Markiser för alla lägen och behov!

Förläng sommaren med en markis! En markis ger dig valmöjligheten att vara ute i strålande sol men även i spöregn och bidrar med skydd för dina utemöbler, fasad och fönster. De kan fylla många funktioner i ditt hem så som insynsskydd, eller om du har fönster i solläge kan markisen även hjälpa dig hela nere temperaturen i hemmet när solen ligger på. Den kan även vara en billigare och mer flexibel lösning än ett tak över en del av altanen.

Kontakta oss för offert!

Olika varianter av solavskärmning

Terrassmarkiser

Den allra vanligaste sorten markiser är terrassmarkisen. Denna är toppen då den fyller flera funktioner på en och samma gång. Den kan funka som ett tak över din altan när den är utfälld och både ger dig skugga eller låter dig sitta kvar ute när sommarregnet slår till. Terrassmarkisen monteras på utsida vägg och skyddar inte bara dig utan även dina utemöbler, fasad och fönster.

Fler populära tjänster till din altan

Sidomarkiser

Har du skapat dig en mysig uteplats som är öppen för vindar och horisontell sol? Eller som kanske behöver lite mer insynsskydd, då kan det vara ett bra alternativ med en sidomarkis. Dessa monteras oftast på en vägg eller stolpe på till exempel en pergola för att hindra vindar och sol att komma in från sidan.

Vertikalmarkiser

Vertikalmarkiser kan monteras i fönster, dörrar och även ute på altanen. Den monteras oftast högt upp för att sen kunna dras ner när behovet finns. Vertikalmarkiser funkar toppen när du vill förhindra insyn, vindar och UV-strålar. Men även om du har behov att få lite mörker i ett sovrum där morgon- eller kvällssolen ofta ligger på.

Kontakta oss!

Fönstermarkiser

Har du fönster där den varma solen ofta ligger på under somrarna och temperaturen i rummet stiger på grund av det? Det kanske även blir svårt att sova både på grund av ljuset och värmen. Då kan fönstermarkiser vara ett bra alternativ. Dessa monteras ovanför fönster och fungerar som ett solskydd för att motverka hög värme i rummet.

Läs mer om populära svenska märket StyRa

Mer bra saker att veta om markiser

Idag kan man måttbeställa markiser och välja nästan vilken färg som helst för att få till exakt den stil och känsla man önskar för sitt hem. Det finns även två olika varianter av markiser, en manuell och en som har en inbygg elmotor. Markiser med elmotor tillåter dig att ställa in styrning så den till exempel följer solens upp och nedgång automatiskt. Vid manuella markiser vevar man ut den för hand. Går du även i tankarna kring fasadmålning är det toppen att montera markisen i samband med det, då kan du även måla in de synliga sladdarna i samma färg. Vid altanbygge kan även markisen vara ett bra alternativ som en billigare lösning för ett tak över altanen. Vill du veta mer eller få en offert, kontakta oss!

Kontakta oss för offert!

Möt framtidens hantverksbolag

Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.

Läs mer om Dryft