Daikin Stylish XRH hela paketet i flera färger
Daikin Stylish XRH hela paketet i flera färger
Daikin Stylish XRH produktbild - vit
Daikin Stylish XRH produktbild - Svart
Daikin Stylish XRH produktbild - Backwood

Daikin Stylish XRH30

Daikins Stylish XRH är en kombination av både design och teknologi i toppklass - en kombination för att uppnå den bästa klimatlösningen för alla inomhusområden. Luftvärmepumpen har ett mått på endast 189 mm vilket gör den till den tunnaste enheten när det kommer till värmepumpar designade för väggmontering. Den har även en stilren design som passar i alla typer av hem och smälter lätt in i inredningen. Den är utrustad med innovativa funktioner för att kunna åstadkomma bland det bästa på marknaden vad gäller energieffektivitet, komfort, kontroll och prestanda. Enheten kommer utrustad med inbyggd WIFI och har A+++ i energiklass.

 

Inklusive värmepumpstekniker, elektriker, installationsmaterial samt stativ!

Läs här hur installationen skiljer sig från de flesta andra

Priser är efter grönt teknik-avdrag

Vanliga frågor och svar

Färger

Silver
Svart
Blackwood
Vit

Boka videomöte för att hitta rätt luftvärmepump för ditt hus

 

Det är många saker att tänka på vid val av luftvärmepump. Boka ett videomöte med våra värmepumpsexperter så går vi tillsammans igenom ditt behov och ditt hus förutsättningar. Såklart är mötet helt kostnadsfritt och efter mötet får du en kostnadsfri offert på arbetet.

 

För att kunna göra en bra genomgång så är det viktigt att du är hemma så vi tillsammans kan kolla på ditt hus installationsmöjligheter.

Vi ser fram emot att hjälpa dig med laddbox på stolpe! Vi hjälper dig med lämplig stolpe, grävning, framdragning och montering - men behöver lite mer information. Boka rådgivning över video med oss så går vi tillsammans igenom vad som behöver göras. Direkt därefter får du en offert!

Daikin Stylish XRH - värmepumpen med det mesta

Perfekt för det Nordiska klimatet

Daikin Stylish XRH är en luftvärmepump som tillhör Daikins Optimised Heating-serie. Dessa luftvärmepumpar är specifikt framtagna för att de ska lämpa sig väl för vårt ombytliga klimat i Norden. Stylish XRH klarar av att leverera både behaglig värme och svalkande kyla för att kunna göra ditt inomhusklimat optimalt - året runt. Dessutom behåller Stylish XRH sin nominella effekt ända ner till -25 grader.

Coanda-effekten

Den så kallade Coanda-effekten är en annan funktion som Stylish XRH från Daikin har utrustats med. Det innebär att den här luftvärmepumpen har specialanpassade klaffar som möjliggör ett förbättrat och mer fokuserat luftflöde som ger en bättre temperaturfördelning över rummet. Via två luftflödesmönster ger det ett stabilare inomhusklimat och förhindrar drag.

Daikin Flash Streamer

Några av Daikins senaste modeller är utrustade med Flash Streamer, och Stylish XRH är inget undantag. Denna smarta funktion innebär att luften passerar enhetens inbygdda titanapatitfilter som fångar upp luftburna partiklar som till exempelvis damm, allergener som pollenpartiklar men också skadliga organiska ämnen som bakterier. Filtret bryter också ner besvärande odörer från till exempel husdjur eller tobaksanvändning.

Tyst i drift

Stylish XRH från Daikin är kommer utrustad med en specialbyggd och avancerad fläkt, som kombinerar det energieffektiva och optimerade luftflödet med en samtidigt låg ljudnivå. Fläkten är speciellt designad för Stylish XRH:s kompakta mått och tillsammans med värmeväxlaren, uppnås en prestanda i toppklass med en ljudnivå som är närmast ohörbar för de personer som befinner sig i rummet där den är placerad.

Daikin Ururu Sarara utedel och innedel

Innovativ och dynamisk Öppen spis-funktion

 

Stylish XRH är utrustad med en smart funktion som Daikin själva utvecklat - Öppen Spis-funktionen. Detta innebär att din värmepump och öppna spis samspelar med varandra. De flesta andra värmepumpar på marknaden stänger av sig själva då rummet uppnått den önskade temperaturen. Stylish XRH stänger istället av enbart kompressorn och låter inomhusdelen gå i enbart fläktdrift. Fläkthastigheten kommer sedan öka i takt med att temperaturen stiger, ju varmare det är - desto fortare arbetar fläkten, vilket gör att värmen sprider sig och du får en mycket jämnare värme och behagligare inomhustemperatur i hela huset. Om temperaturen däremot skulle sjunka under den inställda önskade perioden så kommer kompressorn starta automatiskt igen - och hastigheten på fläkten sjunker även den i takt med detta för optimal ljudkomfort.

Daikin Stylish XRH30
Effektivitetsdata

   Modell 30   

Energiklass

A+++

SCOP

5,1

Värme kW                         

(min/nom/max)

0,8/3,2/6,7 

Kyla kW

0,7-4,5

 

Innedel

   Modell 30  

Färg

Flera färger

Höjd

295 mm

Bredd

798 mm

Djup

189 mm

Ljudtrycksnivå dBA          

19-41

 

Utedel

   Modell 30     

Höjd

550 mm

Bredd

765 mm

Djup

285 mm

Ljudtrycksnivå dB          

49

Wifi styrning Daikin Stylish

Alltid under kontroll med hjälp av WIFI

 

Inomhusdelen är försedd med en dold placering för en wifi-modul. Med hjälp av Daikins app ONECTA kan du via din smartphone styra luftvärmepumpen var du än befinner dig. På så sätt kan du ockå schemalägga din luftvärmepump. Du kan även koppla den till fjärrkontrollen eller använda röststyrning via Alexa eller Google Home.

 

Utmärkelser

 

Bra val 2020 & Good Design-award

 

Stylish XRH har vunnit utmärkelsen Bra val 2020 i Folksams stora jämförande undersökning av värmepumpar. Utöver det har Stylish XRH också vunnit Good Design-award för sitt nytänkande utseende och dess funktionella förmåga

Installation av luftvärmepump

Komplett installation  - smidigt!

 

Installation av en luft-luft värmepump kräver både en certifierad värmepumpstekniker och en certifierad elektriker. Som tur är har vi båda på Dryft! De kommer tillsammans på den tid du bokar och installerar din nya värmepump. Andra installatörer låter ofta dig själv hitta elektrikern vilket kan bli både dyrt och krångligt då luftvärmepumpen inte kan sättas igång innan elektrikern varit där efter att luftvärmepumpen installerats.

 

Utöver alla behövda hantverkare på samma gång så ingår även installationsmaterial som räcker för de flesta installationerna samt det stativ som passar ditt hus. Med Dryft är det smidigt att skaffa luftvärmepump! 

 

Läs här vad som ingår i installation och villkor

Boka installation

Vanliga frågor om luft-luftvärmepump

Vad ingår i installationen av luftvärmepumpen?

      

Vi tycker att det ska vara smidigt att få en luftvärmepump installerad! Installation av en luft-luft värmepump kräver både en certifierad värmepumpstekniker och en certifierad elektriker - vilket båda ingår. Andra installatörer låter ofta dig själv hitta elektrikern vilket kan bli både dyrt och krångligt då luftvärmepumpen inte kan sättas igång innan elektrikern varit där efter att luftvärmepumpen installerats.

 

 

Installation för luft-luftvärmepump - både av luftvärmepumpstekniker och elektriker

När du köper en luftvärmepump av Dryft ingår alltid full installation, från kartong till fungerande produkt. Installationen genomförs alltid av Dryfts hantverkare som är fullt certifierade för att utföra installationen. Här specificeras vad som ingår i installationen så att du vet vad du kan förvänta dig.

 

 

Viktigt att tänka på: 

 

 • Utedelens placering ska ha en maximal höjd på 1,5 meter från marknivå. 
 • Beroende på modell ska innedelens placering ha minst 5-10 centimeters avstånd från innertak. 
 • Vid markstativ är det viktigt att förbereda ett plant och stabilt underlag för utomhusdelen. Detta ingår inte i installationen. Kontakta oss i förväg om du vill ha hjälp med detta.

 

 

Förberedelser för kund att göra innan installation

 

 • Säkerställa att alla nödvändiga tillstånd finns.
 • Säkerställa farbar väg, t.ex. snöskottning, grusning, sandning m.m.
 • Förberedelse av tillbehör om det inte köpts genom Dryft
 • Vid markstativ, säkerställa plant och stabilt underlag för utomhusdel. Säg till i förväg om du önskar hjälp med detta för en extra kostnad.
 • Skydda väggar, golv och täcka över eventuella möbler

 

 

 

IngårFörtydligande (priser för tillägg är efter ROT-avdrag)
Håltagning1 st håltagning i trä, mexitegel eller leca. Max tjocklek på vägg 30 cm. Extra hål kostar 300 kr/st.
Placering håltagning0-3 meter ovan mark
Placering utomhusdelMax 1,5 meter från mark till underkant
Placering inomhusdelMax 2,5 meter från golv till underkant
Köldmedierör och täckkanalUpp till 10 meter vilket är längsta som pumpar oftast klarar
Tätning av väggGenomföring tätas med fogskum eller latexfog
Väggkonsol eller markstativJa
VibrationsdämpareJa
InbärningJa
ElinstallationUpp till 10 meter till inkoppling. Vid längre dragning tillkommer 150 kr/meter
Montering av tillbehörJa
Installation av strömbrytareJa
Installation av dvärgbrytareJa
Klamring av elkabelJa
GrovstädningJa
Driftkontroll av värmepumpJa
Instruktion om handhavande             Instruktion om handhavande kräver att boende är på plats vid installationstillfällets färdigställande

Vem installerar värmepumpen?

      

När du köper en luftvärmepump hos Dryft ingår alltid full installation av hantverkare anställda på Dryfts med kollektivavtal. Installationen utförs av en certifierad värmepumpstekniker och en certifierad elektriker. Med Dryft är det tryggt och enkelt att installera värmepump.

Hur fungerar en luft-luftvärmepump?

      

En luftvärmepump har en utedel och en innedel. Utedelen är en stor fläkt som är placerad på utsidan av huset. Den suger in stora mängder luft och samlar in värmen som finns i uteluften. Även när det är kallt ute finns det värmeenergi i luften och med det stora luftflödet genom utedelen blir det tillräckligt för skapa värme. Innedelen i ett luft-luft värmepumpsystem är en luftfläkt som cirkulerar luften i hemmet och tillför värmen som utedelen samlat ihop. Mellan utedelen och innedelen cirkulerar ett köldmedium som för värmen utedelen producerat till innedelen. 

Vad mer kan jag göra för att få ett energieffektivt hus?

      

För att få ett energieffektivt hus är det viktigt att tänkta på helheten. Allt från isolering och fönster till värmesystem, ventilation och smart styrning. På Dryf kan vi hjälpa dig med helheten!

 

Vill du ha hjälp att se vad för energieffektiviseringar som passar ditt hus?

Prata med våra energiexperter

Fråga oss direkt
Dryft

Möt framtidens hantverksbolag

Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.

Läs mer om Dryft