Utomhusbelysning i alla former och varianter

Det finns oändligt med alternativ när det gäller utomhusbelysning på din altan eller uteplats! Belysningen till din altan kommer inte bara att lysa upp i mörkret utan även skapa en effekt och mysigare känsla när du spenderar tiden utomhus. Att en upplyst uteplats är effektfull är ingen hemlighet, att soffhörnan ringas in med spotlights eller fasaden lyses upp med en fasadbelysning i stilren design vet vi alla skapar en fantastisk effekt av ditt hem. Men att lysa upp varje trappsteg ger inte bara effekt utan är även ett bra sätt att göra trappan säker.

Kontakta oss för en offert!

Några varianter av utomhusbelysning

Uppåtriktad belysning

En variant av belysning i altanen är integrerade spotlights med ett uppåtriktat ljus. För att nyttja dessa på bästa sätt är placeringen väldigt viktig och man bör placera belysningen på ställen där effekten blir som störst, exempelvis vid fasaden eller stolpar så ljuset riktas mot något. Har ljuskällan inget att studsa mot utan endast lyser upp i luften så dör ljuset och du får istället mindre effekt. Med hjälp av dessa kan du skapa en vacker belysning vid pergolan, räcket eller insidan av altanen mot fasaden.

Fasadbelysning

Fasadbelysning kommer i många olika stilar och varianter så du lär med säkerhet hitta en som passar dig och ditt hem! Dessa placeras med fördel vid altandörren eller entrédörren så du helt enkelt ser vart du går någonstans. Eller varför inte hela vägen runt huset för att skapa en fantastisk effekt av hemmet på kvällen. De passar självklart även alldeles utmärkt att ha vid soffgruppen eller matplatsen så mörkret inte hindrar dig från att fortsätta sitta ute.

Trapp- och altanbelysning

Du kan skapa fantastiska effekter genom att placera belysning i trappor och på sidorna av altanen. Dessa lyser inte bara upp trappstegen så du ser var du går någonstans utan skapar även en vacker markering på din uteplats. Här kan du vara kreativ och ringa in olika delar av uteplatsen där du vill skapa mer effekt eller leda vägen fram till. Våga tänk utanför boxen! Har du ingen altan? Vi hjälper dig gärna bygga en!

Kontakta oss!

Riktade spotlights

Riktade spotlights passar perfekt för att lysa upp dina vackra växter, träd eller buskar i trädgården. Du kan även använda dessa för att få effekten av olika "rum" i din trädgård och uteplats, eller varför inte skapa effektfulla kontraster på några utvalda växter eller utrymmen. Dessa kan du placera på väggar, tak eller marken, även här är det endast din fantasi som stoppar dig! Utöver spotlights i trädgården finns det många fler fina typer av belysning för trädgården och göra den inbjudande även när mörkret fallit in!

Var ska du placera din utomhusbelysning

För att skapa så fin effekt som möjligt är placeringen av din utomhusbelysning viktig. Med smarta placeringar kan det bli väldigt effektfullt. Det första man ska tänka på är att man måste rikta ljuset mot något, exempelvis en vägg eller stolpe. Om belysningen riktas rakt upp i luften och inte har något att studsa emot så dör ljuset. Det finns många platser utomhus där du kan skapa fin effekt av din belysning. Belysning i räcken som skjuter nedåt är något som är väldigt populärt. Eller varför inte sätta spottar i trädäcket för att vackert markera ut vart altanen tar slut. Detta kan du även utnyttja för trappor eller terrasseringar. Belysning är ett smart sätt att markera höjdskillnader eller skapa en gång för trappan. Har du en pergola är även det en fantastisk plats att placera din belysning, speciellt om du har möbler där och kan skapa fin belysning för att få lite ljus på kvällen. Vill du veta mer eller få en offert, kontakta oss!

Kontakta oss för en offert!

Planerar du att piffa upp uteplatsen ytterligare? Här hittar du andra vanliga tjänster för din uteplats

Vi kan hjälpa dig med alla former av el-tjänster!

Med certifierade elektriker över hela Stockholm så kan vi hjälpa dig med alla typer av elinstallationer och el-service. Allt från felsökningar, installation av belysning, köp och installation av laddboxar för elbilar till installationer vid renovering, nybyggnation eller smarta hem.

Läs mer om våra el-tjänster här!

Möt framtidens hantverksbolag

Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.

Läs mer om Dryft