Räcken till altan eller uteplats - i glas eller trä

Ett räcke till uteplatsen är en fantastisk lösning för att på ett snyggt sätt rama in din uteplats eller skapa effekten av olika sektioner. Men förutom att vara snyggt är det även praktiskt. Har du en mat- eller soffplats på altanen med mycket vindinsläpp kan ett räcke i glas eller trä skydda riktigt bra. Är du rädd för att förstöra den fina utsikten så är ett räcke i glas att föredra. Eller så kanske du vill skapa lite insynsskydd, då är ett i trä ett bra alternativ. Vi monterar och bygger räcken i både trä och glas – helt enkelt vad som passar dig bäst! Kontakta oss för en offert!

Kontakta oss!

Olika varianter av räcken

Skyline

Har du en uteplats med en fantastisk utsikt som vore synd att skymma men du fortfarande vill skapa en snygg inramning och ett vindskydd till - då är Skyline räcket för dig! Detta glasräcke låter dig behålla hela din utsikt utan att skymma varken genom glaset eller med jobbiga stolpar. Det är ett elegant och stabilt räcke som passar utmärkt om du till exempel har en altan på höjd där det då finns ett krav på räcke men att blockera utsikten inte är ett alternativ.

Läs mer om Skyline

Sidomarkiser

Har du skapat dig en mysig uteplats som är öppen för vindar och horisontell sol? Eller som kanske behöver lite mer insynsskydd, då kan det vara ett bra alternativ med en sidomarkis. Dessa monteras oftast på en vägg eller stolpe på till exempel en pergola för att hindra vindar och sol att komma in från sidan.

Viewpoint

Även Viewpoint är ett snyggt alternativ vid uteplatsen där du inte vill skymma någon utsikt men fortfarande vill skapa ett vindskydd eller har en höjd på altanen med ett krav på räcke. Detta är ett stilrent, rostfritt räcke med fina metalldetaljer i topp och stolpar. Här är det fritt fram om du föredrar rundade rör eller fyrkantiga, helt upp till dig vad för stil du önskar skapa på uteplatsen. Ett stabilt räcke som låter dig behålla utsikten och erbjuder fina metalldetaljer att matcha in i inredningen och känslan.

Läs mer om Viewpoint

Träräcke

Ett träräcke är ett perfekt alternativ när du vill skapa en mer privat känsla till uteplatsen eller vill fortsätta på temat "trä" på uteplatsen. Du kanske även vill ha ett vindskydd och vill slå två flugor i en smäll. Då är träräcket rätt väg att gå! Här finns det även oändliga möjligheter för att skapa just den känslan och stil du vill uppnå, samtidigt som du stoppar vind och nyfikna grannar. Vi hjälper dig med träräcken i alla former och varianter för din uteplats. Oavsett om du vill ha en hög eller låg, med fina detaljer eller stilrenare känsla eller om du helt enkelt vill ha det mer klassiska träräcket. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kontakta oss för offert

Oändliga möjligheter med räcken

För ett räcke till altanen är det endast din fantasi som kan stoppa dig. Vare sig om du önskar dig en snygg inramning till altanen för att markera slutet, eller om du är ute efter de mer praktiska aspekterna så som vind- eller insynsskydd så är räcken rätt alternativ för dig. Det finns en hel del olika alternativ på design av räcken. Vill du ha ett räcke i glas ska du fundera på om du vill ha enklare linjer eller mer markerade i metalldetaljer. Önskar du ett mer klassiskt träräcke finns det olika mönster, former och varianter att göra. Kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt för just dig!

Kontakta oss för en offert!

Möt framtidens hantverksbolag

Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.

Läs mer om Dryft