Inbyggt badkar

Med inbyggda badkar kan du skapa ett genomtänkt och lyxigt badrum. Våra erfarna plattsättare hjälper dig med alla former av plattsättningsarbeten!

Alla våra hantverkare är anställda på Dryft med kollektivavtal. Med oss är det enkelt, härligt och tryggt att renovera!
Plattsättare från Dryft

Snyggt och lyxigt med Inbyggt badkar

 

Genom att bygga in badkaret och låta det smälta in med kakel och klinkers ger du badrummet ett genomtänkt och lyxigt uttryck. Här kan du läsa mer om olika typer av inbyggnadsbadkar och hur du går tillväga för att bygga in ett badkar i badrummet. Genom Dryft kan du även få kontakt med en kunnig hantverkare som gärna hjälper dig med arbetet. 

 

Vill du ha hjälp med att bygga in ditt badkar - boka ett kostnadsfritt videomöte med våra plattsättare eller kontakta oss direkt!

Kontakta oss

Inbyggt badkar eller fristående – vad passar bäst hos dig?

 

Ett inbyggt badkar har många fördelar ur både praktisk och estetisk synpunkt, och samma sak gäller naturligtvis även för fristående badkar. Men vilken variant passar bäst hos dig? Det beror helt och hållet på badrummets förutsättningar, och dina personliga preferenser. Om du känner igen dig i någon av dessa punkter är det en god idé att satsa på ett inbyggt badkar.

 

 

Du vill ha ett enhetligt och lyxigt badrum

Ett inkaklat badkar kan smälta in i den övriga badrumsinredningen på ett nästintill sömlöst sätt. Klä in ditt badkar i samma material som finns på golv eller väggar, och njut av den enhetliga och harmoniska känslan det medför. Ett inbyggt badkar ser dessutom oerhört lyxigt ut!

Du vill ha det rent och snyggt

En annan stor fördel med inbyggda badkar är att trista ledningar och rör kan gömmas undan, vilket ger badrummet ett städat och prydligt intryck. Av självklara skäl är det dessutom betydligt lättare att hålla rent runt ett inbyggt badkar än under ett klassiskt badkar.

< style="margin-bottom: 12px" class="h4 ">

< style="margin-bottom: 12px" class="h4 ">

Prata med en plattsättare

     Har du frågor eller funderingar eller vill ha en offert? 

Våra proffs finns redo att hjälpa dig. Här kan du få hjälp och svar på dina frågor av våra duktiga plattsättare, på en tid som passar dig. Såklart helt kostnadsfritt! 

Det är bra om du under videosamtalet kan visa det du vill ha hjälp med.
     

Hur går man tillväga för att bygga in badkar?

 

Ett inbyggt badkar kan installeras i olika material. Klinker och kakel är det absolut vanligaste alternativet, men inbyggnaden kan även ske med exempelvis behandlat trä eller panel. Det finns i regel fyra olika metoder för att bygga in badkar.

Kontakta oss

Underlimmat badkar

Ett underlimmat badkar är enkelt förklarat ett vanligt badkar som försetts med en stenskiva på toppen. Badkaret hänger alltså inte i konstruktionen utan står på egna ben med stenskivan ovanpå. Denna metod bidrar till ett väldigt sömlöst och exklusivt intryck.

Badkar ovanför inbyggnad

Det går även att ha badkaret ovanför inbyggnaden. Med denna metod kan du enkelt byta ut badkaret om du skulle vilja – du lyfter bara ur badkaret och sänker ner ett nytt. Nackdelen med denna metod är att det uppstår en kant mellan inbyggnaden och kaklet. Kanten kan göra det svårt att hålla rent, framförallt när den ligger in mot väggen.

Badkar i linje med inbyggnad

Den vanligaste metoden för att bygga in badkar idag är att placera badkaret i linje med den inbyggda konstruktionen. Inbyggnaden hamnar då helt i linje med den yttre kanten på badkaret, alternativt någon millimeter innanför. Ytorna blir då lättstädade och det inbyggda badkaret får ett stilrent utseende.

< style="margin-bottom: 12px" class="h4 ">

Vanliga frågor och svar om inbyggt badkar

Vad ska jag tänka på vid val av inbyggnadsbadkar?

      

Något du behöver vara noga med vid installation av ett inbyggt badkar är måtten. För att kunna slutföra installationen behöver karet som ska användas till ett inbyggt badkar ha rätt höjd, bredd och längd. Mät därför noga, och dubbelkolla en extra gång för säkerhets skull. Om du mäter innan badrummet är kaklat bör du även tänka på att kaklet tar upp någon centimeter på väggen.

Är Dryfts plattsättare certifierade?

      

Självklart!

 

Alla våra plattsättare är certifierade. Vilket innebär att de är utbildade och har erfarenhet. På så sätt kan du vara säker på att du får trygg och professionell hjälp. 

Jag vill ha hjälp med ett inbyggt badkar, hur går jag tillväga?

      

Kontakta oss! 

Du når oss via mejl, chatt, telefon eller genom att boka ett kostnadsfritt videomöte med en plattsättare direkt på sidan. 

Vi har certifierade plattsättare som kan hjälpa dig med smått till stort. 

Fråga oss direkt
Daniel Lindgren

Skrivet av Daniel Lindgren

Daniel Lindgren är uppvuxen i hantverksbranschen. Han har gjort resan från att jobba som hantverkare till att arbeta som projektledare och med ledningsgruppen på ett av Sveriges största hantverksföretag. Med den erfarenheten grundande han Dryft och leder nu över 100 duktiga snickare, elektriker, målare, plattsättare och rörmokare.

Vi kan hjälpa dig med inbyggt badkar i ditt badrum i hela Stockholm! Här är några av områdena vi bygger många badrum:

Badrumsrenovering Stockholm - Nacka - Täby - Huddinge - Sollentuna - Bromma - Åkersberga - Södertälje - Värmdö - Lidingö - Södermalm - Järfälla - Haninge - Solna - Tyresö - Upplands Väsby - Ekerö - Vallentuna - Hägersten - Sundbyberg - Kungsholmen - Älvsjö - Danderyd - Enskede - Knivsta - Vasastan - Östermalm - Årsta - Farsta - Märsta - Spånga - Hässelby - Sigtuna - Botkyrka - Nykvarn - Tumba - Vällingby - Vaxholm - Norrort - Tullinge - Saltsjöbaden - Saltsjö Boo - Segeltorp