Daikin Ururu Sarara - hela paketet
Daikin Ururu Sarara - hela paketet
Daikin Ururu Sarara produktbild
Daikin Ururu Sarara produktbild
Daikin Ururu Sarara - luftvärmepump i ett rum

Daikin Ururu Sarara XR35

Daikin Ururu Sarara XR är en av de mest energieffektiva luft-luftvärmepumparna på marknaden med energiklassen A+++ i både luftkonditionering, värme och luftfuktighetskontroll. Modellen är relativt kraftig och passar lite större hus. Med flera priser så som Bäst i test av KVI och Bra val av Folksam så är Ururu Sarara XR en riktigt bra värmepump!

 

Inklusive värmepumpstekniker, elektriker, installationsmaterial samt stativ!

Läs här hur installationen skiljer sig från de flesta andra 

Priser är efter grönt teknik-avdrag

Vanliga frågor och svar

Färger

Svart
Röd
Vit
Mörkblå
Antracit

Boka videomöte för att hitta rätt luftvärmepump för ditt hus

 

Det är många saker att tänka på vid val av luftvärmepump. Boka ett videomöte med våra värmepumpsexperter så går vi tillsammans igenom ditt behov och ditt hus förutsättningar. Såklart är mötet helt kostnadsfritt och efter mötet får du en kostnadsfri offert på arbetet.

 

För att kunna göra en bra genomgång så är det viktigt att du är hemma så vi tillsammans kan kolla på ditt hus installationsmöjligheter.

Vi ser fram emot att hjälpa dig med laddbox på stolpe! Vi hjälper dig med lämplig stolpe, grävning, framdragning och montering - men behöver lite mer information. Boka rådgivning över video med oss så går vi tillsammans igenom vad som behöver göras. Direkt därefter får du en offert!

Daikin Ururu Sarara - värmepumpen med det mesta

Effektiv värme och kyla

Ururu Sarara tar 80% av energin från luften utomhus och bara 20% från elektricitet. Det gör den till en av av de mest energieffektiva värmepumparna på marknaden. Därmed kan luftvärmepumpen effektivt värma upp eller kyla ner flera rum på ett optimalt och energieffektivt sätt.

Smart fuktighetskontroll

Luftfuktigheten i ditt hem är en viktig del av ett bra inomhusklimat. Människor mår bäst mellan 40-60% relativ luftfuktighet och det är också vid dessa nivåer som bakterier, virus, mögel och kvalster trivs som sämst. Smart fuktighetskontroll som både återfuktar och avfuktar säkerställer Ururu Sarara att du har optimalt luftfuktighet i ditt hem.

Friskluftventilation

Med Ururu Sararas kraftfulla ventilationskapacitet får du frisk luft i ditt hem även när fönstren är stängda. På mindre än två timmar kan Ururu Sarara fylla ett normalstort vardagsrum med frisk luft. Frisk luft och energieffektiv uppvärmning eller kyla på samma gång!

Intelligent luftrening

Ururu Sararas luftrening med Flash Streamer filterteknik ser till att luften i ditt hem är fräsch. Ett smart luftreningssystem bryter ner allergener så son svampallergener och pollen samt tar bort dålig luft. Det ger ditt hem renare luft med högra luftkvalitet. Med automatisk rengöring av filter håller värmepumpen en högre effekt längre.


Bäst i test av både KVI och Folksam!

Daikin Ururu Sarara utedel och innedel
Effektivitetsdata

   Modell 25   

   Modell 35   

Energiklass

A+++

A+++

SCOP

5,9

5,73

Värme kW                         

(min/nom/max)

0,6/3,6/7,5 

0,6/5,0/9,0

Kyla kW

(min/nom/max)

0,6/2,5/3,9

0,6/3,5/5,3

 

Innedel

Modell 25

Modell 35

Färg

Vit

Vit

Höjd

295 mm

295 mm

Bredd

798 mm

798 mm

Djup

372 mm

372 mm

Ljudtrycksnivå dBA          
Hög/Nom./Låg/Tyst
39/35/28/1942/36/29/19

 

Utedel

   Modell 25   

   Modell 35   

Höjd

693 mm

693 mm

Bredd

795 mm

795 mm

Djup

300 mm

300 mm

Ljudtrycksnivå dB          

46

48

 

Daikin Ururu Sarara med smarta funktioner

Kraftfull värmepump med smarta funktioner

 

Med modern teknologi och det miljögodkända effektiva köldmediet R32 värmer Daikin Ururu Sarara väldigt effektivt upp ditt hus med en SCOP på 5,9 och får därmed energiklass A+++. Bygg för det nordiska klimatet ger den energieffektiv uppvärmning men också ett bra inomhusklimat genom smarta funktioner så som ventilation, luftrening och rätt luftfuktighet säkerställs genom genom både funktion för fuktning och avfuktning av inomhusluften. Med automatiskt rengöring av dammfilter bir värmepumpen lätt att underhålla och hög prestanda uppnås under lång tid.

Läs mer om Daikin Ururu Sarara
Sensorer på Daikin Ururu Sarara

Smarta sensorer styr riktningen på luftflödet

 

Rörelsesensor gör att luftflöden styrs till där ingen person befinner sig för tillfället och när ingen är i rummet så fördelas luften optimalt för sett till uppvärmning/kyla. På sätt uppnås effektiv uppvärmning/kyla samtidigt som inomhusmiljön blir skön utan blåst samt att luften effektivt når alla delar även i stora utrymmen.

 

Styrning av Daikin Ururu Sarara

Styrning genom kontroll eller app

 

Med kontrollen som kommer med kan luftvärmepumpen styras. Men det är också möjligt att med ett tillval styra genom Daikins app ONECTA. Men ONECTA styra luftvärmepumpen både i hemmet och på distans, kan schemaläggas, röststyras och till och med koppla ihop flera enheter.

Installation av luftvärmepump

Komplett installation  - smidigt!

 

Installation av en luft-luft värmepump kräver både en certifierad värmepumpstekniker och en certifierad elektriker. Som tur är har vi båda på Dryft! De kommer tillsammans på den tid du bokar och installerar din nya värmepump. Andra installatörer låter ofta dig själv hitta elektrikern vilket kan bli både dyrt och krångligt då luftvärmepumpen inte kan sättas igång innan elektrikern varit där efter att luftvärmepumpen installerats.

 

Utöver alla behövda hantverkare på samma gång så ingår även installationsmaterial som räcker för de flesta installationerna samt det stativ som passar ditt hus. Med Dryft är det smidigt att skaffa luftvärmepump! 

 

Läs här vad som ingår i installation och villkor

Boka installation

Vanliga frågor om luft-luftvärmepump

Vad ingår i installationen av luftvärmepumpen?

      

Vi tycker att det ska vara smidigt att få en luftvärmepump installerad! Installation av en luft-luft värmepump kräver både en certifierad värmepumpstekniker och en certifierad elektriker - vilket båda ingår. Andra installatörer låter ofta dig själv hitta elektrikern vilket kan bli både dyrt och krångligt då luftvärmepumpen inte kan sättas igång innan elektrikern varit där efter att luftvärmepumpen installerats.

 

 

Installation för luft-luftvärmepump - både av luftvärmepumpstekniker och elektriker

När du köper en luftvärmepump av Dryft ingår alltid full installation, från kartong till fungerande produkt. Installationen genomförs alltid av Dryfts hantverkare som är fullt certifierade för att utföra installationen. Här specificeras vad som ingår i installationen så att du vet vad du kan förvänta dig.

 

 

Viktigt att tänka på: 

 

 • Utedelens placering ska ha en maximal höjd på 1,5 meter från marknivå. 
 • Beroende på modell ska innedelens placering ha minst 5-10 centimeters avstånd från innertak. 
 • Vid markstativ är det viktigt att förbereda ett plant och stabilt underlag för utomhusdelen. Detta ingår inte i installationen. Kontakta oss i förväg om du vill ha hjälp med detta.

 

 

Förberedelser för kund att göra innan installation

 

 • Säkerställa att alla nödvändiga tillstånd finns.
 • Säkerställa farbar väg, t.ex. snöskottning, grusning, sandning m.m.
 • Förberedelse av tillbehör om det inte köpts genom Dryft
 • Vid markstativ, säkerställa plant och stabilt underlag för utomhusdel. Säg till i förväg om du önskar hjälp med detta för en extra kostnad.
 • Skydda väggar, golv och täcka över eventuella möbler

 

 

 

IngårFörtydligande (priser för tillägg är efter ROT-avdrag)
Håltagning1 st håltagning i trä, mexitegel eller leca. Max tjocklek på vägg 30 cm. Extra hål kostar 300 kr/st.
Placering håltagning0-3 meter ovan mark
Placering utomhusdelMax 1,5 meter från mark till underkant
Placering inomhusdelMax 2,5 meter från golv till underkant
Köldmedierör och täckkanalUpp till 10 meter vilket är längsta som pumpar oftast klarar
Tätning av väggGenomföring tätas med fogskum eller latexfog
Väggkonsol eller markstativJa
VibrationsdämpareJa
InbärningJa
ElinstallationUpp till 10 meter till inkoppling. Vid längre dragning tillkommer 150 kr/meter
Montering av tillbehörJa
Installation av strömbrytareJa
Installation av dvärgbrytareJa
Klamring av elkabelJa
GrovstädningJa
Driftkontroll av värmepumpJa
Instruktion om handhavande             Instruktion om handhavande kräver att boende är på plats vid installationstillfällets färdigställande

Vem installerar värmepumpen?

      

När du köper en luftvärmepump hos Dryft ingår alltid full installation av hantverkare anställda på Dryfts med kollektivavtal. Installationen utförs av en certifierad värmepumpstekniker och en certifierad elektriker. Med Dryft är det tryggt och enkelt att installera värmepump.

Hur fungerar en luft-luftvärmepump?

      

En luftvärmepump har en utedel och en innedel. Utedelen är en stor fläkt som är placerad på utsidan av huset. Den suger in stora mängder luft och samlar in värmen som finns i uteluften. Även när det är kallt ute finns det värmeenergi i luften och med det stora luftflödet genom utedelen blir det tillräckligt för skapa värme. Innedelen i ett luft-luft värmepumpsystem är en luftfläkt som cirkulerar luften i hemmet och tillför värmen som utedelen samlat ihop. Mellan utedelen och innedelen cirkulerar ett köldmedium som för värmen utedelen producerat till innedelen. 

Vad mer kan jag göra för att få ett energieffektivt hus?

      

För att få ett energieffektivt hus är det viktigt att tänkta på helheten. Allt från isolering och fönster till värmesystem, ventilation och smart styrning. På Dryf kan vi hjälpa dig med helheten!

 

Vill du ha hjälp att se vad för energieffektiviseringar som passar ditt hus?

Prata med våra energiexperter

Fråga oss direkt
Dryft

Möt framtidens hantverksbolag

Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.

Läs mer om Dryft