Insikter från Dryft

 

Här nedan samlar vi våra insikter, tankar och idéer om hur vi tillsammans skapar en bättre framtid. Dela dem gärna och vi ser fram emot att höra från dig om dina tankar!

 

Daniel Lindgren, Samhällsansvarig och medgrundare på Dryft
daniel.lindgren@dryft.se
070-865 17 40
 

Energiomställningen för Sveriges villor och radhus

Utmaningar & möjligheter i energirenoveringen av svenska småhus

Vi står inför en av vår tids största utmaningar. Klimatkrisen, och numera energikrisen, har drivit på utveckling för EU att göra sig oberoende av importerad energi och vi behöver ställa om för att säkra en hållbar inhemsk energiproduktion. Parallellt med det så måste vi som samhälle sänka vårt energibehov för att möta krisen från två håll.

Läs artikeln

Fit for 55 & EPBD: EU-direktivet som kommer påverka hushållen, banker och bostadsmarknaden

För att uppnå målet om klimatneutralitet till 2050 har medlemsländerna inom EU fastställt ett delmål, att minska sina utsläpp av växthusgaser med 55% fram till år 2030 jämfört med 1990. EU lagt fram flera lagförslag som gör klimatmålen juridiskt bindande för alla medlemsländer.

Läs artikeln
One-stop-shop Energirenovering med Dryft

One-stop-shops för energirenovering avgörande för att ställa om energiprestandan i småhus

För att uppnå en omfattande minskning av energiförbrukningen i en byggnad krävs skräddarsydda åtgärder som är anpassade efter det specifika husets förutsättningar och behov. Allt det på ett och samma ställe kallas one-stop-shops för energirenovering.

Läs artikeln