Daikin Solo - hela paketet
Daikin Solo - hela paketet
Daikin Solo produktbild
Daikin Solo produktbild

Daikin Solo XRH 25

Daikin Solo XRH är en kraftfull luft/luftvärmepump med bra energieffektivitet och komfort. Dess väldigt låga bygghöjd på 286 mm gör att den passar perfekt till exempel ovanför ytterdörren i hallen. Den både kyler på sommaren och värmer på vintern, och ger en full värmeeffekt utan något som helst behov av tillskottsvärme på temperaturer ända ned till -25 grader vilket gör den ideal för det svenska klimatet. Med ett 3D luftflöde ger den bra luftfördelning och skapar mindre drag. Wifi medföljer denna luft/luftvärmepump så det är lätt att koppla upp den via Daikins app Onecta så att du kan fjärrstyra den var du än befinner dig.
 

Inklusive värmepumpstekniker, elektriker, installationsmaterial samt stativ!

Läs här hur installationen skiljer sig från de flesta andra

Priser är efter grönt teknik-avdrag

Vanliga frågor och svar

Färger

Svart
Röd
Vit
Mörkblå
Antracit

Boka videomöte för att hitta rätt luftvärmepump för ditt hus

 

Det är många saker att tänka på vid val av luftvärmepump. Boka ett videomöte med våra värmepumpsexperter så går vi tillsammans igenom ditt behov och ditt hus förutsättningar. Såklart är mötet helt kostnadsfritt och efter mötet får du en kostnadsfri offert på arbetet.

 

För att kunna göra en bra genomgång så är det viktigt att du är hemma så vi tillsammans kan kolla på ditt hus installationsmöjligheter.

Vi ser fram emot att hjälpa dig med laddbox på stolpe! Vi hjälper dig med lämplig stolpe, grävning, framdragning och montering - men behöver lite mer information. Boka rådgivning över video med oss så går vi tillsammans igenom vad som behöver göras. Direkt därefter får du en offert!

Daikin Solo - värmepumpen med det mesta

R32-kompressor

Daikin använder sig av en egenutvecklad Swingkompressor som de även har patent på. Denna kompressor har färre rörliga delar än andra fabrikat som bidrar till att dessa modeller har en bättre driftsäkerhet vilket också ger en ökad livslängd. Effektområdet för Optimised Heating 4 och 4+ är mycket bredare och ger ett jämnare inomhusklimat än föregående modeller.

R32- köldmedium

Daikin är världsledande och innovativa tillverkare av värmepumpar. De senaste modellerna är utrustade med köldmediet R32 som ersätter det gamla köldmediet R10. Detta köldmedium har en lägre GWP (Global Warming Potential) som både gör det mer miljövänligt än sina föregångare, samtidigt som det är ännu effektivare. Det är också bättre konstruktion på kondensor och förångare som också ger en högre verkningsgrad än sina föregångare.

3-lagers värmeväxlare

I utedelen på Solo XRH används den senaste generationen av frihängande 3-lagers värmeväxlare. Fördelen med detta är att det inte behövs någon strömslukande värmekabel för att göra sig av med is eller extra jordfelsbrytare för värmepumpen. Ett vanligt förekommande problem med luft/luftvärmepumpar oavsett fabrikat eller modell är att värmekabeln med tiden kan orsaka jordfel. Med Daikins innovativa design slipper du detta! Dessutom är Daikins värmeväxlare korrosionsskyddade sedan flera år tillbaka.

Luftrenande filter

Med sitt luftrenande filter tar Solo XRH bort luftburna partiklar av damm och säkerställer en jämn tillförsel av ren luft. Solo XRH är även utrustad med ett Silverallergenfilter som fångar upp allergener som exempelvis pollenpartiklar. Därmed passar denna modell utmärkt även för dig som lider av allergibesvär. Titanapatitfiltret bryter också ner otrevliga odörer som kan uppstå av till exempel tobaksanvändning eller husdjur.

Effektivitetsdata

   Modell 25   

   Modell 35   

Energiklass

A++

A++

SCOP

5,0

4,8

Värme kW                         

(min/nom/max)

0,8-6,2 

0,8-6,7

Kyla kW

(min/nom/max)

0,7-4,0 

0,7-4,4 

 

Innedel

Modell 25     

Modell 35    

Färg

Vit

Vit

Höjd

286 mm

286 mm

Bredd

770 mm

770 mm

Djup

225 mm

225 mm

Ljudtrycksnivå dBA          

21-43

21-43

 

Utedel

   Modell 25   

   Modell 35   

Höjd

550 mm

550 mm

Bredd

763 mm

763 mm

Djup

303 mm

303 mm

Ljudtrycksnivå dB          

49

49

Daikin Solo WIFI-styrning

Wifi-styrning


Inomhusdelen inkluderar Wifi-styrning. Du kan sedan ladda ner Daikins app helt gratis till din Smartphone och därefter fjärrstyra anläggningen via internet. Wifi-modulen kräver dock en trådlös router ansluten till internet. Appen visar dig temperaturstatus och energianvändning på anläggningen, och du kan även via den reglera driftsläge, temperatur och fläktens hastighet. Här kan du också skapa olika driftscheman utifrån din livsstil. 
 

Daikin Solo med smarta funktioner


Passar nästan överallt


Solo XRH har en extra låg bygghöjd på endast 286 mm på innerdelen av värmepumpen vilket gör den optimerad för att placeras till exempel ovanför en ytterdörr i hallen. Solo XRH är även utrustad med en extra lång kastlängd som innebär att luften verkligen tränger in ordentligt i huset för att bidra till en önskad temperatur.
 

Daikin Solo energieffektivitet

Upp till energieffektivitet A++


Solo XRH tar upp hela 80% av sin effektivitet direkt från luften och enbart de återstående 20% från elektricitet. Denna modell minskar energiförbrukningen med en rad av andra smarta teknologier och energieffektiva inställningar.

Daikin Solo Optimised Heating

Optimised Heating 4


Den senaste generationens luftvärmepumpar är utrustade med den senaste Optimised Heating 4 teknologin som garanterar att maskinen presterar minst sin nominella effekt ner till -17 grader.
 

Praktiska funktioner

Heat Boost

Heat Boost betyder att kompressorfrekvensen ökar snabbare vid uppstart av enheten, för att man snabbare ska nå måltemperaturen. Det går upp till 14% snabbare än på äldre modeller. Vid start av enheten i värmedrift kommer Heat Boost automatiskt aktiveras omgående. Heat Boost innebär också att enheten producerar med en högre effekt under en begränsad tidsperiod.

Jämnare värme i huset

Avfrostningslogik bidrar till jämnare värme i huset. Daikin Solo XRH är utrustad med en avancerad mikroprocessor som ser till att maskinen enbart avfrostar då det verkligen behövs. Även vid så kalla temperaturer som -25 grader kan maskinen vid rätt förutsättningar jobba i mer än 10 timmar mellan avfrostningarna.

Fjärrkontroll

Den medföljande fjärrkontrollen är utrustad med enkla direktvalsknappar vilka låter dig välja ifall pumpen ska gå på värme, kyla, fläkt, avfuktning eller autodrift.

< style="margin-bottom: 12px" class="h4 ">

Installation av luftvärmepump

Komplett installation  - smidigt!

 

Installation av en luft-luft värmepump kräver både en certifierad värmepumpstekniker och en certifierad elektriker. Som tur är har vi båda på Dryft! De kommer tillsammans på den tid du bokar och installerar din nya värmepump. Andra installatörer låter ofta dig själv hitta elektrikern vilket kan bli både dyrt och krångligt då luftvärmepumpen inte kan sättas igång innan elektrikern varit där efter att luftvärmepumpen installerats.

 

Utöver alla behövda hantverkare på samma gång så ingår även installationsmaterial som räcker för de flesta installationerna samt det stativ som passar ditt hus. Med Dryft är det smidigt att skaffa luftvärmepump! 

 

Läs här vad som ingår i installation och villkor

Boka installation

Vanliga frågor om luft-luftvärmepump

Vad ingår i installationen av luftvärmepumpen?

      

Vi tycker att det ska vara smidigt att få en luftvärmepump installerad! Installation av en luft-luft värmepump kräver både en certifierad värmepumpstekniker och en certifierad elektriker - vilket båda ingår. Andra installatörer låter ofta dig själv hitta elektrikern vilket kan bli både dyrt och krångligt då luftvärmepumpen inte kan sättas igång innan elektrikern varit där efter att luftvärmepumpen installerats.

 

 

Installation för luft-luftvärmepump - både av luftvärmepumpstekniker och elektriker

När du köper en luftvärmepump av Dryft ingår alltid full installation, från kartong till fungerande produkt. Installationen genomförs alltid av Dryfts hantverkare som är fullt certifierade för att utföra installationen. Här specificeras vad som ingår i installationen så att du vet vad du kan förvänta dig.

 

 

Viktigt att tänka på: 

 

 • Utedelens placering ska ha en maximal höjd på 1,5 meter från marknivå. 
 • Beroende på modell ska innedelens placering ha minst 5-10 centimeters avstånd från innertak. 
 • Vid markstativ är det viktigt att förbereda ett plant och stabilt underlag för utomhusdelen. Detta ingår inte i installationen. Kontakta oss i förväg om du vill ha hjälp med detta.

 

 

Förberedelser för kund att göra innan installation

 

 • Säkerställa att alla nödvändiga tillstånd finns.
 • Säkerställa farbar väg, t.ex. snöskottning, grusning, sandning m.m.
 • Förberedelse av tillbehör om det inte köpts genom Dryft
 • Vid markstativ, säkerställa plant och stabilt underlag för utomhusdel. Säg till i förväg om du önskar hjälp med detta för en extra kostnad.
 • Skydda väggar, golv och täcka över eventuella möbler

 

 

 

IngårFörtydligande (priser för tillägg är efter ROT-avdrag)
Håltagning1 st håltagning i trä, mexitegel eller leca. Max tjocklek på vägg 30 cm. Extra hål kostar 300 kr/st.
Placering håltagning0-3 meter ovan mark
Placering utomhusdelMax 1,5 meter från mark till underkant
Placering inomhusdelMax 2,5 meter från golv till underkant
Köldmedierör och täckkanalUpp till 10 meter vilket är längsta som pumpar oftast klarar
Tätning av väggGenomföring tätas med fogskum eller latexfog
Väggkonsol eller markstativJa
VibrationsdämpareJa
InbärningJa
ElinstallationUpp till 10 meter till inkoppling. Vid längre dragning tillkommer 150 kr/meter
Montering av tillbehörJa
Installation av strömbrytareJa
Installation av dvärgbrytareJa
Klamring av elkabelJa
GrovstädningJa
Driftkontroll av värmepumpJa
Instruktion om handhavande             Instruktion om handhavande kräver att boende är på plats vid installationstillfällets färdigställande

Vem installerar värmepumpen?

      

När du köper en luftvärmepump hos Dryft ingår alltid full installation av hantverkare anställda på Dryfts med kollektivavtal. Installationen utförs av en certifierad värmepumpstekniker och en certifierad elektriker. Med Dryft är det tryggt och enkelt att installera värmepump.

Hur fungerar en luft-luftvärmepump?

      

En luftvärmepump har en utedel och en innedel. Utedelen är en stor fläkt som är placerad på utsidan av huset. Den suger in stora mängder luft och samlar in värmen som finns i uteluften. Även när det är kallt ute finns det värmeenergi i luften och med det stora luftflödet genom utedelen blir det tillräckligt för skapa värme. Innedelen i ett luft-luft värmepumpsystem är en luftfläkt som cirkulerar luften i hemmet och tillför värmen som utedelen samlat ihop. Mellan utedelen och innedelen cirkulerar ett köldmedium som för värmen utedelen producerat till innedelen. 

Vad mer kan jag göra för att få ett energieffektivt hus?

      

För att få ett energieffektivt hus är det viktigt att tänkta på helheten. Allt från isolering och fönster till värmesystem, ventilation och smart styrning. På Dryf kan vi hjälpa dig med helheten!

 

Vill du ha hjälp att se vad för energieffektiviseringar som passar ditt hus?

Prata med våra energiexperter

Fråga oss direkt
Dryft

Möt framtidens hantverksbolag

Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.

Läs mer om Dryft