar givetvis priset och vad slutsumman kommer att landa på. 

 

Badrumsbelysning

Dusch

Duschväggar och duschblandare varierar även det. Det finns många val och här varierar även priset utifrån om det är till en dusch eller ett badkar, vilken dusch med duschblandare och duschväggar till eller inte. Det finns allt från infällda duschar där vattenrören ligger i väggen, vilket är väldigt påkostad, till utanpåliggande där nören syns som inte är lika dyrt. Vidare finns de duschar där det bara är handhållen dusch, det finns också takduschar som kan skapa en lyxig känsla. 

 

Duschväggar

Det är vanligt att man har duschväggar i sitt badrum. Här finns det många olika varianter. Det finns vikbara duschväggar som kan vara aktuellt i ett mindre badrum för att skapa plats när duschen inte används, det finns också duschväggar som kan rama in duschen på ett snyggt sätt, detta brukar vara vanligare i badrum som har mer plats. Duschhörn är också vanligt förekommande, som också är vikbara och ger mer plats till annat. 

 

 

Övrigt 

Mindre steg i din renoveringsprocess men ack så viktiga. Den där sista finishen för en fulländad look. Toapappershållaren och krokar till handdukarna. Saker som är lätta att glömma bort men som gör ett badrum fulländat. 

Priset för olika badrumsvarianter

Priset för olika badrumsvarianter

 

Nedan är prisexempel för olika varianter på badrum. Priset är beräknat för arbete och material efter ROT-avdrag. Det vi uppger är vad kostnaden ungefär ligger på för ett badrum som är litet på 2-4 kvm, ett mellan på 5-6 kvm och ett stort på 7-10 kvm. Vidare har det också gjorts en beräkning på olika typer av badrum där:

 

  • Budgetbadrum är de lite enklare utan extra tillval men är fint badrum och har de nödvändigaste funktionerna.
  • Standardbadrum har några extra saker som spotlights i taket, handdukstork och en dusch som är lite mer påkostad
  • Lyxbadrum har extra tillval som lyfter badrummet och ger det en extra lyxig känsla. Här är det vanligt med vägghängd wc, dubbeldusch, nishhyllor som både är praktiska men som även ger ett lyxigt intryck. Högskåp för förvaring, unidrain som är ett populärt tillval som golvbrunn för många idag.

 

 

Badrumstyper: Budget  Standard  Lyx 
       
Pris litet 2-4 kvm 

140-200 000 kr

efter ROT

 

180-240 000 kr

efter ROT

 

220-280 000 kr

efter ROT

       
Mellan 5-6 kvm 

180-220 000 kr

efter ROT

 

200-240 000 kr

efter ROT

 

240-300 000 kr

efter ROT

       
Stort 7-10 kvm 

180-240 000 kr

efter ROT

 

220-260 000 kr

efter ROT

 

260-320 000 kr

efter ROT

       



 

Se nya badrummet i 3D innan det byggs

 

Här har våra duktiga plattsättare byggt upp exempel på hur ditt badrum kan se ut i budgetutbud, standard och lyx. De har dessutom gett exempel på ett "lyx lyx" badrum. Med denna 3D-funktion går det enkelt att visualisera sig om hur man tänkt att man vill ha sitt badrum och få en inblick i de olika prisklasserna. Badrummen som presenteras är på 5 kvm och det som skiljer dem åt är valet av inredning som också påverkar prisbilden.

 

Vill du att vi ritar upp ditt badrum i 3D? Kontakta oss!

Budget badrum

I detta exempel har vi ett badrum i budget utbud med standardplattor på 15x15 från Centro. Klinkerplattorna är i storlek 10x10 och även de från Centro. Badrummet har en fast toa på golvet. Det finns en en enkel rund hörndusch “skoda” med tillhörande takduschpaket “Ydling” från Svedbergs. Tvättställsblandaren är “Halde” från Svedbergs. Badrummets spegel är modellen Tived i storlek 60 cm . Handdukskrok och toalettrullehållaren är båda från Tapwell.

Se ditt nya 3D-badrum

Standard badrum

I exempel två kan vi se en bild på ett badrum som är i standardutbud, där det är en lite mer påkostad inredning med extra tillval. I detta badrum är det dyrare plattor som är gjorda av marmor. Plattorna är 30x60. Klinkerplattorna är 30x30 i färgen ljusgrå. Duschen är en hörndusch vid namn “Skoda” från Svedbergs, med tillhörande takduschpaket, även det från Svedbergs. Kommoden är 80x45 och modellen Epos från Svedberg, en lagom stor och snygg kommod. Vidare finns det en handdukstork som är modellen Tapwell. I badrummet finns det en stor och rund spegel, spegeln är 80 cm, med belysning för en lyxigare känsla. Både handdukstorken och toalettrullehållaren är från Tapwell.

Se ditt nya 3D-badrum

Badrum lyx

Detta badrum är ett badrum med lyxig inredning och hamnar därför i en dyrare prisklass. I detta badrum har man valt dyrare kakel och klinkers. Plattorna på både golv och väggar är från Centro med en storlek på 120x60 cm i färgen mörkgrå. Vidare är det en ledad dubbeldusch med mörk interiör, med takdusch från Svedbergs i modellen “Ydling”. Här är även kommoden och tvättställsblandaren dyrare varianter. Tvättställsblandaren är modellen “Halde” från Svedbergs. I detta badrum finns det även en vägghängd toa som ger den där efterlängtade hotellkänslan. Spolknappen är omega30 från Geberit. Även här är handdukstorkarna och toalettrullehållaren från Tapwell.

Se ditt nya 3D-badrum

Badrum marmor-lyx

I detta stilfulla lyxiga marmorbadrum har vi plattor från centro i carrera marmor. Storleken på dessa är 120x60 på både väggen och golvet. Badrummet har en duschvägg ARC 3 original. Takduschen är från Tapwell. Den dubbla snygga kommoden är modellen “Grand Grip”. Tvättställsblandaren är också från Tapwell. Badrummets stora spegel har en vinklings-funktion med belysning. Både handukstorken och toalettrulshållsen är från Tapwell. Slutligen har vi spolknappen som är från Geberit.

Se ditt nya 3D-badrum

Vanliga frågor om badrumsrenovering

Vad innebär det att ett företag är behörigt enligt BKR?

            

När plattsättare och arbetsledare har gått BKRs (Byggkeramikrådet) kurser för hur man arbetar enligt branschreglerna för att bygga ett säkert badrum så är man behörig. Med behörighet så får man utfärda BKRs kvalitetsdokument som är en värdehandling att våtrum är byggt på ett fackmässigt sätt när det gäller underlag och tätskiktssystem. 
 

Självklart är Dryft behörig enligt BKR. Här kan du se vår behörighet på Byggkeramikrådets sida. 

Behörig för Säker vatteninstallation - vad betyder det?

            

Att vara behörig enligt Säker vatteninstallation betyder att företaget utför arbete enligt branschregler som finns för en säker vatteninstallation. 
 

Självklart är Dryft behöriga enligt Säker vatten installation. Här kan du se vår behörighet på Säker vattens sida.

Kan jag köpa badrumsmöbler, kranar och liknande genom Dryft?

            

Absolut! 

Vi har ett stort nätverk av välkända varumärken i alla prisklasser. Vi hjälper dig hitta det som passar just ditt badrum. Till bra priser och att vi sköter all logistik åt dig.

Jag vill renovera mitt badrum - hur går jag till väga?

            

Boka ett videomöte med våra proffs direkt!

 

Vi utför badrumsrenoveringar över hela Stockholm. Vi hjälper dig med planering, val av material och inköp av möbler, kranar och tillbehör samt såklart ett fint hantverksutförande enligt branschens regler för ett säkert, funktionellt och snyggt badrum. Kontakta oss för råd och offert - såklart helt kostnadsfritt.

Vad är ett tätskikt och varför är det viktigt?

            

Ett tätskikt sitter bakom bakom ytskiktet i badrum och tvättstugor för att för att skydda mot vatten och fukt. 

 

Utanpå tätskiktet sätter man sedan ytskiktet, så som till exempel kakel eller klinker. Med en plattsättare från Dryft som är behörig enligt BKR kan du vara trygg att tätskiktet byggs enligt branschregler för ett säkert och hållbart resultat.

Får jag ett intyg om jag renoverar badrum via Dryft?

            

Självklart!

 

Vi har generösa garantier och du får ett intyg på att arbetena är utförda enligt branschreglerna, Byggkeramikrådets (BKR:s) branschregler för tätskiktet och Säker Vattens regelverk för VVS-installationer, vilket inte minst är viktigt ur försäkringssynpunkt och vid försäljning av bostaden.

I vilken ordning renoverar man ett badrum?

            

När du renoverar ditt badrum börjar man med en badrums konsultation för att gå igenom vad du som kund har för önskemål, därefter börjar rivningen av badrummet. Om du ska renovera ditt badrum och vill göra ingrepp i väggen, bryts tätskiktet och därför måste man göra om allt från grunden. I texten ovan tar vi dig steg för steg i processen. 

Måste man renovera hela badrummet?

            

Om du vill göra större ändringar i ditt badrum där det krävs att man ska gå in i väggen måste hela badrummet renoveras, detta för att tätskiktet går sönder och är ett krav i badrum. Boka gärna in ett videomöte med ett av av våra proffs, så hjälper de dig. 

Vad kostar det att renovera ett badrum på 4kvm?

            

Ett badrum på ca 4-6 kvm kostar någonstans mellan 180-220 tusen efter ROT-avdrag. Detta är ett badrum i budgetutbud, vilket betyder att den valda inredningen är i budget. Alltså inga specifika extra önskemål såsom exempelvis nishhyllor, vägghängd toa etc. 

Hur länge håller ett tätskikt i badrummet?

            

Ett badrums tekniska livslängd har ca 20år. Däremot lämnar alla tätskikts leverantörer 10års garanti på deras foliesystem. 

Kan man ha kakel i hela badrummet?

            

Nej, du kan inte ha kakel i hela ditt badrum, detta för att det inte är tillräckligt stabilt för att gå på utan att gå sönder. 

Hur mycket kostar en totalrenovering?

            

Priset för en badrumsrenovering varierar i pris. Faktorer som påverkar är både ditt badrums storlek men också vilken inredning du väljer att ha. Ett badrum på ca 6-10 kvm i standardutbud, alltså ett utbud där man väljer standard plattor, dusch och kanske några extra tillval, kostar någonstans mellan 220-260 tusen efter ROT-avdrag. Att renovera ett badrum tar tid och det är många steg innan man kommer till det “roliga” arbetet som inredningen, detta kan vara viktigt att ha i åtanke när man möts av vad en badrumsrenovering kostar.  

Måste man ha tätskikt på en toalett?

            

I alla utrymmen där det finns vatten ska det finnas tätskikt. Om du har en toalett ska tätskiktet gå minst 5 cm upp på väggen från golvet, och ansluta mot en tröskel. Detta för att förhindra att vattnet tränger in och kommer i kontakt med byggnadsdelar eller i utrymmen som inte tål fukt. 

Hur många timmar tar det att renovera ett badrum?

            

En totalbadrumsrenovering på ett standard badrum ca 4-6 kvm, tar ca 3-4 veckor att genomföra. 

Fråga oss direkt
Kollegor på Dryft

Möt framtidens hantverksbolag

Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.

Lär mer om Dryft

Badrumsrenoveringar behöver ofta flera yrkesgrupper. På Dryft hittar du alla under samma tak!

 Plattsättare StockholmRörmokare Stockholm Målare Stockholm - Elektriker StockholmSnickare StockholmHantverkare Stockholm 

 

 

Vi kan hjälpa dig med badrum i hela Stockholm! Här är några av områdena vi bygger många badrum:


Nacka - Täby - Huddinge - Sollentuna - Bromma - Åkersberga - Södertälje - Värmdö - Lidingö - Södermalm - Järfälla - Haninge - Solna - Tyresö - Upplands Väsby - Ekerö - Vallentuna - Hägersten - Sundbyberg - Kungsholmen - Älvsjö - Danderyd - Enskede - Knivsta - Vasastan - Östermalm - Årsta - Farsta - Märsta - Spånga - Hässelby - Sigtuna - Botkyrka - Nykvarn - Tumba - Vällingby - Vaxholm - Norrort - Tullinge - Saltsjöbaden - Saltsjö Boo - Segeltorp

 

 

Daniel Lindgren

Skrivet av Daniel Lindgren

Daniel Lindgren är uppvuxen i hantverksbranschen. Han har gjort resan från att jobba som hantverkare till att arbeta som projektledare och med ledningsgruppen på ett av Sveriges största hantverksföretag. Med den erfarenheten grundande han Dryft och leder nu över 100 duktiga snickare, elektriker, målare, plattsättare och rörmokare.