Fasadmålning Stockholm

Har fasaden några år på nacken och behöver ett lyft? Måla om fasad, dörrar eller fönster för att ge bostaden en känsla av nytt! Våra målare kan hjälpa dig med alla former av utomhusmålning över hela Stockholm. Att måla om fönster, staket eller dörrar kan ofta vara ett bra alternativ till att byta ut dem.

Är det dags att måla om fasaden?
Kontakta oss så hjälper vi dig!

Vi hjälper dig med din fasadmålning!

Att underhålla och måla om sin fasad är viktigt av flera anledningar, men den allra viktigaste är nog att en välmående fasad innebär en förlängd livslängd. Fasaden är skalet som skyddar ditt hus, på samma sätt som yttertaket, därför är det viktigt att ta hand om sin fasad för att hjälpa den med just detta. Vi rekommenderar att man målar om fasaden minst vart tionde år för bäst mående eller tidigare än så om man önskar byta kulör på fasaden. Går du i tankarna på en fasadmålning, kontakta oss så hjälper våra duktiga målare dig!

Kontakta oss för en offert!

Populära tillval till fasadmålning

Fasadbelysning

Din fasad är mycket mer än bara ett skydd för ditt hus. Fasaden är det första du möter när du tittar på ditt hus och att känna känslan av “äntligen hemma” efter jobbet är minst lika viktigt som att ha ett friskt hus. När du kommer hem en mörk höstkväll kan en smart och snygg fasadbelysning få dig att piggna till och fylla tomten med lite ljus. Idag finns det billig teknik som tillåter dig att styra din belysning från din telefon, eller till exempel ha solur på belysningen. Önskar du ny fasadbelysning och smarta lösningar är detta toppen att installera i samband med din fasadmålning.

Mer om räcken

Fasadbelysning

Din fasad är mycket mer än bara ett skydd för ditt hus. Fasaden är det första du möter när du tittar på ditt hus och att känna känslan av “äntligen hemma” efter jobbet är minst lika viktigt som att ha ett friskt hus. När du kommer hem en mörk höstkväll kan en smart och snygg fasadbelysning få dig att piggna till och fylla tomten med lite ljus. Idag finns det billig teknik som tillåter dig att styra din belysning från din telefon, eller till exempel ha solur på belysningen. Önskar du ny fasadbelysning och smarta lösningar är detta toppen att installera i samband med din fasadmålning.

Mer om utomhusbelysning

Markis

De flesta av oss gillar att känna solen värma, men ibland kan den faktiskt vara irriterande och du önskar lite skugga. Då är markiser ett bra alternativ för att inte bli bländad. Markiser är också bra för att avskärma solen från att lysa in och värma upp huset. Helt enkelt ett effektivt sätt att få ner temperaturen i huset en solig sommardag. Markiser kan precis som fasadbelysningen styras från din telefon eller ställas in med solur - smidigt! Skulle du välja att uppgradera din fasad med ny belysning eller markiser samtidigt som du målar om så har du även möjligheten att måla in alla kablar i samma färg som fasaden och på så vis dölja de annars vita, synliga kablarna.

Mer om markiser

Infravärme

Infravärme är en toppenlösning för att förlänga sommaren ytterligare. Du kommer då kunna ha en skön temperatur fast än du sitter ute efter att solen gått ner och temperaturen sjunkit en bit. Den bästa placeringen av infravärme är vid din uteplats eller vid matbordet så du kan njuta av att sitta utomhus trots att luften kanske inte är så varm. Det är toppen att utföra installationen av infravärme i samband med fasadmålningen då du precis som med markiser har möjligheten att måla in alla eventuella kablar i samma färg som fasaden och på så vis dölja de annars synliga kablarna.

Fler tillval till din fasadmålning

Eluttag till uteplatsen

Läs mer

Byta fönster

Läs mer

Byta ytterdörr

Läs mer

Vad ska man tänka på vid 

fasadmålning

Det finns mycket att tänka på när det gäller fasadmålning och det kan vara svårt att veta om man fått med allt. Exempelvis vilken kulör man ska välja eller vilken variant av färg som passar till just din fasad. Eller när på året det passar att måla om fasaden, om det krävs bygglov eller inte för att byta kulör på din fasad, eller hur mycket det egentligen kostar att måla om en fasad. 

Vill du veta mer om vad som är bra att tänka på vid en fasadmålning?  Läs vår guide till en lyckad fasadmålning eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Kontakta oss!

Erfarna målare i Stockholm

Behöver du hjälp med andra måleritjänster? Vi har duktiga målare som hjälper dig med alla dina måleribehov! Alla pratar flytande svenska och är utbildade målare. Vi utför målning både inomhus och utomhus samt tapetsering över hela Stockholm. Att måla om är ett bra sätt för att fräscha upp hemma och ett kostnadseffektivt sätt att höja värdet på din bostad.

Fler måleritjänster

Vanliga frågor om fasadmålning

Behöver man bygglov för att måla om fasaden?

      Oftast krävs inget bygglov för att byta kulör på fasaden men det finns undantag. Om ditt hus ligger i ett kulturmiljöinventerat område, vilket betyder att det kan finnas intressen som är värda att bevara. Sedan kan det också vara så att detaljplanen har vissa bestämmelser som säger att det är krav på bygglov för att ändra fasadfärgen. 

Enklaste sättet för att ta reda på vad som gäller för just ditt hus är att ringa till byggnadsnämnden i din kommun och fråga.
     

Vilken färg passar till fasadmålning?

      Det finns olika varianter av färger som passar till fasadmålning, så som slamfärg, linoljefärg, alkydfärg och akrylatfärg. Det är viktigt att veta vilken färgtyp du ska använda då du inte kan måla över vissa färgsorter med en annan färg. Detta kan en säljare från en färgbutik hjälpa dig att ta reda på eller målaren som ska utföra fasadmålningen.
     

När på året ska du måla om fasaden?

      Den bästa tiden på året att utföra fasadmålning är sommaren. Från någon gång i april till ungefär början på oktober. Det som styr är temperaturen och luftfuktigheten. Temperaturen ska gärna va någonstans mellan 8-25 grader. Gällande luftfuktigheten så är det att föredra att det inte har regnat på ett tag.
     

Vilken kulör ska jag välja på fasaden?

      När det gäller kulör på fasaden är det självklart smaken som styr men en bra riktlinje kan vara att se på husets omgivning. 

Om det ligger i en miljö med mycket natur och skog smälter en mörkare färg in mer. Ligger det däremot mer öppet så är en ljusare färg att föredra. Vid modernare hus kan både svart och andra kulörer passa bra. Medan ett äldre hus passar mer i klassiska kulörer så som vitt, gult och rött.
     
Kontakta oss!

Möt framtidens hantverksbolag

Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.

Läs mer om Dryft