Wallbox Pulsar Plus laddbox (vit)

7 795 kr med installation

Kanske världens minsta laddbox! Men samtidigt kraftfull som klarar laddning upp till 22 kw och kan ha smart lastbalansering. Laddboxen har fast kabel som ingår. Boxen passar alla elbilar och är 166 x 163 x 82 mm (bredd x höjd x djup). Priser är efter grönt teknik-avdrag

Vanliga frågor och svar

Färger

White

Tillbehör

Lastbalansering

Lastbalansering

Lastbalansering säkerställer att ditt hus elsystem inte överbelastas av laddboxen. Rekommenderas!

3 950 kr

Läs mer
Framtidssäkra 22 kw

Framtidssäkra 22 kw

Uppgradera kabel och säkring anpassat för att klara upp till 22 kw istället för 11 kw. Rekommenderas!

1 250 kr

Läs mer

7 meter istället för 5 meter laddkabel

Uppgradera den fasta laddkabeln till 7 meter istället för 5 meter som ingår. Rekommenderas!

950 kr

Kabelhållare

Kabelhållare

Kabelhållare för att smidigt hänga kabeln när den inte används. Finns i svart och vitt. Rekommenderas!

450 kr

Montering på stolpe istället för på fasad

Vill du ha din laddbox på stolpe istället för på fasaden? Det fixar vi! Allt från grävning till montage

Offert

Vi ser fram emot att hjälpa dig med laddbox på stolpe! Vi hjälper dig med lämplig stolpe, grävning, framdragning och montering - men behöver lite mer information. Boka rådgivning över video med oss så går vi tillsammans igenom vad som behöver göras. Direkt därefter får du en offert!

50% grönt teknik-avdrag

Avdraget Grönt teknik är likt ROT ett skatteavdrag. Men istället för de vanliga 30% för arbetskostnaden som det är för ROT så får du 50% på kostnaderna för både arbete och material vid installation av laddbox. Avdraget är upp till 50 000 kr per person och år. För att få avdraget även på laddboxen så behöver den köpas tillsammans med installation. Genom Dryft kan du både köpa laddbox och installation, och därmed få avdraget för både arbetskostnaden och laddboxen. Vi hjälper dig såklart med detta och avdraget kommer direkt på fakturan.

Enkel att använda

 

Wallbox Pulsar Plus är otroligt lättanvänd men kompromissar samtidigt inte med funktionalitet. Med dess LED-lampor på fronten ser du alltid status för laddning och med dess fasta kabel som alltid finns tillgänglig hänger du enkelt upp den på väggfästet. Wallbox Pulsar Plus är en av laddbox-marknadens minsta modeller men besitter samtidigt alla funktioner som krävs för en smidig laddning av elbil. Den väger inte mer än ett paket mjölk men kan ändå ladda din bil i upp till 11 mil i timmen med kapacitet för 3-fas 32A. Till modellen medföljer en fast kabel typ 2 som passar alla moderna el - och hybridbilar.

Molntjänst till Wallbox Pulsar Plus

 

Med Wallbox Pulsar Plus får du automatiskt tillgång till dess molntjänst MyWallbox som låter dig konfigurera, övervaka och fjärrstyra din laddbox via både appen eller deras webbportal. Du kan enkelt hantera din laddström och en rad andra inställningar. Om du är orolig att obehöriga skulle utnyttja din laddbox så kan du låsa den då du inte har uppsikt över den eller inte använder den själv. Laddaren är alltid ansluten till molntjänsten eller WiFi.

 

Wallbox Pulsar Plus - hållbar och tålig


Wallbox Pulsar Plus är verifierad som vatten och dammskyddad vilket innebär att laddboxen passar utmärkt att placera utomhus intill uppfarten, på husfasaden men fungerar självklart lika bra att placeras inomhus exempelvis i ett garage.
Laddboxen har en toppeffekt på 22kW - denna maxeffekt går dock att reglera vilket gör att du kan installera den på både 1-fas och 3-fas. 

Wallbox app

Via Wallbox app får du tillgång till smart styrning, exempelvis kan du via den starta laddningen eller också schemalägga den när elpriset är som lägst. I appen kan du också få smidiga notifikationer om exempelvis när bilen laddat klart eller när det är dags att koppla in den inför schemalagd laddning. Appen går också att koppla via Bluetooth och fungerar då som länk mellan Wallbox Pulsar Plus och molntjänsten ifall laddboxen skulle förlora internetförbindelsen.

Wallbox PowerBoost

PowerBoost är ett smart laddsystem som gör det möjligt att arbeta med en extra enhet som reglerar och mäter maximal laddström hela tiden. Detta tar hänsyn till att energitillförseln till hushållet kan vara begränsad och då för mycket energi används kan det leda till ett strömavbrott, till exempel ifall många elektroniska apparater förbrukar ström samtidigt. PowerBoost förhindrar detta då Wallbox Pulsar Plus optimerar bästa laddström beroende på den ström som finns tillgänglig i hushållet. Denna optimering kan också kopplas till laddningen beroende på variationer i det aktuella elpriset.

Wallbox Eco-läge

Ifall din bostad är utrustad med solpaneler kan dessa användas tillsammans med Wallbox Pulsar Plus. I detta läge används den el som producerats av solcellerna men som inte används av hushållet och kombinerar detta med el direkt från elnätet för att ge din bil tillräckligt mycket laddning. “Helt grön” kallas det läge då Wallbox Pulsar Plus känner av ifall det finns tillräckligt med el producerad från bostadens solceller, och detta läge aktiveras enbart ifall det finns tillräckligt. Då sker alltså all laddning av bilen helt med din egenproducerade el från solen.

< style="margin-bottom: 12px" class="h4 ">

Vanliga frågor om laddboxar

Vad ingår i en standardinstallation?

      I priset för din laddbox ingår en standardinstallation som beskrivs nedan. Vill du eller behöver ditt hus en annan installation än standard så fixar vi det såklart! Priserna för det visas nedan och såklart görs inget utöver standardinstallationen utan ditt godkännande.

Ingår 11 kw (16 A) installation. Uppgradering till installation dimensionerad för 22kw kostar 950 kr efter Grönt teknik-avdrag.

Laddboxen monteras på vägg med upp till 10 meter installationskabel från elcentral. För kabel över 10 meter tillkommer 125 kr per extra meter 11 kW-kabel och 175 kr per extra meter 22 kw-kabel efter Grönt teknik-avdrag.

Om du vill ha den monterad på stolpe så kan vi såklart ordna både stolpe och installation som ett tillägg. Kontakta oss så hjälper vi dem med en offert på det.

En håltagning i vägg av trä, gips, lättbetong eller leca ingår. Extra hål kostar 300 kr styck efter Grönt teknik-avdrag. Håltagning i hårdbetong kostar 350 kr efter Grönt teknik-avdrag.

Behöver elcentralen byggas ut för att få plats med installationen tillkommer en kostnad på 1000 kr för elcentral inomhus och 1250 kr för elcentral utomhus efter Grönt teknik-avdrag.

Kabelskydd är en bra ide om kabel monteras öppet. Kabelskydd kostar 125 kr per meter efter Grönt teknik-avdrag.

Vid installation så driftsätter och testar vi laddboxen och såklart städar efter oss.

Behöver du en annan installation än standardinstallation så är det såklart inga problem! Boka ett videomöte med oss så ser över ditt hus elsystem så får du en offert för den installation som passar dig.
     

Hur betalar jag för köpet av laddbox med installation?

      Först efter att installationen är klar och att du är helt nöjd så får du en faktura från oss. Vi gör ditt Grönt teknik-avdrag direkt på faktura och sköter ansökan till Skatteverket.
     

Vilken laddbox passar min bil?

      Vad som styr om en laddbox passar för en bil är typ av kontakt. Det finns Typ 1 och Typ 2-kontakt, där den senare är absolut vanligast.

Alla våra laddboxar, förutom Charge Amps Halo, har lös kabel och därmed passar de till alla bilar genom att välja en lämplig kontakttyp på laddkabeln. Charge Amps Halo har fast kontakt och passar då bara med Typ 2-kontakter.

Vid köp av laddkabel skickar vi en Typ 2-kontakt om inte annat önskas.
     

Vad är en lastbalanserare och varför behöver jag det?

      En lastbalanserare känner av hur elsystemet används och fördelar effekten så att den räcker till för allt i ditt hem även när du laddar elbilen. Utan en lastbalansering finns risk att huvudsäkringarna löser ut pga överbelastning.

Vissa laddboxar har lastbalansering inbyggt och för vissa behöver man komplettera det. Kontakta oss så hjälper vi dig få den laddbox, med lämplig utrustning, som passar dig.
     

Kan man ladda i eluttaget istället för att skaffa laddbox?

      Det går, men det är inte att rekommendera pga brandrisk. Vanliga elinstallationer är inte anpassade för så hög effekt under lång tid som det är när man laddar en elbil. Du kan också ladda mycket snabbare i en laddbox - vilket gör att det är en bra investering både för säkerhet och din upplevelse att vara elbilsägare.
     

Vilken laddbox ska jag välja?

      Det finns många olika märken och modeller av laddboxar på marknaden - där alla är bra på olika saker. Att välja rätt är inte alltid helt lätt att göra själv. Vi hjälper dig med att hitta rätt laddbox - boka en kostnadsfri videokonsultation med oss så går vi tillsammans igenom vilken laddbox som passar dig och ditt hus.
     

Vilken effekt på laddboxen ska jag välja?

      Effekt på laddboxen kan i "fosilbränsle-språk" liknas med hur snabbt man kan fylla tanken med bränsle. För laddboxar brukar man prata om 3,7 kW, 11 kW och 22 kW. Även bilens batteri kan vara begränsande i hur snabbt det går att ladda. Vi rekommenderar att du väljer en model större än vad du behöver idag för att vara trygg att du har en framtidssäkrad laddbox.

Boka en kostnadsfri videokonsultation med oss så går vi tillsammans igenom vilken effekt som passar dig, din bil och ditt hus.
     

Hur vet jag att min elanläggning klarar av en laddbox?

      Laddboxar brukar behöva minst 16 ampare i din huvudsäkring. Om du inte har det behöver det säkras upp. En jordfelsbrytare behövs också installeras om det inte finns.

Är du osäker på allt detta el-snack? Ingen fara! Kontakta oss så hjälper vi dig med att både reda ut vad din elanläggning klara av och uppgradering av den om det behövs.
     

Är ni certifierade för att installera laddboxar?

      Självklart! Våra elektriker är certifierade. Det betyder att de är utbildade och har erfarenhet - så du kan du vara trygg att du får en säker och snygg installation av din laddbox.
     

Jag behöver hjälp att skaffa en laddbox - hur går jag till väga?

      Kontakta oss!
Vi hjälper dig hitta rätt laddbox för just dina behov och anpassade efter din fastighet förutsättningar. Om några uppgraderingar behöver göras av ditt elsystem så hjälper vi dig såklart även med det.
     
Fråga oss direkt

Läs/lyssna om när Mattias på Dryft installerar en laddbox för tidningen Vi Bilägare

Populära uppgraderingar inför laddbox

Säkra upp

Läs mer

Byta elcentral

Läs mer

Lastbalansering

Läs mer

Jordfelsbrytare

Läs mer

Möt framtidens hantverksbolag

Vår vision är att skapa framtidens hantverksbolag - och att vägen dit är genom samarbete mellan människor från olika bakgrunder och erfarenheter. Vi består idag av snickare, målare, plattsättare, elektriker och rörmokare - som stöttas av projektledare, ingenjörer, affärsutvecklare, programmerare, designers, ekonomer och HR-experter för att hjälpa våra duktiga hantverkare att vara superhjältar. Genom att välja Dryft så får du inte bara en bra kundupplevelse, du kan också vara bekväm i att du valt en entreprenör som tar ansvar för både miljö och människor.

Läs mer om Dryft