Daikin caldo - hela paketet
Daikin caldo - hela paketet
Daikin caldo produktbild
Daikin Caldo produktbild

Daikin Caldo II XRH40

Daikin Caldo II XRH är en luftvärmepump med topprestation speciellt utvecklad för det kalla klimatet i Norden. Den använder sig utav R32 som köldmedium vilket gör den kraftigare med en varmare temperatur på utblåsningen. Caldo XRH är en mycket effektiv värmepump utrustad med närvarosensor som reducerar temperaturen om rummet är tomt. Enheten har energieffektiviteten A+++ och är utrustad med flertalet smarta funktioner - som bland annat öppen spis - logik vilket innebär att Caldo II XRH sprider värmen från andra värmekällor, och styrning via wifi 

 

Inklusive värmepumpstekniker, elektriker, installationsmaterial samt stativ!

Läs här hur installationen skiljer sig från de flesta andra

Priser är efter grönt teknik-avdrag

Vanliga frågor och svar

Färger

Svart
Röd
Vit
Mörkblå
Antracit

Boka videomöte för att hitta rätt luftvärmepump för ditt hus

 

Det är många saker att tänka på vid val av luftvärmepump. Boka ett videomöte med våra värmepumpsexperter så går vi tillsammans igenom ditt behov och ditt hus förutsättningar. Såklart är mötet helt kostnadsfritt och efter mötet får du en kostnadsfri offert på arbetet.

 

För att kunna göra en bra genomgång så är det viktigt att du är hemma så vi tillsammans kan kolla på ditt hus installationsmöjligheter.

Vi ser fram emot att hjälpa dig med laddbox på stolpe! Vi hjälper dig med lämplig stolpe, grävning, framdragning och montering - men behöver lite mer information. Boka rådgivning över video med oss så går vi tillsammans igenom vad som behöver göras. Direkt därefter får du en offert!

Daikin Caldo - värmepumpen med det mesta

Energieffektivitet A+++

Med Daikins optimised heating 4+ har den den bästa energimärkningen A+++ i medelklimat. Dessa modeller klarar dessutom A+ i kallt klimat, och gör dem helt unika i sitt slag. Detta bidrar till att dessa modeller har otroligt hög verkningsgrad även när det är riktigt kallt ute - någonting som ingen annan luftvärmepump klarar av.

Optimised heating 4+

Daikin har specifikt utformat Caldo efter Sveriges förutsättningar. Resultatet blev deras senaste serie Optimised Heating 4 och 4+. Dessa är utrustade med en optimerad avfrostningsteknik vilket ökar effektiviteten. De har även det nya energieffektiva köldmediet R32 vilket flyttar fram gränserna ytterligare. Anläggningen levererar lika mycket värme vid en utomhustemperatur på -25 grader som den nominellt gör vid en temperatur på +7 grader.

Luftrening i toppklass

Värmepumpen är utrustad med ett titanapatit-filter, som är ett luktborttagande filter som även fångar upp luftburna dammpartiklar och organiska ämnen som till exempel bakterier och virus men även allergener som pollen. Daikins Flash Streamer bryter sedan ner organiska partiklar som virus, bakterier - och mögelpartiklar vilket ger en avancerad luftrening i högsta toppklass!

Närvarosensor

“Intelligent eye” kallas den sensor som Caldo II XRH är utrustad med, speciellt framtagen för bättre komfort och ökad besparing. Om ett rum stått tomt i mer än 20 minuter sänks temperaturen för att förbrukningen ska minska. Systemet återställs då någon kommer in i rummet igen, och dessutom riktar sensorn luftflödet bort från personer i rummet för att undvika drag.

Daikin Ururu Sarara utedel och innedel

Öppen-spis funktion

 

De flesta luftvärmepumpar stänger av sig själva då man eldar i en öppen spis eftersom rummet uppnått den önskade temperaturen. Caldo II XRH besitter en dynamisk öppen-spis funktion vilket automatiskt stänger av kompressorn och inomhusdelen går enbart i fläktdrift. Fläkthastigheten ökar med temperaturskillnaden och sprider snabbare den varma luften i huset. Detta innebär helt enkelt att Caldo II XRH hjälper till att sprida värmen från andra värmekällor.

Effektivitetsdata

   Modell 30   

   Modell 40   

Energiklass

A+++

A+++

SCOP

5,1

5,3

Värme kW                         

(min/nom/max)

0,8-6,7

1,2-7,2

Kyla kW

(min/nom/max)

0,7-4,5

0,9-5,1

 

Innedel

Modell 30     

Modell 40     

Färg

Vit

Vit

Höjd

295 mm

299 mm

Bredd

798 mm

998 mm

Djup

272 mm

295 mm

Ljudtrycksnivå dBA          

19-45

19-46

 

Utedel

   Modell 30   

   Modell 40   

Höjd

550 mm

550 mm

Bredd

763 mm

763 mm

Djup

303 mm

303 mm

Ljudtrycksnivå dB          

49

49

Daikin Caldo med smarta funktioner

Senaste generationens värmeväxlare

 

Utomhusdelen på Caldo II XRH är utrustad med Daikins senaste generation av frihängande värmeväxlare i tre lager. En fördel med detta är att utomhusdelen inte behöver någon värmekabel som slukar ström för att hålla is borta, och den behöver heller ingen jordfelsbrytare. Ett vanligt förekommande problem hos värmepumpars utomhusdel är att värmekabeln orsakar jordfel - någonting du slipper med Daikins nya teknik. Daikin har sedan många år tillbaka korrosionsskyddade värmeväxlare.

Sensorer på Daikin Ururu Sarara

Alltid under kontroll med hjälp av WIFI

 

Inomhusdelen är försedd med en dold placering för en wifi-modul. Med hjälp av Daikins app ONECTA kan du via din smartphone styra luftvärmepumpen var du än befinner dig. På så sätt kan du ockå schemalägga din luftvärmepump. Du kan även koppla den till fjärrkontrollen eller använda röststyrning via Alexa eller Google Home.

 

Styrning av Daikin Ururu Sarara

Speciellt framtagen för ett kallt klimat


Med avancerad avfrostningslogik ger Daikin Caldo en jämnare värme i huset. Med en avancerad mikroprocessor ser maskinen till att den enbart avfrostar när det verkligen behövs. Även vid så kalla temperaturer som -25 grader kan maskinen vid rätt förutsättningar jobba i mer än hela 10 timmar mellan avfrostningarna.

 

Extra effektiv vid kyla

Caldo XRH har högsta energiklass och är speciellt utvecklad för vårt nordiska klimat. Detta ger denna luftvärmepump en garanterad värmekapacitet på 4,0 kW (XRH40) vid -25 grader och minskar energikostnaden även när det är riktigt kallt utomhus.

Praktiska funktioner

Heat Boost

Heat Boost betyder att kompressorfrekvensen ökar snabbare vid uppstart av enheten, för att man snabbare ska nå måltemperaturen. Det går upp till 14% snabbare än på äldre modeller. Vid start av enheten i värmedrift kommer Heat Boost automatiskt aktiveras omgående. Heat Boost innebär också att enheten producerar med en högre effekt under en begränsad tidsperiod.

R32-kompressor

Daikin har en egenutvecklad och patenterad Swingkompressor. Detta innebär att denna luftvärmepump har färre rörliga delar än andra fabrikat som bidrar till en ökad livslängd med bättre driftsäkerhet. Den är också utrustad med två stycken kammare för en tystare gång med mindre vibrationer.

Tyst i drift

Caldo II XRH är utrustad med en speciellt designad fläkt som både optimerar luftflödet med högre enerieffektivitet men som också bidrar till att värmepumpen behåller sina låga ljudnivåer.

< style="margin-bottom: 12px" class="h4 ">

Installation av luftvärmepump

Komplett installation  - smidigt!

 

Installation av en luft-luft värmepump kräver både en certifierad värmepumpstekniker och en certifierad elektriker. Som tur är har vi båda på Dryft! De kommer tillsammans på den tid du bokar och installerar din nya värmepump. Andra installatörer låter ofta dig själv hitta elektrikern vilket kan bli både dyrt och krångligt då luftvärmepumpen inte kan sättas igång innan elektrikern varit där efter att luftvärmepumpen installerats.

 

Utöver alla behövda hantverkare på samma gång så ingår även installationsmaterial som räcker för de flesta installationerna samt det stativ som passar ditt hus. Med Dryft är det smidigt att skaffa luftvärmepump! 

 

Läs här vad som ingår i installation och villkor

Boka installation

Vanliga frågor om luft-luftvärmepump

Vad ingår i installationen av luftvärmepumpen?

      

Vi tycker att det ska vara smidigt att få en luftvärmepump installerad! Installation av en luft-luft värmepump kräver både en certifierad värmepumpstekniker och en certifierad elektriker - vilket båda ingår. Andra installatörer låter ofta dig själv hitta elektrikern vilket kan bli både dyrt och krångligt då luftvärmepumpen inte kan sättas igång innan elektrikern varit där efter att luftvärmepumpen installerats.

 

 

Installation för luft-luftvärmepump - både av luftvärmepumpstekniker och elektriker

När du köper en luftvärmepump av Dryft ingår alltid full installation, från kartong till fungerande produkt. Installationen genomförs alltid av Dryfts hantverkare som är fullt certifierade för att utföra installationen. Här specificeras vad som ingår i installationen så att du vet vad du kan förvänta dig.

 

 

Viktigt att tänka på: 

 

 • Utedelens placering ska ha en maximal höjd på 1,5 meter från marknivå. 
 • Beroende på modell ska innedelens placering ha minst 5-10 centimeters avstånd från innertak. 
 • Vid markstativ är det viktigt att förbereda ett plant och stabilt underlag för utomhusdelen. Detta ingår inte i installationen. Kontakta oss i förväg om du vill ha hjälp med detta.

 

 

Förberedelser för kund att göra innan installation

 

 • Säkerställa att alla nödvändiga tillstånd finns.
 • Säkerställa farbar väg, t.ex. snöskottning, grusning, sandning m.m.
 • Förberedelse av tillbehör om det inte köpts genom Dryft
 • Vid markstativ, säkerställa plant och stabilt underlag för utomhusdel. Säg till i förväg om du önskar hjälp med detta för en extra kostnad.
 • Skydda väggar, golv och täcka över eventuella möbler

 

 

 

IngårFörtydligande (priser för tillägg är efter ROT-avdrag)
Håltagning1 st håltagning i trä, mexitegel eller leca. Max tjocklek på vägg 30 cm. Extra hål kostar 300 kr/st.
Placering håltagning0-3 meter ovan mark
Placering utomhusdelMax 1,5 meter från mark till underkant
Placering inomhusdelMax 2,5 meter från golv till underkant
Köldmedierör och täckkanalUpp till 10 meter vilket är längsta som pumpar oftast klarar
Tätning av väggGenomföring tätas med fogskum eller latexfog
Väggkonsol eller markstativJa
VibrationsdämpareJa
InbärningJa
ElinstallationUpp till 10 meter till inkoppling. Vid längre dragning tillkommer 150 kr/meter
Montering av tillbehörJa
Installation av strömbrytareJa
Installation av dvärgbrytareJa
Klamring av elkabelJa
GrovstädningJa
Driftkontroll av värmepumpJa
Instruktion om handhavande             Instruktion om handhavande kräver att boende är på plats vid installationstillfällets färdigställande

Vem installerar värmepumpen?

      

När du köper en luftvärmepump hos Dryft ingår alltid full installation av hantverkare anställda på Dryfts med kollektivavtal. Installationen utförs av en certifierad värmepumpstekniker och en certifierad elektriker. Med Dryft är det tryggt och enkelt att installera värmepump.

Hur fungerar en luft-luftvärmepump?

      

En luftvärmepump har en utedel och en innedel. Utedelen är en stor fläkt som är placerad på utsidan av huset. Den suger in stora mängder luft och samlar in värmen som finns i uteluften. Även när det är kallt ute finns det värmeenergi i luften och med det stora luftflödet genom utedelen blir det tillräckligt för skapa värme. Innedelen i ett luft-luft värmepumpsystem är en luftfläkt som cirkulerar luften i hemmet och tillför värmen som utedelen samlat ihop. Mellan utedelen och innedelen cirkulerar ett köldmedium som för värmen utedelen producerat till innedelen. 

Vad mer kan jag göra för att få ett energieffektivt hus?

      

För att få ett energieffektivt hus är det viktigt att tänkta på helheten. Allt från isolering och fönster till värmesystem, ventilation och smart styrning. På Dryf kan vi hjälpa dig med helheten!

 

Vill du ha hjälp att se vad för energieffektiviseringar som passar ditt hus?

Prata med våra energiexperter

Fråga oss direkt
Dryft

Möt framtidens hantverksbolag

Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.

Läs mer om Dryft