Avsnitt 9 - Klimatskalet - Isolering med Isover

 

I avsnitt 9 slår sig Daniel Lindgren ner tillsammans med Johan Törnblom från företager Isover. Här går de igenom hur du med tilläggsisolering förbättrar ditt klimatskal och hur du kan dra ner uppvärmningskostnaderna med hjälp av isolering - det och mycket mer! 

 

Med över 80 års erfarenhet finns Isover idag i den absoluta framkanten när det gäller effektiva isolerlösningar. De är den enda leverantören i Sverige som kan erbjuda ett komplett sortiment av isolerprodukter. Med deras innovativa konstruktioner har de redan idag uppfyllt framtidens behov och kommer ständigt med nya lösningar. Som marknadsledare tar de även ansvar i att möta de globala utmaningarna inom allt från energi, tillväxt och miljö. 

Lyssna på avsnittet

Johan Törnblom  - Teknisk säljare på Isover

 

I avsnitt 9 sätter vi oss ner med Johan Törnblom som arbetar som Teknisk säljare på företaget Isover.

Avsnitt 9

 

Klimatskalet - Isolering med Isover

Lyssna på fler avsnitt av Energirenovering Podden

Tilläggsisolering av hus

Tilläggsisolering av ditt hus

 

Att tilläggsisolera villan är ett bra sätt att göra en huset mer energieffektivt. Speciellt om ditt hus är av äldre slag - då blir det snabbt väldigt lönsamt att förbättra husets isolering. När det gäller tilläggsisolering är det viktigt att det görs på rätt sätt för att undvika att få problem med fukt. Vid tilläggsisolering finns det en hel del områden i ditt hus som är relevant att se över. Ett område är tilläggsisolering av vind, vinden kan antingen isoleras i bjälklaget (dvs vindens golv) för att stoppa värme från att läcka eller i vindens väggar och tak för att för att göra det till en yta att kunna bo i. 

 

Det finns även möjlighet till tilläggsisolering av tak,  då värme stiger så är det viktigt att hålla värmen inne och då är det en bra idé att isolera taket för att uppnå ett energieffektivare hus. En annan yta i hemmet som kan läcka energi är fasaden. Det kan därför även vara klokt att utföra en tilläggsisolering av yttervägg.

 

Vill du veta mer om tilläggsisolering och hur det kan göra skillnad i ditt hem - kontakta oss så berättar vi mer! 

Kontakta oss